Ads by INTERNET PROTV

Pericol de EXPLOZIE pe centura Capitalei. Norocul incredibil prin care peste 100 de oameni au evitat cel mai negru scenariu

Embed:

Zeci de calatori au fost miercuri in pericol major, fara sa stie ca trenul lor a lovit o cisterna incarcata cu gaz lichefiat.

Accidentul s-a produs la Dimieni, in Ilfov, iar echipajele de urgenta au inchis imediat zona si s-au asigurat ca nu se va produce o explozie. Din fericire, cel mai negru scenariu a fost evitat, insa 3 persoane au ajuns la spital dupa impact.

Privind imaginile surprinse imediat dupa impact, ne dam seama cat de norocosi au fost atat soferul autocisternei, cat si calatorii personalului ce venea de la Galati spre Bucuresti.

Autocisterna a fost izbita in momentul in care soferul reusise sa treaca cu mai bine de jumatate de vehicul calea ferata. I-au zburat doua roti din spate, apoi s-a rasturnat. A avut totusi noroc, cisterna plina cu gaz petrolier lichefiat putea sa sara in aer.

accident Dimieni - Balotesti

Din fericire, cisterna nu era incarcata la maximum, avea aproximativ 3000 de litri de GPL, insa si asa pericolul de explozie era mare.

ADRIAN MARIN, ISU: "Exista o mica fisura in zona pompelor, in zona de acces la cisterna se da cu spuma in astfel de situatii, pentru a evita frecarea si producerea de scantei."

Imediat, oficialii au creat o zona de siguranta pe o raza de 250 de metri iar cei 68 de calatori au fost evacuati. Soferul, mecanicul de tren dar si o pasagera , care a avut un atac de panica, au fost dusi la spital. Dupa primele cercetari, de vina pentru accident ar soferul autocisternei.

SILVIU RUSEN, IPJ ILFOV: "Nu s-a asigurat la trecerea de cale ferata si a fost lovit de tren. A spus ca nu a observat trenul."

accident Dimieni - Balotesti

Din neatentie, multi oameni au pierit, la aceeasi cale ferata, loviti de tren. Politistii au cerut in mai multe randuri instalarea unei bariere pentru masini.

Reprezentantii CFR spun insa ca montarea unei asemenea bariere se poate face doar pe banii autoritatilor locale, cata vreme acolo este deja amplasata crucea Sfantului Andrei.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 23 Martie 2016
Citeste mai multe despre: accident, Dimieni, Balotesti, cisterna, GPL, tren, trafic, politie, SMURD,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed