Cum ar fi pus la cale interlopul "Titi Sgârcitu" o grupare de medici si farmacisti pentru decontari ilegale de 9 mil. de lei
Titi Sgârcitu, unul dintre liderii interlopi din Braila, a lasat deoparte infractiunile cu violenta si a trecut la fraude economice.
Cel putin aceasta este acuzatia procuroriilor DIICOT, care sustin ca individul a atras alaturi de el medici, farmacisti si functionari, de la Casele de Asigurari de Sanatate din Braila si Constanta si impreuna au inselat statul roman.
Sgarcitu a pus bazele unei grupari care emitea retete compensate, care erau decontate. Ulterior, medicamentele erau vandute. Prejudiciul calculat pana acum este de 9 milioane de lei.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sgarcitu este acum in inchisoare. Acolo, a aflat ca afacerea pe care o pusese pe picioare si pe care o coordona nevasta este in atentia DIICOT. Cu complicitatea unor farmacisti, clanul Sgarcitu ar fi pagubit Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu milioane de lei. Medicii emiteau retete pentru persoane sanatoase, Casa de Asigurari de Sanatate locala deconta tratamentul, farmacia primea o data banii de la stat si apoi , vanzand produsul, inca o data de la adevaratul bolnav.
Presupusii complici au fost chemati la audieri. Procurorii DIICOT au descins luni dimineata, la Spitalul Judetean din Braila. Ei au vrut sa discute cu mai multi medici specialisti oncologi suspectati ca ar fi emis retete false.
Si seful sectiei de Oncologie, Cosmin Boldeanu a fost ridicat.
Pacient: "Dansul n-a venit la vizita. Este unul care-i tine locul."
Anchetatorii au facut verificari si la farmaciile detinute de familia Sgarcitu. Apoi au mutat investigatia la Constanta. Cele mai grave acuzatii i se aduc Mihaelei Vranceanu, care ocupa functia de director adjunct al CJAS. Este acuzata, printre altele, de constituira unui grup infractional organizat si de abuz in serviciu.
Dragos Podoleanu, presedinte CJAS Constanta: "Ofiterii de la DIICOT au venit cu mandate de perchezitie, li s-a pus la dispozitie birourile pe care vor sa le controleze."
Toti suspectii din aceasta afacere paguboasa pentru statul roman au fost adusi la Bucuresti. Pe rand, ajung in fata anchetatorilor toti presupusii membri ai grupului infractional. De la medici, farmacisti, angajati ai caselor de asigurari de sanatate pana la directorul penitenciarului Focsani.
Cel din urma este banuit ca s-ar fi lasat mituit de Sgarcitu ca sa il mute din penitenciarul Braila, la Focsani. Nu este exclus ca unii dintre suspecti sa fie dusi in fata unui judecator cu propunerea de arestare preventiva.