FBI-ul a cerut extradarea celui mai tare hacker din Romania. Reteaua ilegala avea si magazin online
Hackerii romani urmariti de americani si retinuti de DIICOT, aveau magazine online prin care vindea carduri de toate felurile. Furau datele de identificare ale clientilor si le ofereau celor care dadeau mai mult.
Paguba creata unor cetateni straini, in special din Statele Unite, este atat de mare incat FBI-ul a cerut extradarea de urgenta a liderului gruparii, un tanar de 29 de ani, poreclit "Virusez".
Procurorii s-au folosit de explozibil ca sa sparga usa casei lui Mihai Paunescu in cateva secunde, ca sa fie siguri ca suspectul principal nu distruge probe importante.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Tanarul de 29 de ani a fost scos apoi din casa, cu o cagula pe fata, sporind si mai mult misterul creat in jurul sau. Mai ales ca pe el il vor americanii, care au si cerut Curtii de apel sa fie extradat pentru a fi cercetat in Statele Unite.
Mihai Paunescu, alaturi de complicii sai, ar fi adus prin agresiunile cibernetice comise amenintari la adresa securitatii nationale, spun ofiterii SRI.
Din acele sisteme informatice virusate hackerii au cules peste un milion de nume, prenume, numere de carduri si coduri de siguranta.
Toate erau varsate apoi intr-un site, ca un magazin online. Se faceau liste intregi de cumparaturi, se stabileau preturi si erau scoase la vanzare.
Insa nu oricine putea cumpara. Erau acceptati doar cei care depuneau inainte o garantie intr-un cont de 300 de dolari. Dupa achitarea contravalorii datelor cumparate, utilizatorul primea un mesaj prin care afla de unde poate sa descarce date.
Aceste carduri virtuale furate au fost apoi folosite la cumparaturi online in valoare de 25 de milioane de dolari. Cei mai multi pagubiti sunt cetateni americani si israelieni.
Persoana care utilizeaza contul de administrator "smoke" poate vizualiza date statistice cu privire la datele de identificare ale cardurilor bancare achizitionate de utilizatori precum si cu privire la platile efectuate de acestia inclusiv conturile Liberty Reserve de unde au fost efectuate aceste plati.
Site-ul are si o sectiune de "Support", unde utilizatorii pot posta mesaje pentru administrator.
Astfel, in urma analizarii discutiilor purtate intre administrator si utilizatori rezulta faptul ca anumiti utilizatori se adreseaza persoanei ce foloseste contul denumit "smoke" cu apelativul "BOB".