Cristian Cioaca va fi judecat pentru crima, dupa 5 ani. Filmul serii in care Elodia a fost ucisa

×
Codul embed a fost copiat

Dupa ce s-au jucat ani de zile de-a soarecele si pisica, procurorii l-au trimis in judecata pe politistul Cristian Cioaca pentru uciderea sotiei sale Elodia Ghinescu.

Anchetatorii au refacut, aproape ora cu ora, ultimele zile din viata avocatei disparute. In rechizitoriu au explicat de ce sustin ca sotul a omorat-o, in timp ce copilul lor se afla in apartament, modul in care s-a produs crima si cum a incercat principalul suspect sa-si ascunda fapta.

Acum trebuie sa convinga si instanta ca politistul Cristian Cioaca este intr-adevar ucigasul Elodiei si sa obtina condamnarea lui, chiar daca nu a fost gasit cadavrul victimei. Familia Elodiei, s-a constituit parte civila in acest proces si cere 5 milioane de euro.

Povestea incepe in 2007, pe 18 august, cand Elodia pleaca in Dubai si ii spune sotului ca este insotita de o clienta de-a ei. In realitate, avocata a fost cu amantul, un angajat al SPP. Dupa 9 zile petrecute acolo, Elodia se intoarce la Brasov pe 28 august. Face greseala de a salva fotografiile facute impreuna cu iubitul in calculatorul de acasa.

Pozele sunt vazute de Cioaca inainte ca Elodia sa-si aduca aminte de ele si sa le stearga. Politistul, sustin procurorii, a observat cum sotia incearca sa ascunda urmele infidelitatii fara sa reactioneze insa in vreun fel.

Citește și
Elodia
EXCLUSIV! Vestea care il INGROAPA DEFINITIV PE CIOACA! Anuntul a fost facut acum cateva momente
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

In noaptea de 28 spre 29 august, Cristian Cioaca se duce la Pitesti, la amanta lui, de unde se intoarce in Brasov a doua zi dupa-amiaza. In toata dimineata, politistul ar fi avut discutii telefonice cu sotia care i-ar fi cerut sa vina la cabinetul ei de avocatura, pentru a discuta divortul. El a ajuns acolo unde s-au certat, fara martori. Seara, au mers acasa unde au ramas singuri cu fiul lor, mai povestesc procurorii.

Cristian Cioaca a plecat in uniforma de politist la munca si s-a intors la ora 2:20 noaptea. Anchetatorii spun ca in acest moment cearta dintre cei doi soti a atins apogeul.

Atacul ar fi avut loc in dormitor, langa peretele de la baie, in zona in care au fost gasite petele de sange.

A urmat apoi ascunderea crimei. Procurorii spun ca politistul Cioaca a dus trupul Elodiei in baie, unde l-a taiat in bucati pe care le-a pus, in perdeaua de la dus, apoi intr-o geanta de voiaj.

Dupa ce s-a intors in apartamentul conjugal, Cioaca a trecut la o noua etapa.

Mai intai, ar fi adunat in saci din plastic obiectele pe care credea ca ar putea fi fie gasit sangele sotiei sale si le-a aruncat intr-o rapa, in apropiere de Poiana Brasov.

Ar fi sters apoi urmele de sange de pe jos si peretele langa care avusese loc crima si, pentru ca petele erau vizibile, le-ar fi acoperit cu un strat suplimentar de glet si unul de vopsea lavabila.

Iar la final, afirma procurorii, ca sa arate ca Elodia a fugit de acasa, Cioaca "a desfasurat o operatiune ampla de manipulare a persoanelor din anturajul sau si al sotiei sale".

El le-a aratat dovezi ale infidelitatii sotiei si vacanta pe care a avut-o cu amantul in Dubai.

La 5 zile de la disparitie, Cioaca a anuntat politia ca nu-si gaseste sotia. In scurt timp a fost considerat suspectul principal. In octombrie 2007, el dadea raspunsuri sarcastice la intrebarile jurnalistilor.

Pentru anchetatori, insa, era tot mai evident ca Cioaca este autorul unei crime din care lipsea elementul principal: cadavrul.

A urmat o cautare indelungata a cadavrului Elodiei, care insa nu a fost descoperit nici pana astazi.

In al patrulea an de la disparitie, Elodia a fost declarata moarta de o instanta judecatoreasca. Ancheta stagneaza, in timp ce investigatorii spera sa gaseasca trupul Elodiei.

Apoi, tehnologia moderna le mai ofera cateva elemente noi in probatoriu. Anchetatorii perchezitioneaza la sfarsitul anului trecut, pentru ultima data, apartamentul lui Cioaca si al Elodiei si gasesc noi urme de sange.

Obtin arestarea lui Cristian Cioaca si acum pornesc cel mai important proces de crima din ultimii ani.

Citeste si: Patriarhia ii raspunde lui Cioaca: "Elodia nu e in nicio manastire si in nciun schit din Romania"

Citeste si: Planul B pentru Cioaca dupa raspunsul Patriarhiei: 4 martori care sustin ca au vazut-o pe Elodia

Citeste si: Declaratia care a socat intreaga lume. Ce se intampla cu Franta

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
INCREDIBIL! Declaratii BOMBA in cazul Cioaca!
INCREDIBIL! Declaratii BOMBA in cazul Cioaca! "Am vazut-o IN VIATA PE ELODIA". Asta schimba tot

Rasturnare de situatie in cazul Cioaca

EXCLUSIV! Vestea care il INGROAPA DEFINITIV PE CIOACA! Anuntul a fost facut acum cateva momente
EXCLUSIV! Vestea care il INGROAPA DEFINITIV PE CIOACA! Anuntul a fost facut acum cateva momente

S-a dus si ultima sansa a lui Cristian Cioaca de a scapa din inchisoare.

Anuntul incredibil facut astazi de autoritati.
Anuntul incredibil facut astazi de autoritati. "Mergem sa o CAUTAM pe Elodia". LOVITURA DE TEATRU

Cristian Cioaca va fi trimis in judecata pentru uciderea Elodiei, insa procurorii mai au o dorinta, inainte de a finaliza rechizitoriul.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.