Paradisul in care traiau hotii romani de buzunare la Paris. Castigau 4.000 de euro/zi si au cheltuit 100.000 de euro pe hotel
Au castigat cate 4000 de euro pe zi din furturi, stateau la hotel, si se plimbau numai cu taxiul. A fost multa vreme, modul de viata al unor hoti romani de buzunare, care au devenit spaima turistilor si a angajatilor de la Turnul Eiffel.
Foarte bine organizati, infractorii ii lasau instantaneu fara portofele, pe vizitatorii prinsi in aglomeratie. Zece suspecti au fost arestati la Paris, cu ajutorul agentilor romani trimisi in Franta, dar si a Ambasadei noastre, in capitala franceza. Sapte dintre ei au si aparut in fata unui judecator.
Romanii duceau la Paris un trai imbelsugat. Numai anul trecut au achitat la hotel doar pentru cazarea lor 100.000 de euro. Insa cei mai multi bani i-au trimis acasa si au fost investitii in domeniul imobiliar.
Hotii se imbracau bine si ca sa nu dea de banuit isi cumparau bilete pentru a urca in turnul Eiffel alaturi de sutele de turisti straini. Culoarele aglomerate s-au dovedit perfecte pentru a-si pune in practica planul bine pus la punct. Unul dintre ei distragea atentia victimei, blocandu-i trecerea sau cerandu-i informatii. Altul ii deschidea rucsacul, iar un al treilea ii lua portofelul si se facea nevazut.
Principalele lor victime erau turistii asiatici, veniti in numar mare la Paris, si avand mereu la ei sume mari de bani. Si americani au cazut, insa, in plasa romanilor.
"Am simtit cum cineva imi ia portofelul din buzunarul de la spate si cum imi atinge aparatul foto. M-am intors si am vazut trei barbati care stateau in spatele meu." a spus un turist american, victima si el.
Operatiunea politiei franceze vine dupa un protest al angajatilor de la Tour Eiffel, care spun ca nu se mai simt in siguranta la locul de munca si vor protectie sporita. Vinerea trecuta si-au oprit munca si monumentul a fost inchis mai multe ore.
Denis Vavassori, reprezentantul sindicatului CGT: "Mereu au fost hotii de buzunare in preajma Turnului Eiffel, insa acum avem de-a face cu un grup organizat."
Politistii ii filau pe infractorii romani din septembrie 2014. Ancheta a fost insa anevoioasa, intrucat politistii au vrut sa gaseasca dovezi care sa ii lege de toate cazurile de care se faceau vinovati.