Box-office-ul nord-american dominat de un film de animatie 3D
In cinci saptamani de cand a fost lansat, pelicula a strans aproape 180 de milioane de dolari. Suma este inca o incurajare pentru povestea de dragoste recent renascuta dintre Hollywood si tehnologia 3D.
Desi nu e o inventie recenta, animatia 3D abia acum isi arata potentialul.
Mesajul transmis de curand de pelicula "Avatar" a fost ca viitorul tehnologiei 3D inseamna foarte multi bani. Conceput si turnat 3D, "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie, depasind "Titanic"-ul. 400 de milioane de dolari au venit numai din cinematografele 3D din Statele Unite. Iar "Avatar" nu e singurul exemplu de succes.
Asa ca nu e de mirare ca la Hollywood multa lume crede ca 3D-ul este viitorul cinematografiei.
Cum era de asteptat, Hollywoodul vrea sa profite de aceasta incantare a publicului pentru productiile 3D. Sony Pictures a inceput deja sa isi initieze regizorii si tehnicienii in noua metoda de a face filme, asta pentru ca limbajul 3D este foarte diferit fata de cel 2D, folosit pana acum.
Altii au incercat sa profite de gustul publicului, gasind metode sa converteasca productiile filmate clasic, in unele tridimensionale. Fara prea mare succes, insa, daca e sa ne luam dupa cat de criticat a fost "Clash of the Titans" din acest motiv.
DreamWorks a mizat insa pe autenticitate cu filmul pentru copii "Cum sa-ti dresezi dragonul", animatia 3D reusit sa domine box-office-ul nord-american la sfarsitul saptamanii trecute.