(P) 8 motive să cumperi electrocasnice second-hand

electrocasnice
StirilePROTV

Cumpărăturile second-hand sunt deja o tradiție și chiar un obicei încurajat în majoritatea țărilor civilizate.

Din păcate, în România continuă să existe prejudecăți referitoare la achizițiile second-hand, deși această opțiune se dovedește avantajoasă din multiple puncte de vedere.

Electrocasnicele second-hand: merită să le dăm o șansă? Da, sau nu? Categoric, DA!

Descoperă în rândurile următoare care sunt motivele care te vor convinge să transformi cumpărăturile la mâna a doua într-un stil de viață.

1.Calitate la preț redus 

După cum bine știi, electrocasnicele sunt investiții, deci te aștepți să te servească ani buni. Evident, durabilitatea costă bani, de aceea varianta electrocasnicelor la mâna a doua este soluția care ți le-ar putea oferi pe ambele: calitate și preț de chilipir. Ai șanse de a găsi produse de la mărci de lux, utilizate foarte puțin mult mai accesibile, prețul fiind mai mic decât al celui nou. Sună tentant, nu-i așa?

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

2.Extinzi ciclul de viață al produsului

Uite un motiv pe care sigur nu l-ai luat în considerare. Motivele care te conving să cumperi un electrocasnic s-ar putea schimba de la un an la altul. Fie îți dorești un model mai performant de robot pentru bucătărie, fie ai înlocuit cafeaua cu ceaiul verde și nu mai ai ce face cu espressorul. O mulțime de persoane sunt în situația ta și care astfel aleg să ofere mai departe electrocasnicele către persoanele care chiar au nevoie. În acest fel, atât cel care le vinde, cât și tu ca beneficiar reușiți să extindeți ciclul de viață al aparatului.

3.Promovezi sustenabilitatea

Sustenabilitatea implică încetinirea ritmului de achiziție a produselor noi. În acest fel se reduce nivelul de polare a mediului cu substanțele care intră în procesul de fabricare a materialelor pentru conceperea unor produse noi.

4.Produse unice

Dacă ești colecționar de aparate vechi, atunci în magazinele second-hand ai șansa de a găsi veritabile comori. De asemenea, dacă stilul tău de amenajare interioară se încadrează în tiparul minimalist, contemporan, sau industrial, atunci poți completa ambientul cu  electrocasnice care impresionează printr-un design aparte. În majoritatea cazurilor, acestea sunt încă în stare impecabilă, deci ai putea avea surpriza că veteranele te țin mai mult decât variantele moderne.

5.Reduci cantitatea de resurse folosite

Când alegi să investești în aparate la mâna a doua, faci un bine mediului. Asta se întâmplă deoarece tu prelungești ciclul de viață a resurselor care deja au fost folosite pentru fabricarea produsului respectiv.

6.Mai multe achiziții la prețul unui produs nou

Produsele la mâna a doua de pe offero.ro se găsesc cel mult la jumătate din prețul modelelor noi. Asta înseamnă că, poți achiziționa mai multe produse utile pentru toată familia în contul unuia nou-nouț.

7.Produse de la branduri de lux

Dacă erai de părere că mărcile de renume au loc doar pe rafturile marilor magazine, atunci dă-mi voie să te contrazic. Poate părea ciudat, dar chiar există persoane care se plictisesc de electrocasnicele lor, alegând astfel să le dea la schimb pentru ceva nou, chiar dacă provin de la un brand celebru. Până la urmă, de ce să arunci un electrocasnic premium, doar pentru că te-ai plictisit de el?

8.Produsele au trecut deja testul timpului

Se poate întâmpla să găsești în cuferele cu electrocasnice second-hand produse care făceau furori acum 10-20 de ani. Cu decenii în urmă, oamenii nu încurajau conceptul de ‘’fast fashion’’, pentru că obișnuiau să cumpere lucruri de durată și pe care le schimbau rar sau dacă se stricau. În consecință, materialele folosite erau rezistente, iar tehnologia de fabricare proiecta aparatele unei durate lungi de viață. 

 

Dacă nu ai în plan să schimbi electrocasnicele de la an la an, atunci fă o vizită în magazinele second-hand și cumpără din prima produse concepute pentru generații la rând. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.