Ce va veni de hac omenirii? Afla teoriile controversate despre Apocalipsa

aliniere

Eruptia unui super vulcan, exploziile solare sau pandemia? Ce ar putea cauza sfarsitul lumii? Afla mai multe din topul privind cateva dintre teoriile controversate, lansate de diversi cercetatori, legate de Apocalipsa.

Super vulcanii – ne asteapta curand o eruptie gigantica?

Controversata este teoria potrivit careia un super vulcan va erupe in jurul anului 2012. Specialisitii vorbesc despre posibilitatea ca Yellowstone, super vulcanul situat in SUA, sa erupa in viitorul apropiat, mai ales ca da semne in acest sens. Acesta a erupt ultima data in urma cu 640.000 de ani. Daca tragedia s-ar produce, atunci jumatate din teritoriul Americii ar disparea.

O alta consecinta ar viza schimbari climatice majore. Reziduurile de cenusa vulcanica din atmosfera vor distruge agricultura in intreaga lume si vor cauza foamete pe Terra. Acest super vulcan ar putea emite peste doua milioane de tone de acid sulfuric, ceea ce ar fi echivalentul unei ierni nucleare. Exista 500 de vulcani activi, insa nu se poate estima exact cati intra in categoria super vulcanilor. Dupa unii autori ultima explozie a unui asemenea vulcan, Toba din Indonezia, s-a produs acum circa 74000 de ani.

In general, in categoria super vulcanilor apar nume precum Yellowstone din SUA, Toba din Indonezia, Siberian Traps din Rusia, Long Valley California, Valle Grande din New Mexico, Taupo din Noua Zeelanda sau Aira din Japonia. Intr-un asa vulcan, magma este blocata si nu poate ajunge la suprafata. Zona din adancime, unde se acumuleaza magma, devine tot mai mare. In final, aceasta din urma incepe sa urce spre suprafata, presiunea acumulata devine foarte mare si intreaga suprafata de deasupra camerei magmei este aruncata in aer de o explozie gigantica. Volumul de magma eliminata in urma eruptiei este in general mai mare de 500 kilometri cubi.

Citește și
Oras incalzire globala
Incalzirea globala nu va distruge omenirea, ci o va reinventa
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Furtunile solare aduc prapadul pe Pamant in 2012-2013?

Oamenii de stiinta avertizeaza ca o posibila explozie solara ar putea avea loc in 2012 sau 2013. Potrivit astronomilor de la NASA, unda de soc care ar urma sa loveasca Pamantul va avea forta a 100 de milioane de bombe cu hidrogen. Cele mai afectate vor fi retelele de electricitate si comunicatiile, cu pagube de o valoare nemaintalnita. O explozie solara are loc atunci cand energia magnetica a crescut in atmosfera solara fiind astfel nevoie sa se elibereze intr-un fel. Cantitatea de energie pe care o emana este egala cu 100 de bombe cu hidrogen, care ar exploda in acelasi timp, sau cu 10 milioane de eruptii vulcanice. Frecventa exploziilor solare variaza de la cateva pe zi, la mai putin de una intr-o saptamana in perioadele "tacute" ale Soarelui.

Pandemia va nenoroci lumea?

Apocalipsa poate fi cauzata si de pandemie, este o alta teorie controversata care anunta sfaristul. Se crede ca un virus puternic s-ar putea raspandi si cauza decesul multor persoane. Dupa ce gripa porcina si cea aviara au facut victime in toata lumea, acum se crede ca urmeaza ceva si mai puternic.

Apocalipsa lui Ioan - cartea care descrie sfarsitul in simboluri

Apocalipsa lui Ioan, ultima carte din Noul Testament, face referire la cauzele sfarsitului lumii. Cutremure, epidemii, incendii si alte calamitati se vor abate asupra omului, potrivit previziunilor din carte. Dupa trei asemenea catastrofe, Anticristul va domina aceasta lume, pentru ca dupa o perioada de timp fortele raului sa fie invinse de cele ale binelui. Altfel spus, cartea Apocalipsei propavaduieste victoria binelui si implicit a lui Hristos. Interpretarile futuriste ale simbolurilor din aceasta carte prezic o inviere a mortilor si o rapire la cer a celor vii, in care toti crestinii adevarati si cei care nu au atins varsta responsabilitatii sunt adusi la Hristos in vremea in care Imparatia lui Dumnezeu va veni pe Pamant.

Alinierea galactica

O alta teorie despre Apocalipsa se bazeaza pe scenariul alinierii galactice a Pamantului si a Soarelui cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee , eveniment ce ar urma sa aiba loc tot in 2012, pe 21 decembrie. Se spune ca atunci cand Soarele si Pamantul se aliniaza cu centrul galaxiei noastre, astrul va fi lovit de un "suflu gravitational" din gaura neagra. Efectul… Pamantul ar putea fi lovit de o explozie solara extrem de puternica.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Imagini infricosatoare! Apocalipsa pare sa fi venit pe Pamant
Imagini infricosatoare! Apocalipsa pare sa fi venit pe Pamant

De la tornade uriase, la uragane, Mama Natura pare sa se razbune, iar printre cei care au de suferit sunt si oamenii, care de cele mai multe ori sunt cei care provoaca asemenea dezastre naturale.

Incalzirea globala nu va distruge omenirea, ci o va reinventa
Incalzirea globala nu va distruge omenirea, ci o va reinventa

Incalzirea globala este sinonima cu apocalipsa pentru multi. Insa potrivit cartii numita Climatopolis, scrisa si publicata recent de catre economistul Matthew Kahn de la UCLA, schimbarea climei nu va distruge Planeta, ci doar o va schimba fundamental.

Orasul buncar. Construit de bogatasii care asteapta Apocalipsa
Orasul buncar. Construit de bogatasii care asteapta Apocalipsa

Psihoza Apocalipsei pune stapanire pe tot mai multi oameni. In mod cert pe cateva zeci de italieni bogati care - convinsi ca sfarsitul lumii este aproape - si-ar fi construit un orasel antiatomic in Peninsula Yucatan.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.