Invatati-va de mici copiii sa bea sucuri proaspat preparate!
Astfel puteti controla cantitatea de zahar consumata zilnic. Folositi citricele pentru a le intari sistemul imunitar, dar nu uitati nici de morcovi. Iar daca li se par acre, adaugati putina miere, dar si sirop de artar, inlocuitori naturali ai zaharului.
Iata un truc pe care puteti sa-l folositi cu succes in cazul celor mici. Le satisfaceti nevoia de dulce intr-un mod natural si ii tineti departe de prajituri si sucuri acidulate.
Atentie insa la prepararea sucurilor!
Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, nutritionist: "Ar fi bine sa folosim un blander, in care sa punem fructul ca atare - legumele sau fructele integrale - si sa le facem un fel de piure si apoi sa adaugam apa jumatate jumatate. In felul acesta, preparati un fresh care corespunde recomandarilor nutritionistilor. Daca separati total pulpa de fruct, e ca si cum i-ati da o prajitura".
In plus, consumul de suc de fructe fara pulpa creste riscul de diabet la tinarul adult, arata studiile. Dintre fructe, cele autohtone precum marul sau para reprezinta ingrediente perfecte.
De asemenea, le puteti combina cu succes cu o leguma extrem de dulce - sfecla rosie. Sfecla este un foarte bune remineralizant si "are un efect bun asupra cresterii colesterolului bun si scaderii colesterolului rau".
Citricele sunt si ele surse bune de vitamina C, vitala pentru un sistem imunitar competent. Dar nu le separati de coaja alba. De asemenea, in sezonul racelilor si gripelor, puteti face sucuri si din fructe de padure. Le gasiti congelate la orice supermarket.
Fructele de padure pot fi combinate cu putina miere, sirop de artar natural sau agave. Mai mult, in orice suc de fructe sau legume de sezon, puteti adauga o bucatica de ghimbir proaspat.
O alta regula importanta pentru sanatatea copilului: aveti grija sa consume si fructe. Astfel, daca micutul bea un suc proaspat, el trebuie sa manance, mai tarziu, cel putin un fruct integral.