Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevi din Iași caută sponsorizări pentru a putea participa la o competiție de robotică din SUA. De ce sumă au nevoie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Două echipe de elevi din Iași caută sponsori pentru a participa la o competiție de robotică din Statele Unite. Una dintre ele a luat locul al doilea, anul trecut, la campionatul mondial.

Deocamdată au primit 18.000 de euro de la autoritățile locale din Iași, dar suma nu e nici jumătate din cea necesară pentru transportul și cazarea celor 24 de elevi. La începutul anului școlar, Ministerul Educației a aprobat o serie de concursuri care vor primi finanțare. Însă, acesta nu a fost luat în calcul.

Tinerii din cele doua echipe, elevi ai Liceului Grigore Moisil din Iași au luat premii anul acesta la campionatul național „First Tech Challenge”. Au fost apoi invitați la evenimentul Universității din Maryland, unde numai 40 dintre cele 190 de echipe înscrise au intrat în competiție.

Ștefan Buruiană, elev: „Am petrecut foarte mult în acest laborator, lucrând la robot. Am avut săptămâni până la 100 de ore de lucru. ”

Antonia Ciobanu, elevă: „Această participare ne vă face foarte vizibili.”

Citește și
elevi nasa
O echipă de elevi din București a câștigat premiul cel mare la o competiție de știință organizată în Los Angeles

Andreea Răutu, elevă: „Faptul că am fost acceptați la această competiție este o performanță foarte mare. Ne permite să arătăm toată munca noastră.”

Elevii au nevoie de 50.000 de euro pentru deplasare, dar astfel de competiții nu sunt finanțate de stat.

Mihaela Țibu, profesor coordonator: „E o competiție de nivel foarte ridicat. Nu am beneficiat nici anul trecut de finanțare. Toți suntem nevoiți să apelăm, să ne prezentăm povestea comunității. ”

Adina Romanescu, director Liceul de Informatică Grigore Moisil Iași: „Competiția nu se află în lista competițiilor avizate de Ministerul Educației. ”

Radu Pogonariu, programator companie Finlanda (Ericcson), fost participant: „Am fost în 2019 la competiția din Maryland. În cadrul conferinței, elevii au acces la informații de top din domeniul științei, în special din zona explorării spațiului se întâlnesc experți din industrie și se creează conexiuni.”

Anul trecut, una dintre cele două echipe de la Iași a câștigat locul al 2-lea la Campionatul Mondial de Robotică, organizat tot în Statele Unite, la Houston.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult