Cum putem reduce efectele catastrofale ale zahărului

×
Codul embed a fost copiat

Ce-aş vrea ceva dulce! Când ne gândim cel mai des la zahăr? Când suntem epuizați. Nu putem să forţăm creierul să nu ne ceară zahăr. Dar putem să reducem efectele catastrofale ale zahărului. Venim cu o soluţie.

Zahărul conține 99,98% zaharoză. Odată ajuns în aparatul digestiv, îl rupem în două – în fructoza şi glucoză.

Este cea mai grea reacţie din natură. Ne explică profesorul universitar Ion Ion cum ne consumăm inutil resursele limitate. Fără să ne hrănim.

prof. univ. dr Ion Ion, Facultatea de inginerie chimică și biotehnologii: „Această reacţie nu are loc de la sine. Trebuie un aport de calciu, metabolizare de calciu presupune un consum din calciu din organism şi un aport de invertaza, o enzimă.”

Zahărul, odată ingerat, consumă calciul din sânge, efect major negativ. Caloriile din zahăr se duc, sub formă de depozite, în ficat. Iar, în exces, produc așa-numită steatoză hepatică.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Albinele culeg nectar din plante. Adică tot zaharoză. Albinele culegătoare predau însă nectarul, în stup. Vin albinele prelucrătoare. Şi îl combină cu salivă lor. În…combinaţie, rup zaharoza în fructoză şi glucoză.

Albinele fac tot efortul. De aceea, mierea rezultată e un dulce deloc agresiv cu organismul uman. Conţine în plus vitamina B, vitamin C şi minerale. Hrăneşte.

Pe lângă acestea, în miere găsim crom3.

prof. univ. dr Ion Ion, Facultatea de inginerie chimică și biotehnologii: „Cromul 3 care e considerat biologic activ dintre speciile de crom contribuie la reducere nivelul de glucozei din sânge.”

Cromul 3 ajuta glucoza să intre în celulă, unde e folosită sub formă de energie. Un alt proces în favoarea organismului uman. Mai ales, când suntem obosiţi. Dacă sunteți obosiți uitaţi-vă cu interes la… miere.

Fructoza şi glucoza din miere cristalizează, proces 100% natural. Pentru cei deranjaţi de cristale, există miere-cremă.

Cecilia Caragea, consultant comunicare medicală: „Există tehnologii care pot să facă miere cremă. În procesul de obţinere la mierii crema se realizează de fapt un fel de cristalizare controlată. Astfel ea să cristalizeze după un model mic, fin, tot acest proces se întâmplă la rece, pentru că sunt că dacă creşte tempera îşi pierde din proprietăți.
În acest proces se pot inserra şi alte ingredient cacao, fructe liofilizate affine se obţin produse dulci sănătoase are şi un gust de ciocolată, de zmeură căpşuni.”

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Cum ne putem regla colesterolul din sânge prin hrană. Cele mai importante alimente
Cum ne putem regla colesterolul din sânge prin hrană. Cele mai importante alimente

Deși avem o percepție negativă despre colesterol, să știți că este o grăsime esențială vieții și are funcții importante în organism. Fără colesterol nu se pot sintetiza sărurile biliare, hormonii sexuali sau vitamina D.

Când se formează mușcătura corectă a dinților și cum putem afla dacă avem nevoie de aparat dentar. Sfatul medicului
Când se formează mușcătura corectă a dinților și cum putem afla dacă avem nevoie de aparat dentar. Sfatul medicului

Mușcătura corectă se formează la șase ani, tot atunci trebuie și evaluată. Mușcărura corectă înseamnă echilibru muscular, dar și echilibrul articulațiilor feței.

Cât de periculoasă este albirea dinților. Mulți dintre medicii stomatologi nu recomandă această procedură
Cât de periculoasă este albirea dinților. Mulți dintre medicii stomatologi nu recomandă această procedură

Albirea dinților poate aduce un zâmbet mai frumos, dar mulți dintre medicii stomatologi nu recomandă această procedură. Poate duce la sensibilitate dentară, care apoi să creeze probleme grave.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.