(P) Motive pentru care operația de artroscopie de genunchi este populară în rândul pacienților

medici
StirilePROTV

Artroscopie de genunchi este o intervenție chirurgicală minim invazivă, cu o recuperare rapidă și poate fi utilizată pentru a trata o varietate de leziuni.

Leziunile la genunchi sunt extrem de frecvente, acestea includ entorse, rupturi de menisc sau  de ligamente, luxații și fracturi. Dacă o leziune a genunchiului nu poate fi tratată utilizând măsuri  simple, cum ar fi orteza și reabilitarea, poate fi necesară o intervenție chirurgicală prin  intermediul artroscopiei de genunchi.  

Chirurgia prin artroscopie de genunchi este un tip de procedură în care vom investiga și corecta  diverse afecțiuni folosind un artroscop. Nu este la fel de invazivă cum este chirurgia pe cale  deschisă și este folosită pentru diagnosticarea și tratarea problemelor articulațiilor genunchiului. 

Ce este operația de artroscopie de genunchi? 

Artroscopia de genunchi este o procedură medicală minim invazivă utilizată pe articulația  genunchiului pentru a diagnostica și trata afecțiunile sau leziunile genunchiului. Se efectuează  folosind un artroscop, care este un instrument chirurgical mic, cu o lumină și o cameră la capăt  care este introdusă în genunchi. Camera proiectează fluxul video live pe un ecran unde se  poate vedea leziunea, permițând folosirea instrumentelor de dimensiuni mici pentru a trata acea  leziune. 

Beneficiile care favorizează intervenția de artroscopie de  genunchi 

Există multe beneficii ale acestei intervenții chirurgicale ortopedice minim invazive de  artroscopie de genunchi. 

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro
Nu este nevoie să așteptați pentru tratament 

În timpul intervenției chirurgicale de artroscopie la genunchi, nu numai că se poate diagnostica  afecțiunea care vă provoacă disconfort și durere, dar se poate corecta în același timp. Odată ce  se identifică unde se află leziunea, se vor folosi instrumente mici pentru a trata această leziune.  Nu vi se va cere să suferiți două intervenții chirurgicale separate; unul pentru diagnostic și altul  pentru tratament. Acest lucru reduce numărul de incizii și timpul necesar pentru recuperarea  după o intervenție chirurgicală de artroscopie de genunchi. 

Artroscopia de genunchi are un risc scăzut 

Deoarece operația de artroscopie la genunchi necesită doar incizii mici, aveți un risc mai mic de  apariție a infecțiilor în timpul procesului de vindecare. Spre deosebire de operațiile tradiționale la  genunchi, nu va trebui să facem o incizie mare pentru a avea acces la articulația genunchiului.  Acest lucru înseamnă, de asemenea, mai puțină durere în timpul procesului de vindecare și o  recuperare mai rapidă. 

După o artroscopie de genunchi aveți parte de o recuperare mai rapidă 

O procedură de artroscopie a genunchiului este minim invazivă și pacienții, de obicei, intră și ies  din operație în mai puțin de o oră, în funcție de leziune. Aceasta este de obicei o procedură  rapidă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să rămâneți în spital mai mult noapte pentru observație.  Pur și simplu folosirea unei pungi de gheață și odihna va ajuta la reducerea inflamației și a  umflăturilor odată ce sunteți acasă în recuperare. 

Cine are nevoie de o artroscopie a genunchiului? 

Diverse leziuni și probleme ale genunchiului pot fi diagnosticate și corectate cu o procedură de  artroscopie de genunchi. Dacă alte mijloace non-chirurgicale, cum ar fi reabilitarea, nu ajută la  vindecarea unei leziuni la genunchi, poate fi necesară intervenția chirurgicală prin artroscopie  de genunchi. Leziunile genunchiului pe care intervenția chirurgicală artroscopică le poate  diagnostica și trata includ: 

● Ruptura de ligamente 

● Ruptura de menisc 

● Luxația rotulei 

● Leziuni de cartilaj 

● Hipertrofie Sinovială sau a grăsimii Hoffa 

● Corpii liberi intraarticulari 

● Osteonecroza sau osteocondrita 

● Artrofibroza genunchiului 

● Sindromul de plică sinovială 

 

Prefer, împreună cu pacienții mei, intervenția de artroscopie de genunchi în detrimentul  procedurilor chirurgicale mai tradiționale, datorită riscurilor scăzute asociate cu intervenția  chirurgicală și pentru că oferă un timp de recuperare mai scurt. De obicei, există mai puțină  durere la genunchi și mai puțină rigiditate articulară decât în orice alte intervenții chirurgicale la  nivelul genunchiului. Dacă suferiți de dureri sau de disconfort la genunchi, recomand vizita la un  doctor chirurg ortoped pentru opțiunile de diagnostic și tratament. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!
(P) Rolul unui invertor Huawei SUN2000 5KTL L1 într-un sistem fotovoltaic!

Într-o lume în care energia verde devine din ce în ce mai importantă, sistemele fotovoltaice câștigă popularitate datorită beneficiilor lor ecologice și economice.

(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu
(P) Vinul Jidvei susține arta românească la un eveniment cinematografic de prestigiu

Suntem deosebit de onorați de a fi alături de regizorul Tudor Giurgiu și de echipa sa, la prezentarea filmului NASTY la cea de-a 77-a ediție a prestigiosului Festival Internațional de Film de la Cannes.

(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo
(P) Drumul către noi standarde naționale de calitate pentru îngrijirea oncologică la Romanian Healthcare Conference & Expo

Potrivit Uniunii Europene, unul din șase decese din România este cauzat de afecțiuni oncologice. Deși incidența locală a cancerului este sub media UE, mortalitatea este cu 7% peste medie, cu o tendință de creștere constantă în ultimii 10 ani.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.