Funcțiile ascunse ale TikTok. Ce trebuie să știe creatorii de conținut și utilizatorii

Funcțiile ascunse ale TikTok. Ce trebuie să știe creatorii de conținut și utilizatorii
Shutterstock

TikTok este printre cele mai populare aplicații de socializare, mai ales în rândul tinerilor, dar nu se limitează la aceștia. Publicul TikTok, din România și din lume, se împarte în creatorii de conținut și consumatorii acestuia.

Echipa din spatele TikTok se concentrează pe oferirea unei experiențe de utilizare fără probleme pentru privitori și pentru cei care sunt pasionați de crearea de videoclipuri distractive. Nu multă lume știe că există mai multe caracteristici ascunse, care vă pot îmbunătăți și mai mult experiența TikTok, arată publicația MakeUseOf. Iată cele cele șapte caracteristici ascunse impresionante ale TikTok, dezvoltate de echipa de programatori și marketing a companiei chineze Bytedance, care îl deține.

  1. Ascundeți videoclipurile TikTok pe care le-ați apreciat

Unii utilizatori se simt inconfortabil să dezvăluie altora tipul de conținut care le place. Din fericire, puteți ascunde videoclipurile TikTok pe care le-ați apreciat:

-Deschideți TikTok și selectați butonul Profil din colțul din dreapta jos.

-Atingeți cele trei linii din partea dreaptă-sus a ecranului. Va apărea un meniu.

Citește și
brad
O femeie a crezut că a cumpărat bradul perfect pentru Crăciun, dar a avut un șoc atunci a văzut ce este de fapt. VIDEO viral
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

-Atingeți Settings (Setări) și Privacy (Confidențialitate).

-În continuare, mergeți la Privacy (Confidențialitate).

-Derulați în jos până când vedeți Videoclipuri apreciate. Atingeți-l.

-În secțiunea Cine poate viziona videoclipurile dvs. apreciate, atingeți butonul Doar eu.

Setările vor fi salvate automat. Acest lucru le permite utilizatorilor să dea like la conținutul lor preferat, fără ca nimeni să știe. Această funcție îi ajută pe utilizatorii TikTok să gestioneze preocupările legate de confidențialitate.

  1. Partajați un videoclip ca GIF

Dacă vă place să realizați GIF-uri amuzante din videoclipuri, această funcție TikTok este, fără îndoială, foarte utilă. Ea vă permite să capturați cea mai interesantă parte a videoclipului dvs. și să o transformați într-o imagine animată care poate fi partajată pe alte site-uri de socializare.

Cum se face:

-Găsiți videoclipul pe care doriți să îl transformați într-un GIF.

-Atingeți pictograma Share din lista din dreapta.

-Din meniul Send To (Trimitere către), derulați bara de jos până când vedeți Share as GIF (Partajare ca GIF). Atingeți-o.

-Așteptați ca videoclipul să fie convertit în GIF.

-După ce GIF-ul este creat, partajați-l cu contactele dvs. De asemenea, îl puteți partaja și pe alte aplicații de socializare.

  1. Creați o prezentare rapidă de diapozitive (slideshow)

Ați văzut probabil acele videoclipuri de pe TikTok în care apar mai multe imagini. Acest concept se numește slideshow. Fie că faceți un videoclip de divertisment, vă arătați abilitățile de fotograf sau explicați un eveniment, această funcție poate fi foarte utilă.

Cei mai mulți oameni știu să creeze un TikTok folosind doar conținut video, dar pașii următori vă permit, de asemenea, să adăugați un farmec estetic imaginilor dumneavoastră:

-Deschideți secțiunea creator atingând pictograma +.

-Selectați cât de multe imagini doriți, atingând Upload (Încărcare) și alegând imaginile.

-Aranjați imaginile în mod corespunzător.

-TikTok vă va sugera un fundal sonor care să se potrivească cu imaginile dvs. Puteți alege pictograma Muzică și puteți schimba muzica după bunul plac.

-Alegeți tranzițiile și filtrele pe care le doriți.

-Atingeți Next (Următorul) și salvați fără a o posta, atingând Drafts (Ciorne). Apoi îl puteți posta selectând Post (Publicare).

De asemenea, puteți posta o poveste „story” TikTok care expiră după 24 de ore.

  1. Traduceți comentariile în limba română

TikTok este o aplicație diversă la nivel global, și nu se poate nega faptul că oamenii din întreaga lume sunt la fel de interesați de această aplicație. Deoarece sunteți în contact cu publicul din toată lumea în cadrul aplicației, s-ar putea ca uneori să nu puteți înțelege mesajul din rațiuni lingvistice.

Utilizatorii pot traduce comentariile din alte limbi în limba lor maternă. Pentru a activa funcția de traducere pe TikTok, parcurgeți următorii pași:

-Deschideți aplicația TikTok și selectați butonul Profil din partea de jos a ecranului.

-Atingeți cele trei linii orizontale din partea de sus și alegeți Settings and Privacy (Setări și confidențialitate) din meniu.

-Deschideți Language (Limbă) în secțiunea Content and Display (Conținut și afișare).

-Atingeți meniul Translation Language și alegeți limba în care doriți să vedeți comentariile.

-Selectați Done (Efectuat) după ce ați ales o limbă.

O altă opțiune pentru a traduce conținutul este prin activarea filei Always Show Translations (Afișează întotdeauna traducerile).

  1. Personalizați-vă feed-ul

TikTok afișează diferite videoclipuri postate de creatori. Principala intenție din spatele acestui lucru este de a vă afișa conținut care se potrivește cu ceea ce vă place.

Dacă nu vedeți lucruri care vă plac, în general, vă recomandăm să vă personalizați feed-ul urmând acești pași:

-Atingeți continuu videoclipul.

-Așteptați să apară un nou meniu.

-Selectați Not Interested (Nu mă interesează).

Va apărea un mesaj care vă va anunța că veți primi mai puține videoclipuri ca acesta. O altă modalitate de a păstra conținutul în funcție de gustul dumneavoastră este să vă selectați interesele atunci când vă înscrieți la TikTok. Acest lucru le permite utilizatorilor să înceapă navigarea pe TikTok cu conținut relevant și interesant.

  1. Căutarea de videoclipuri în modul audio

Dacă sunteți în căutarea unui anumit videoclip, gândiți-vă la sunetul din spatele acestuia. TikTok le permite utilizatorilor săi să găsească videoclipuri publice prin căutarea audio. Pentru a căuta videoclipuri prin audio, faceți următorii pași:

-Deschideți opțiunea de căutare atingând bara de căutare din colțul din dreapta sus al ecranului.

-Folosiți cuvintele cheie pentru a căuta un anumit sunet, cum ar fi "audio viral". De asemenea, puteți utiliza pictograma microfonului din partea de jos pentru a căuta.

-Derulați pentru a găsi utilizatorul preferat, sunetul, videoclipurile și hashtag-urile asociate cu căutarea.

Nu uitați, cu cât faceți căutări mai specifice, cu atât este mai ușor să găsiți un anumit videoclip.

  1. Comutarea filtrului atunci când înregistrați un clip

Atunci când înregistrează un TikTok, utilizatorii pot schimba filtrele din videoclip. Această funcție ajută la un plus de creativitate în videoclipuri, pentru o mai bună creare de conținut. Pentru a face acest lucru, apăsați pe butonul de comandă:

-Deschideți secțiunea creatorului TikTok atingând pictograma + din partea de jos a ecranului.

-Atingeți Filtre și alegeți-l pe cel pe care doriți să îl utilizați. Înregistrați până când doriți să schimbați filtrul.

-Atingeți din nou Filtre și alegeți altul. Noul filtru va fi aplicat videoclipului dvs.

-Acum continuați să înregistrați videoclipul până când ați terminat.

Fiecare secțiune a videoclipului va afișa un filtru și un aspect diferit.

TikTok este cunoscut pentru caracteristicile sale atractive și pentru instrumentele de creare de conținut. Vă puteți îmbunătăți experiența explorând funcțiile ascunse ale aplicației. TikTok le permite utilizatorilor săi să traducă comentariile și să schimbe filtrele atunci când înregistrează. De asemenea, puteți să vă ascundeți videoclipurile preferate și să căutați conținut prin intermediul audio.

În tot acest timp, nu uitați să vă personalizați Feed-ul TikTok în funcție de preferințele dvs. pentru a vizualiza conținut relevant.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Momentul în care un urs aleargă printre oameni pe o pârtie de schi. Imaginile au devenit virale pe TikTok
Momentul în care un urs aleargă printre oameni pe o pârtie de schi. Imaginile au devenit virale pe TikTok

Un schior a fost cât pe ce să lovească un urs pe o pârtie de lângă lacul Tahoe din California. Animalul a traversat rapid pârtia de schi, scrie BBC.

O femeie a crezut că a cumpărat bradul perfect pentru Crăciun, dar a avut un șoc atunci a văzut ce este de fapt. VIDEO viral
O femeie a crezut că a cumpărat bradul perfect pentru Crăciun, dar a avut un șoc atunci a văzut ce este de fapt. VIDEO viral

O femeie a decis ca anul acesta să cumpere un brad natural, în locul celui artificial, pentru a simți cu adevărat magia sărbătorilor de iarnă. Ea a postat pe TikTok un video cu pomul achiziționat, care a devenit viral, scrie Mirror.

Consiliul Concurenței anunță că va investiga, în numele Bruxelles-ului, activitățile giganților din tehnologie în România
Consiliul Concurenței anunță că va investiga, în numele Bruxelles-ului, activitățile giganților din tehnologie în România

Consiliul Concurenței a luat decizia de a investiga activitățile desfășurate în România de către companiile Google, Amazon, Apple, TikTok, Facebook și Microsoft, în numele Bruxelles-ului.

„Pot câștiga chiar și zeci de mii, poate chiar sute de mii de euro.” Ce trebuie să faci ca să devii un om cu influență
„Pot câștiga chiar și zeci de mii, poate chiar sute de mii de euro.” Ce trebuie să faci ca să devii un om cu influență

Platforme ca Youtube, Facebook sau TikTok atrag în fiecare zi persoane care vor să devină influenceri.

„Scrisoarea către America” a lui Osama bin Laden, virală pe TikTok după 21 de ani. Ce părere au tinerii americani
„Scrisoarea către America” a lui Osama bin Laden, virală pe TikTok după 21 de ani. Ce părere au tinerii americani

Zeci de tineri americani au postat în această săptămână pe TikTok videoclipuri în care îşi exprimă simpatia faţă de Osama bin Laden.

 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.