„Le-am umplut de sânge pe amândouă”. STENOGRAME în dosarul tinerelor obligate să se prostitueze. Cum decurgeau discuțiile

×
Codul embed a fost copiat

O grupare, care a forţat zece tinere să se prostitueze încă din 2016, a fost destructurată, după cooperarea dintre anchetatorii din mai multe state.  

Începând cu anul 2016 şi până în prezent, persoanele în cauză ar fi întreprins demersuri infracţionale, în vederea recrutării, transportării, transferării şi adăpostirii, prin constrângere şi inducerea în eroare a 10 tinere, în vederea determinării/obligării acestora la practicarea prostituţiei, atât în România, cât şi pe teritoriul altor state din Vestul Europei, precum Elveţia, Germania, Regatul Ţărilor de Jos, Marea Britanie, Franţa, Spania, Cehia, dar şi în state arabe, precum Bahrain şi Emiratele Unite Arabe.

Femeile exploatate, în beneficiul persoanelor cercetate, ar fi fost racolate din România, prin metoda „loverboy” (promisiunea luării în căsătorie şi întemeierii unor familii), profitând de starea lor vădită de vulnerabilitate (relaţii anterioare eşuate, mediu familial dezorganizat, lipsa educaţiei etc.), iar ulterior ar fi fost determinate/obligate să întreţină relaţii sexuale contra cost în beneficiul material al persoanelor care le-ar fi exploatat”, anunţă, marţi, IGPR.

Cum decurgeau discuțiile între victime și proxeneți

Membrii rețelei au fost identificați și duși la audieri.

Inculpații sunt acuzați de trafic de persoane, exploatare sexuală, violență asupra victimelor și alte infracțiuni conexe. În cadrul rețelei, „Chivu” a fost identificat ca lider principal, având un istoric infracțional ce se întinde pe mai mult de cinci ani. Acesta a fost implicat în recrutarea și exploatarea a patru victime.

Citește și
pacanele
Grupare care modifica păcănele pentru a câștiga, destructurată de DIICOT. Cum măsluiau aparatele
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Într-un acces de furie, „Chivu” a strangulat și a lovit două dintre victime pentru a le obliga la practicarea prostituției, potrivit stenogramelor din dosar.

Chivu:Și le-am umplut de sânge pe amândouă”.

Chivu” își amenința victimele în convorbiri pe Whatsapp, spunându-le că îi datorează viața, nu doar lucruri materiale scumpe.

„Chivu”:O să vezi tu schimbare”.

J.E: Asta nu înțelegi tu, că amenințările astea nu au niciun rost. Da, e normal că față în față îmi e aiurea, că nu vreau să iau bătaie. Cine vrea să ia? Să am semne, să mă vadă lumea”.

„Chivu”: Nu-mi datorezi doar parfumurile, gențile, hainele, banii. Îmi datorezi și viața”.

J.E: Îți e frică că mă ia altcineva și fac bani pentru altcineva? Ești însurat, ai copil, eu îți țin nevsta acasă. Ești peștele meu. Trebuie să fac norma. Iau bătaie”.

J.E: Da, eu n-am voie să am pe nimeni, să vorbesc fără să controlezi tu tot”.

De asemenea, victima îi cerea voie și când trebuia să meargă să mănânce.

J.E:Unde am voie să merg să mănânc? Mă lași cu fetele la sală? Te iubbbb. Mă lași? De două ori pe săptămână”.

Chivu” se lăuda în fața unui prieten că a apelat la acte de violență fizică atunci când victimele lui nu făceau cum le ordonau membri grupării.

„Chivu”: Și le-am umplut de sânge pe amândouă. O băteam pe aia lui Dany și Dany se uita la mine și zicea Gata vărule las-o, gata vărule, gata, gata, gata vărule gata....din cauza ta, unde m-ai turbat tu...aoleu poate aia, poate aia, poate aia....devenisem...aoleu...și-a pus paharul acolo...aoleu..aia..aoleu cu pașaportul, aoleu cu aia. Eram prea paranoic, din cauza ta, că tu mă înebunești, nu mai sunt eu așa relaxat, nu mai sunt așa lucid să văd situația cum trebuie și unde m-ai înebunit tu, aoleu, aoleu, d-aia...”.

Mai mult decât atât, printre inculpați se numără și mama lui „Chivu”.

„Chivu”:Da, mamă. Dany este mai prost, nu este ca mine, am înțeles, dar el a lăsat toată situația în mâinile mele, ai înțeles? E, pe aia aseară o strângeam de gât, nu mai respira, se sufoca și Dany nu a pus mâna pe mine să îmi ia mâna, ai înțeles? Sau să se bage, Dany nu a spus nimic, stătea și zicea 'Las-o, vărule, în pace”.

C.R:Gata, măicuțule! Liniștește-te, că am înțeles”.

De asemenea, mama individului l-a atenționat și cu privire la posibila sa arestare.

C.R:Nu trebuie să spui nimănui unde ești exact. Dacă ești în Italia, le spui că ești în Spania”.

Membrii rețelei au acționat în mod coordonat, recrutând și exploatând femei în scopul obținerii de foloase patrimoniale, spun anchetatorii.

Aceștia au exercitat control total asupra vieții victimelor, inclusiv monitorizarea telefoanelor acestora și controlul strict al activităților zilnice, conform anchetatorilor.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi indisponibilizate substanţe susceptibile a fi droguri, un autoturism de lux evaluat la aproximativ 100.000 de euro, 11 telefoane mobile, o tabletă, carduri bancare, 18.590 de lei, 7.700 de euro, 2 ceasuri de lux evaluate la aproximativ 15.000 de euro şi diverse înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Inculpații ascundeau banii obținuți din explotarea victimelor prin achiziționarea unor autoturisme de lux (Mercedes AMG, Lamborghini Huracan, Porsche Cayenne, BMW X6 sau Range Rover), pe care le-au înmatriculat pe numele unor interpuși, mai spun anchetatorii.

Banii obţinuţi din activităţile de prostituţie ar fi fost trimişi în ţară, fie prin intermediul unor sisteme financiare de transfer de bani, fie transportate personal de către membrii grupului infracţional sau cu ajutorul unor persoane interpuse şi ar fi fost investiţi în achiziţionarea de proprietăţi imobiliare şi autoturisme de lux, pe care le-ar fi înmatriculat pe numele unor persoane din mediul relaţional, pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor şi a eluda plata taxelor legale aferente către organele fiscale competente”, au transmis anchetatorii.

Investigația a dezvăluit, de asemenea, legăturile dintre membrii rețelei și complicitatea lor în acțiunile infracționale. Toți inculpații și-au exercitat dreptul la tăcere în timpul procesului.

În cazul tinerelor care nu ar mai fi dorit să se prostitueze, acestea ar fi fost supuse unor presiuni de natură fizică şi psihică, de multe ori ar fi fost agresate şi ameninţate, pentru a-şi continua activitatea, în vederea obţinerii de sume de bani în beneficiul membrilor grupării.

Banii obţinuţi din activităţile de prostituţie ar fi fost trimişi în ţară, fie prin intermediul unor sisteme financiare de transfer de bani, fie transportate personal de către membrii grupului infracţional sau cu ajutorul unor persoane interpuse şi ar fi fost investiţi în achiziţionarea de proprietăţi imobiliare şi autoturisme de lux, pe care le-ar fi înmatriculat pe numele unor persoane din mediul relaţional, pentru a disimula provenienţa ilicită a banilor şi a eluda plata taxelor legale aferente către organele fiscale competente”, au mai transmis anchetatorii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Grupare care a forţat zece tinere să se prostitueze, destructurată. Ce pățeau femeile dacă încercau să renunţe
Grupare care a forţat zece tinere să se prostitueze, destructurată. Ce pățeau femeile dacă încercau să renunţe

O grupare care a forţat zece tinere să se prostitueze, încă din 2016, a fost destructurată, după cooperarea dintre anchetatorii din mai multe state.

Grupare care modifica păcănele pentru a câștiga, destructurată de DIICOT. Cum măsluiau aparatele
Grupare care modifica păcănele pentru a câștiga, destructurată de DIICOT. Cum măsluiau aparatele

Poliţiştii au efectuat marţi 26 de percheziţii în Bucureşti, Timiş şi Caraş Severin la o grupare care frauda aparatele de jocuri de noroc de tip slot machine, pentru a obţine sume mari de bani.

Aproape 18 kg de cannabis au fost ridicate de la o grupare din Hunedoara, care ar fi vândut droguri minorilor
Aproape 18 kg de cannabis au fost ridicate de la o grupare din Hunedoara, care ar fi vândut droguri minorilor

Aproape 18 de kg de cannabis au fost confiscate de ofițerii de la Crimă Organizată din Alba.

Nu toți ostaticii se află în mâinile Hamas. O altă grupare teroristă face ca eforturile de salvare să fie tot mai complicate
Nu toți ostaticii se află în mâinile Hamas. O altă grupare teroristă face ca eforturile de salvare să fie tot mai complicate

Armistițiul dintre Hamas și Israel a intrat în a cincea zi, după ce părțile au căzut de acord cu o prelungire.

12 arestați în dosarul Caranilor. Clanul se forma doar prin înrudire și avea ca scop să-și impună renumele în toată țara
12 arestați în dosarul Caranilor. Clanul se forma doar prin înrudire și avea ca scop să-și impună renumele în toată țara

Clanul Caranilor avea drept scop existențial să se impună drept cea mai puternică grupare din țară și s-a extins până în SUA, reiese din informarea DIICOT, potrivit căreia 12 inculpați au fost arestați sâmbătă.

 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.