Hunedoara, "județ la stăpân". Primar Lupeni: "Cu siguranță o să ne vedem și peste 10 ani aici"

×
Codul embed a fost copiat

Sărace ţinuturi bogate lovite de interese, risipă şi scandaluri. Duminică, începe un nou sezon al emisiunii ''Romania Te Iubesc''.

„România, te iubesc!” revine pe 16 februarie. Continuă campania Județe la stăpân.

Echipa de jurnalişti continuă seria anchetelor "Judeţe la stăpân", iar prima radiografie este a judeţului Hunedoara. Deşi a fost binecuvântat cu multe comori naturale şi are un potenţial uriaş pentru turism se loveşte de 3 decenii de sărăcie, dar şi de lipsa de viziune şi incompetența celor care deţin frâiele acestor locuri.

Poziţionare - în vestul României, în inima Transilvaniei, dincolo de Carpaţi, cu ieşire la autostrada A1 şi la un important coridor pan european. În statistici Hunedoara este judeţul cu cel mai mare indice de urbanizare, dar şi cu cel mai mare număr de monumente, printre multe alte bogaţii naturale. Aproape 78% dintre locuitori trăiesc în oraşe, deşi acestea arată în multe zone mai rău că la ţară. Înainte de '89 ocupa primul loc pe ţara, pe segmentul industrial-economic, fiind propulsat în top de zonele miniere din Valea Jiului şi siderurgia de la Călan şi Hunedoara.

"Au trecut 30 de ani, 3 decenii în care autorităţile de aici bâjbâie şi promit soluţii salvatoare. Este halucinant cum astfel de locuri, nu reuşesc să renască frumos. Judeţul Hunedoara are stăpânii săi."

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Duminică, la "România, te iubesc!" mergem pe drumul banilor şi al investiţiilor din aceste zone. Sub protecţia anonimatului, oameni din sistem vin cu detalii uimitoare despre modul cum, de de ani de zile, în judeţul Hunedoara sunt sifonate fonduri generoase.

Angajat protejat CJ Hunedoara: "S-au constatat și lucrări anunțate ca fiind terminate și ele să fie inexistente în teren. Anunțate de 2,3,4, 5 ori aceeași lucrare ca fiind terminată, făcute presiuni să meargă să recepționeze aceste lucrări.”

Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara: "Și Consiliul Județean sunt tot așa, anumite priorități, birocrație".

Angajat protejat CJ Hunedoara: "Ni se cere să facem documente retroactiv pentru lucrările deja executate"

Romulus Stroia, primarul comunei Bunila: "Din 2016 de când am venit primar am N adrese făcute pentru drumul județean. Vorbesc de adrese scrise".

În Hunedoara găseşti edili cu multe mandate şi puţine realizări.

Gheorghe Ile, primarul oraşului Vulcan: "La al câtălea mandat? La al 4-ulea…"

Lucian Resmeriță, primarul oraşului Lupeni: "Cu siguranţă ne vom vedea aici şi peste 10 ani, cu siguranță o să ne întâlnim cu rezultate mult mai bune"

Acuzaţii privind risipă, contracte cu dedicaţie, lipsa de viziune şi de interes, toate au făcut ca un judeţ prosper cândva şi cu un potenţial uriaş, să ajungă o enclavă de pauperitate peste care se aşează urme de poleiala, aducătoare de voturi, cu ocazia alegerilor. Radiografia judeţului Hunedoara, pe larg, duminică, la "România, te iubesc!"

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„România, te iubesc!” revine pe 16 februarie. Continuă campania Județe la stăpân
„România, te iubesc!” revine pe 16 februarie. Continuă campania Județe la stăpân

Duminică, de la 18:00, începe un nou sezon „România, te iubesc!”, numai la PRO TV. Paula Herlo, Alex Dima, Cosmin Savu, Cristian Leonte, Rareș Năstase și Paul Angelescu continuă seria Județe la stăpân cu noi materiale răvășitoare.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.