Vremea azi, 13 martie. Vin zile mohorâte și ploi în toată țara

×
Codul embed a fost copiat

Astăzi avem vreme schimbătoare. În prima parte a zilei vor fi înnorări și precipitații în majoritatea regiunilor, dar, spre seară, cerul se mai limpezește.

 

Maximele se încadrează între 4 și 15 grade, cu cele mai ridicate valori în extremitatea vestică.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde găsim atmosferă mohorâtă. Pe aici norii se înmulțesc încă de dimineață, mai apoi o să plouă, se întețește și vântul, iar maximele ajung la 11 grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei vor fi înnorări, va ploua, iar până la ora 09:30 în zonele joase este în vigoare un cod galben de ploi slabe care favorizează formarea poleiului. În regiunile deluroase, după-amiaza e posibil să apară și soarele, iar temperaturile se opresc la 7 grade.

Citește și
Ninsori
Alertă ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 16 județe. Se anunță vreme geroasă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina avem tot vreme închisă, iar precipitațiile vin sub toate formele. Către orele serii norii se mai risipesc, iar maximele nu trec de 6 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță o zi destul de plăcută, cu soare, înnorări din când în când și temperaturi de până la 9 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt reduse pe timpul zilei, dar, la noapte, pe-aici se pornește vântul și s-ar putea să cadă lapoviță.

Și în ținuturile vestice va domina atmosfera însorită, în special în zonele joase. În regiunile mai înalte o să apară câteva ploi în prima parte a zilei, iar maximele vor atinge 15 grade Celsius în extremitatea vestică.

În Transilvania găsim vreme închisă, cu înnorări și ninsori în estul provinciei. În rest o să plouă, iar în Carpații Meridionali vântul va sufla cu putere și va spulbera zăpada de pe creste.

În Oltenia avem atmosferă schimbătoare. Acum, dimineața, plouă, dar mai apoi cerul se degajează și s-ar putea să prindem și câteva momente însorite înainte de lăsarea serii.

Cam la fel va fi vremea și în ținuturile sudice, cu ploi dimineața și scurte momente însorite mai târziu. Pe aici se pornește și vântul, iar temperaturile se opresc la 8...9 grade Celsius.

 

Vremea în țară

 

Duminică atmosfera se încălzește în special în sud, în est și în centru, pe unde găsim vreme bună, cu puțină ceață dimineața. În rest, norii se înmulțesc treptat, o să plouă, iar pe spații mici cantitățile de apă vor depăși 15 litri pe metru pătrat.

La munte va fi lapoviță, iar la altitudini mari va ninge. Vântul se intensifică pe crestele masivelor nordice, dar, la viteze mai mici, și în estul și în nord-vestul țării. Maximele pleacă de la 7 grade în depresiuni și vor atinge 18 grade în sud-vest.

Luni găsim vreme închisă și se răcește. Precipitațiile apar mai întâi în vest și în sud-vest, dar, treptat, se vor extinde în zonele sudice, centrale și estice, pe unde se pot strânge cantități mari de apa.

Marți se îndreaptă vremea prin vest și prin nord-vest, dar în sud, în est și în centru se anunță încă o zi mohorâtă, cu precipitații sub toate formele.

 

Vremea în București

 

În București, în prima parte a zilei vor fi înnorări, ploi slabe și condiții de polei. Apoi iese soarele și se face mai cald ca ieri, astfel că vom avea până la 9 grade Celsius în termometre. La noapte avem cer senin, spre dimineață e posibil să se formeze ceața, iar minima va fi de minus 4 grade.

Duminică se încălzește, iar după ce se risipește ceața matinală va domina atmosfera însorită. La amiază, vor fi 14 grade Celsius.

Săptămână viitoare începe cu vreme închisă. Dimineața va fi ceață, iar după amiază o să înceapă să plouă. Spre seară, se întețește și vântul, iar maxima nu va mai trece de 11 grade Celsius.

Iar marți rămânem cu atmosfera mohorâtă. Va ploua aproape toată ziua și se pot strânge cantități mari de apă. Totodată, se face mai răcoare, iar temperatura se oprește la 6 grade Celsius.

 

Vremea la munte

 

La munte găsim vreme închisă pe timpul zilei, dar spre seară norii se mai risipesc. Vor fi înnorări, va ninge, iar vântul va sufla tare în special pe crestele masivelor sudice, pe unde va spulbera zăpada.

Duminică se face mai cald, dar va fi o zi destul de mohorâtă. Treptat, precipitațiile cuprind toată zona montană și se pot strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat. În general, o să cadă lapoviță, dar la altitudini mai mari va ninge. Vântul va avea intensificări în special în masivele nordice.

Luni se menține atmosfera închisă. Pe timpul zilei o să cadă lapoviță și se poate forma polei, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Carpații Orientali și în Meridionali.

Marți rămânem cu vremea mohorâtă. Se anunță ninsori moderate cantitativ, astfel că va continua să se depună strat de zăpadă, în special în masivele sudice și estice. Vântul se întețește și va spulbera zăpada la altitudini mari.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Vremea 12 martie. Temperaturi scăzute, un pic de soare în sudul ţării şi precipitaţii în celelalte zone
Vremea 12 martie. Temperaturi scăzute, un pic de soare în sudul ţării şi precipitaţii în celelalte zone

Vineri avem vreme rece, un pic de soare în sudul ţării şi precipitaţii în celelalte zone.

Alertă ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 16 județe. Se anunță vreme geroasă
Alertă ANM: Cod galben de ninsori și viscol în 16 județe. Se anunță vreme geroasă

Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe parcursul zilelor de joi şi vineri, informează Administraţia Naţională de Meteorologie care a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol la munte, valabilă vineri în 16 judeţe.

Vremea 11 martie. Va fi mai frig decât în mod normal și pot să apară ninsori la munte
Vremea 11 martie. Va fi mai frig decât în mod normal și pot să apară ninsori la munte

Joi se îndreaptă vremea, dar va fi mai frig decât în mod normal.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.