Italia – principalele obiective turistice de la Roma și Veneția, până în Sicilia sau Coasta Amalfi

Turism italia
Shutterstock

Bella Italia, așa cum le place italienilor să o numească, este una dintre cele mai vizitate țări din Europa. Nu e de mirare, pentru că are mâncare delicioasă, o climă prietenoasă, locuri minunate și plaje de vis.

Italia este situată în sudul Europei, în Peninsula Apeninilor. Forma sa distinctă, asemănătoare cu o cizmă, o face ușor de recunoscut pe hărți sau chiar din spațiu.

Generalități despre Italia

Marea Adriatică mărginește peninsula la est, Marea Siciliei la sud, Marea Ionică la sud-est, Marea Ligurică și Marea Tireniană la vest; toate aceste mări fac parte din Marea Mediterană.

Două dintre cele mai mari insule mediteraneene aparțin Italiei, Sardinia în vest și Sicilia în sud. Țara se întinde pe o suprafață de 301.318 km².

Italia are o populație de peste 59,6 milioane de locuitori (în 2020), capitala și cel mai mare oraș este Roma. Alte orașe importante sunt Florența, Milano, Napoli și Veneția. Limba vorbită este (doar) italiana.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Cum ajungi din România în Italia

Cel mai ușor se ajunge în Italia cu avionul. Există zboruri directe cu companii low-cost care te duc direct în orașul din Italia în care vrei să ajungi. Sunt zboruri directe în Roma, Milano, Bologna, Veneția, Catania, Napoli sau Florența.

Poți face călătoria și cu mașina personală sau cu un autocar ce oferă curse frecvent, însă această metodă va dura mult mai mult timp.

Aeroporturi în Italia

Principalele aeroporturi din Italia sunt Roma Fiumicino, Milano Malpensa, Veneția Marco Polo, Bologna Guglielmo Marconi și Aeroportul Internațional din Napoli.

Roma FiumicinoFCO

Roma Fiumicino este unul dintre cele mai populare aeroporturi italiene pentru zboruri, deservind peste 35 de milioane de pasageri în fiecare an. O mare varietate de companii aeriene operează de pe acest aeroport situat în centru, oferind multe opțiuni de zboruri directe la prețuri foarte bune.

Aeroportul Internațional Roma-Fiumicino "Leonardo da Vinci" este cel mai aglomerat aeroport din Italia și al 10-lea cel mai aglomerat aeroport din Europa. Acesta deservește zona metropolitană a Romei și Orașul Vatican. În plus, aeroportul este situat în apropierea coastei mediteraneene, într-un oraș fermecător numit Fiumicino. Pentru a ajunge de la aeroportul Da Vinci în centrul orașului Roma este nevoie de aproximativ 40 de minute, deoarece acesta se află la aproximativ 30 de kilometri distanță.

Aeroportul Milano Malpensa – MXP

Principalul aeroport din regiunea Milano și unul dintre principalele aeroporturi din Italia este aeroportul Malpensa. Acesta este situat la nord-vest de oraș. De la aeroport, este ușor de ajuns în centrul orașului și în alte orașe mai mici din apropierea aeroportului.

Ca alternativă la Malpensa, pot fi folosite aeroportul Milano Linate sau aeroportul Bergamo. În plus, Milano Malpensa este cel mai apropiat aeroport de orașe precum Como, Varese sau Navara

Aeroportul Bergamo – BGY

Aeroportul Internațional Orio al Serio, cunoscut și sub numele de Aeroportul Milano Bergamo, este un alt aeroport foarte aglomerat din Lombardia. Este situat în apropierea autostrăzii A4 în Orio al Serio, la aproximativ 5 kilometri de orașul Bergamo. Aeroportul este bine conectat cu centrul orașului. Adică, se poate ajunge la el în mai puțin de 30 de minute. Și doar știind asta, întregul zbor devine mult mai ușor. În plus, aeroportul din Bergamo ar putea fi folosit și atunci când se călătorește spre Milano. Și anume, aeroportul este situat la 50 km est de oraș.

Aeroportul Napoli - NAP

Aeroportul Internațional Napoli-Capodichino este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Italia. De asemenea, este cel mai mare aeroport din partea de sud a Italiei continentale. Este situat la aproximativ 5 kilometri nord de centrul orașului. În plus, călătoria de la aeroport până în centrul orașului durează mai puțin de 30 de minute. Aeroportul din Napoli este bine conectat cu Avellino, Salerno, Caserta și alte orașe din apropiere. De asemenea, aeroportul are legătură cu portul de feriboturi.

Aeroportul Catania – CTA

Aeroportul Catania Fontanarossa este principalul aeroport de pe insula Sicilia. Aeroportul este situat în Fontanarossa, care se află la sud de Catania. În plus, pentru a ajunge de la aeroport în centrul orașului Catania, este nevoie de aproximativ 20-30 de minute.

aeroportul din Catania este aeroportul optim atunci când se călătorește spre orașe precum Messina, Siracuza, Caltanissetta și alte orașe din partea de est a insulei. Pentru orașele din partea de vest a insulei, aeroporturile din Trapani și Palermo sunt mai aproape.

Aeroportul Veneția – VCE

Aeroportul Marco Polo din Veneția este situat la aproximativ 14 kilometri de Veneția. Concret, aeroportul deservește orașele Veneția și Padova. În plus, este nevoie de doar aproximativ 30 de minute pentru a ajunge la Veneția de la aeroport. Zborul spre aeroportul din Veneția este de asemenea recomandabil atunci când se călătorește spre Vicenza și orașele de pe coasta Adriaticii, precum Lido di Jesolo sau Chioggia.

Deoarece Veneția este o destinație de vacanță atât de populară, aeroportul este bine conectat cu multe orașe europene.

Aeroportul Bologna – BLQ

Aeroportul Bologna Guglielmo Marconi este situat la doar câțiva km nord-vest de Bologna. Este nevoie de aproximativ 30 de minute pentru a ajunge în centrul orașului de la aeroport. Aeroportul are legături bune cu Modena, Ravenna, Florența, Ferrara și Rimini.

Aeroportul Palermo - PMO

Aeroportul Palermo, cunoscut și sub numele de Aeroportul Falcone-Borsellino, este situat într-un orășel fermecător numit Cinisi. Adică, la aproximativ 30 de kilometri vest de Palermo. Este nevoie de aproximativ 45 de minute pentru a ajunge în centrul orașului de la aeroport.

Din aeroport se ajunge ușor pe autostrada E90 și prin urmare sunt conexiuni bune cu orașe precum Alcamo, Mazara del Vallo și alte orașe din partea de est a Siciliei.

Aeroportul Roma Ciampino CIA

Aeroportul Roma Ciampino "G. B. Pastine" este situat la aproximativ 12 kilometri sud de oraș. Prin urmare, este nevoie de aproximativ 30-40 de minute pentru a ajunge în centrul Romei de la aeroport.

Acesta eâste aeroportul pe care activează și companiile low-cost care fac legătura între România și Roma.

Top 10 obiective turistice în Roma

Roma este plină de atracții turistice uimitoare, fiecare cu propria sa istorie și frumusețe. Iată ce nu trebuie să ratezi dacă ajungi aici:

Colosseum (Colosseum)

Italia - turism

Acest amfiteatru reprezentativ din Roma este un simbol al Imperiului Roman și al anticei civilizații. A fost folosit pentru lupte de gladiatori și spectacole în perioada romană.

Bazilica Sfântul Petru (Basilica di San Pietro)

Situată în Cetatea Vaticanului, această bazilică impunătoare este una dintre cele mai mari și cele mai impresionante biserici din lume, renumită pentru cupola sa spectaculoasă și pentru sculptura lui Michelangelo, "Pietà".

Forumul Roman (Foro Romano)

O zonă plină de ruine antice, Forumul Roman era centrul vieții politice, religioase și comerciale în vremurile Imperiului Roman. Astăzi, vizitatorii pot explora această zonă istorică și pot admira arhitectura și relicvele vechi.

Pantheonul

Acest templu bine conservat din perioada romană este faimos pentru cupola sa impresionantă și pentru arhitectura sa ingenioasă. A fost construit ca un templu pentru zeii antici și este acum folosit ca biserică.

Muzeul Vaticanului (Musei Vaticani)

Acest complex vast de muzee adăpostește o colecție impresionantă de artă și artefacte colectate de-a lungul secolelor de către Papa. Capela Sixtină, decorată de Michelangelo, este un punct culminant al vizitei.

Fântâna Trevi (Fontana di Trevi)

Această fântână barocă spectaculoasă este cea mai mare din Roma și este celebră pentru tradiția aruncării unei monede peste umăr în apă, în scopul de a asigura o eventuală întoarcere la Roma.

Piața Navona (Piazza Navona)

Cu arhitectură barocă remarcabilă și trei fântâni ornamentale, această piață este o destinație populară pentru turiști și oferă o atmosferă vibrantă, înconjurată de restaurante, cafenele și artiști stradali.

Castelul Sant'Angelo (Castelo Sant'Angelo)

Inițial construit ca mausoleu pentru împăratul Hadrian, acest castel a avut diverse funcții de-a lungul istoriei, inclusiv ca cetate fortificată și închisoare. Vizitatorii pot explora acum muzeul din interior.

Capitoliul (Colle Campidoglio)

Unul dintre cele șapte dealuri ale Romei, Capitoliul găzduiește o serie de muzee și monumente importante, inclusiv Piața Capitoliu, Lupa Capitonilă și celebra Statuie ecvestră a lui Marcus Aurelius.

Galeria Borghese (Galleria Borghese)

Acest muzeu gazduiește o colecție impresionantă de artă, inclusiv lucrări de Bernini, Caravaggio, Raphael și alți artiști renumiți. Rezervările sunt necesare pentru a vizita acest muzeu, pentru a evita aglomerația.

Roma este superbă și are obiective turistice oriunde te-ai uita. Bucură-te de străduțele plină de atmosferă boemă, vorbește cu localnicii și gustă din produsele tradiționale.

Orase de vizitat în Italia

O vacanță în Italia poate fi greu de planificat. Este absolut normal, ai vrea să vezi întreaga țară, dar timpul nu îți permite. Iată câteva orașe pe care să le vizitezi în Italia, cu fiecare vacanță:

Roma: "Orașul Etern"

Supranumit "Orașul Eternal", datorită patrimoniului său artistic și cultural neprețuit, Roma nu poate lipsi de pe o listă cu cele mai bune orașe de vizitat în Italia.

Nu numai că este capitala Italiei, dar este și orașul cu cel mai mare patrimoniu cultural din țară.

Dacă plănuiești o călătorie pentru cele mai bune locuri de vizitat în Italia și ești îndrăgostit de artă, cultură și orașe, trebuie neapărat să incluzi Roma în vizita ta. Asigură-ți măcar 5 zile pentru a o vizita, deoarece este cu adevărat plină de lucruri de văzut și de făcut.

Florența: unul dintre cele mai frumoase orașe din lume

Italia - turism

Florența este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia și merită cu siguranță o vizită.

Toată lumea se îndrăgostește de Florența de prima dată când o vizitează, iar lista de lucruri de văzut și de făcut în acest oraș este nenumărată.

Dacă iubești arta, trebuie neapărat să vizitezi galeria Uffizi, dacă iubești natura, nu poți rata Grădinile Boboli, iar dacă vrei să aduci acasă cele mai bune fotografii din oraș, trebuie să le faci din Piazzale Michelangelo, locul cu cea mai bună priveliște din oraș.

Siena, "mica Florența"

Italia - turism

Nu atât de departe de Florența, există un alt oraș care merită să se regăsească pe lista celor mai bune orașe din Italia de vizitat: Siena.

Adesea se face referire la Siena ca la o "mică Florența", pentru că este mai mică, dar la fel de frumoasă.

Adevărul este că Siena este atât de uimitoare încât uneori este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din întreaga țară.

Renumit pentru târgul medieval Il Palio, Siena îți poate fura inima într-un minut.

Poți începe vizita din Piazza del Campo, o piață impresionantă, celebră în întreaga lume.

Veneția

Italia - turism

Toată lumea cunoaște Veneția, și este atât de faimoasă încât este adesea folosită ca model pentru alte orașe care încearcă să semene cu ea, cum ar fi, de exemplu, Aveiro, așa-numita "Veneția Portugaliei".

Veneția nu este doar unul dintre cele mai bune orașe de vizitat din Italia, ci și unul dintre cele mai frumoase orașe din lume.

Poți vizita uimitoarea Piață San Marco, dar adevărata atracție a orașului sunt canalele.

Cel mai bun lucru de făcut în Veneția este să te pierzi în canalele sale, fără îndoială.

Napoli: orașul natal al pizzei

Italia - turism

Sudul Italiei este superb, iar Napoli nu face excepție.

Dacă vrei să te bucuri de un peisaj frumos, cu vulcanul Vezuviu pe de o parte și marea pe de altă parte, Napoli este locul potrivit de vizitat în Italia.

Dar peisajele naturale nu sunt singurele lucruri pe care le poți vedea aici, pentru că Napoli are și un centru frumos, plin de lucruri de vizitat, iar orașul este cunoscut ca fiind orașul natal al pizzei, cea mai faimoasă și delicioasă mâncare italiană.

Dacă vrei explorezi un oraș uimitor și să mănânci cea mai bună pizza din lume, trebuie să vizitezi Napoli.

Acesta este unul dintre acele orașe care, de obicei, cu cât stai mai mult, cu atât îți place mai mult.

Palermo

Italia - turism

Dacă mergi mai la sud, vei ajunge pe insula Sicilia, iar aici poți găsi un alt oraș frumos pe care să-l incluzi pe lista celor mai bune orașe din Italia de vizitat.

Palermo este un oraș foarte special, este un amestec de culturi diferite, cea normandă, cea italiană și cea arabă.

Rezultatul poate fi văzut în clădirile sale istorice, cum ar fi uimitoarea sa catedrală.

Pe lângă experiența culturală, poți încerca și unele dintre cele mai gustoase mâncăruri italiene, cum ar fi unicul cannolo siciliano sau arancino.

Lecce

Italia - turism

Un alt oraș din sud pe care trebuie neapărat să-l vizitezi dacă îți place să experimentezi stiluri artistice deosebite este Lecce, în regiunea Puglia.

Lecce are un stil care este unic în lume, se numește Lecce Baroque.

Poți vedea acest stil peste tot în centrul istoric al orașului, în clădirile sale, cum ar fi Duomo și teatrul.

Lecce este un oraș care merită o vizită și merită să se afle pe această listă.

Matera: "orașul pietrelor"

Italia - turism

Matera este unul dintre cele mai speciale locuri de văzut în Italia. I se spune "orașul pietrelor" pentru că partea sa veche este făcută din pietre foarte vechi și este atât de fascinantă.

Pietrele vechi sunt foarte bine conservate, iar Matera este cu adevărat o bucată de istorie. Mergând pe străzile sale, te vei simți ca pe o altă planetă, într-o altă epocă.

Este imposibil să nu incluzi Matera pe lista celor mai bune orașe din Italia de vizitat.

Urbino

Italia - turism

În centrul Italiei se află Urbino, un oraș foarte frumos și nu atât de vizitat de turiști.

Urbino merită o vizită și te vei putea bucura de frumusețea sa fără să fii înconjurat de tone de turiști, deoarece este încă un loc autentic, scrie wordpackers.

Nu uita să faci o mulțime de fotografii la uimitorul Castel din Urbino și să încerci super faimoasa măslină all'Ascolana, un tip de măslină unic în lume.

Milano, "capitala mondială a modei"

Italia - turism

Este renumit pentru a fi orașul afacerilor, deoarece cele mai importante companii sunt localizate aici, dar este și orașul modei, datorită festivalurilor care au loc aici în fiecare an și a magazinelor uimitoare și super cool pe care le poți găsi pe străzile din Milano.

Pe lângă asta, Milano are și locuri și lucruri frumoase de vizitat, cum ar fi faimosul Duomo și câteva locuri foarte frumoase, cum ar fi Navigli.

Nu poți rata Milano dacă vrei să vizitezi cele mai bune orașe din Italia.

Pisa: mult mai mult decât doar "Turnul înclinat"

Italia - turism

Toată lumea din lume cunoaște turnul din Pisa și toată lumea a visat cel puțin o dată să facă o fotografie cool și amuzantă cu el.

Pisa este renumit în întreaga lume datorită atracției sale principale, clopotnița catedralei orașului, și primește în fiecare an foarte mulți vizitatori care vor să facă poze cu el.

Dar turnul nu este singurul lucru care merită o vizită și o fotografie, întregul oraș este uimitor și merită atenția ta.

Piazza dei Miracoli și străzile de-a lungul râului sunt doar alte două exemple a ceea ce Pisa are de oferit.

Torino

Italia - turism

Torino este un oraș situat chiar în nord, atât de aproape de uimitorii Munți Alpi, locul perfect dacă vrei să vezi peisaje frumoase de munți și zăpadă.

Dar orașul în sine are o mulțime de lucruri de văzut și de făcut.

Începe-ți vizita de la faimoasa Mole Antonelliana, cea mai frumoasă atracție din Torino, și fă o plimbare cu bicicleta prin piețele sale superbe.

Verona: cel mai romantic oraș din Italia

Italia - turism

Verona este orașul iubirii. Orașul lui Romeo și Julieta, cel mai romantic oraș din Italia.

Poți vizita adevăratul balcon al lui Romeo și Julieta și poți respira dragostea pe fiecare stradă a orașului.

Și dacă tot vorbim despre atracțiile orașului, nu rata Arena și frumoasele biserici din jurul centrului istoric.

Verona este cu adevărat frumoasă și este, de asemenea, perfectă pentru o escapadă de weekend.

Bologna

Italia - turism

Știai că cea mai veche universitate din lume se află în Italia? Aceasta se află în Bologna și are o vechime de peste două mii de ani.

Bologna este renumită pentru universitatea sa și, în fiecare an, o mulțime de studenți internaționali aleg să studieze aici și să exploreze Italia fiind stabiliți în Bologna.

Orașul are, de asemenea, cele mai lungi arcade din lume, acestea fiind destul de faimoase.

Este greu să nu menționezi Bologna dacă vorbești despre cele mai bune orașe din Italia.

Locuri de vizitat in Italia nord

Italia de Nord este o regiune superbă, bogată în cultură, istorie și peisaje uimitoare. Dacă nu ai mai fost până acum în nordul Italiei, următoarea vacanță trebuie să o planifici aici.

Nordul Italiei este pe cât de divers din punct de vedere topografic, pe atât de frumos: priveliști montane spectaculoase în Dolomiți și Alpi, lacuri cristaline vaste, dealuri ondulate acoperite de vii, coaste dramatice, orașe istorice și arhitectură încântătoare.

Veneția

Venetia

Veneția, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este unul dintre cele mai vizitate locuri din nordul Italiei. Pe bună dreptate!

Cu câteva zeci de palate care se înșiruie pe emblematica stradă principală acvatică și o piață principală cunoscută drept salonul Europei, marea doamnă veche a Italiei arată frumos chiar și atunci când îmbătrânește.

Împreună cu Florența și Roma, Veneția reprezintă o primă vizită de vis în Italia!

Admiră mozaicurile aurii strălucitoare din Bazilica Sfântul Marc. Acestea acoperă mai mult de 85.000 de metri pătrați, pentru o expunere spectaculoasă.

Fă un tur al Palatului Dogilor. Plafoanele sale frumoase și picturile grandioase îți vor tăia respirația. Iar istoria este fascinantă.

Urcă în vârful campanilei pentru panorame asupra Veneției și a lagunei venețiene, cu numeroasele sale insule.

Vizitează Piazza San Marco la răsăritul soarelui, când gondolele albastre încă se mișcă la doc și vei găsi mai mulți porumbei decât oameni care se plimbă prin piața istorică.

Fă o plimbare cu gondola de-a lungul Marelui Canal și prin canalele laterale pentru a experimenta partea mai liniștită a Veneției. Deși este un lucru turistic, nu vei dori să pleci din Veneția fără să fi bifat această activitate emblematică.

Murano, renumită pentru sticla sa, și Burano, cunoscută pentru fațadele sale viu colorate, sunt ușor accesibile cu vaporetto.

Veneția este compactă și se poate merge pe jos.

Milano

Italia - turism

Capitala modei și a finanțelor din Italia, Milano se mândrește cu o istorie lungă și bogată și cu o arhitectură deosebită. Zborurile spre Milano sunt unele dintre cele mai ieftine pe care le vei găsi spre Italia, așa că este locul ideal pentru a îți începe vacanța în Italia.

Cu diverse cartiere din care poți alege, Milano te va ține în priză cu vivacitatea sa. Milano este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în nordul Italiei.

Vizitarea Duomo di Milano, o frumusețe gotică, ar trebui să fie în fruntea listei de lucruri de făcut în Milano.

Privește Ultima cină a lui Leonardo da Vinci, adăpostită în Mănăstirea Santa Maria delle Grazie. Este, fără îndoială, cea mai faimoasă lucrare a sa, iar biserica este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Plimbă-te prin Marea Galerie Vittorio Emanuele II, cu construcția sa extravagantă și magazinele de marcă.

Admiră La Scala, cea mai faimoasă sală de operă din lume. Chiar dacă nu participi la un spectacol, vizitează muzeul pentru a vedea costume celebre și alte amintiri ale marilor muzicieni care au cântat aici.

Cinque Terre

Italia - turism

Cinque Terre (Cinci Ținuturi) - Riomaggiore, Vernazza, Manarola, Monterosso și Corniglia - sunt un grup de sate de coastă din Liguria extrem de frumoase, desprinse parcă din basme.

Acestea sunt desemnate ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, iar regiunea este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în nordul Italiei!

Căsuțele colorate coboară în cascadă de pe stânci până la frumoasa apă albastră, iar pe versanții abrupți ai dealurilor se află parcele terasate de viță de vie și lămâi, pentru un peisaj idilic care te va fermeca.

Există trasee de drumeție care leagă toate cele 5 sate, dar câteva sunt închise pentru reparații ample, așa că trebuie să verifici care sunt deschise înainte de a stabili datele.

Coasta Ligurică este renumită pentru bucătăria sa delicioasă, cu produse locale. Fructele de mare locale sau pastele amestecate cu pesto genovez, sunt o combinație perfectă.

Doar Monterosso al Mare are o plajă propriu-zisă, dar Vernazza, Manarola și Riomaggiore au maluri pline de viață unde poți sta și privi oamenii.

Torino

Situată pe râul Po, la poalele Alpilor, în nord-vestul Italiei, Torino este capitala regiunii Piemont.

Cu piațete magnifice, palate și biserici maiestuoase și numeroase muzee, Torino este o destinație culturală de neratat și unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în nordul Italiei.

Urcă la galeria de vizionare de la Mole Antonelliana pentru vederi panoramice asupra orașului și a munților.

Apoi, admiră tot ce înseamnă cinematografie în Museo Nazionale del Cinema, găzduit în clădirea emblematică.

Vizitează Palazzo Reale din secolul al XVI-lea. Acesta prezintă un exterior impunător care ascunde un interior opulent. Camerele bogat decorate prezintă multe culori aurii și bijuterii. Armura este impresionantă, la fel ca și grădinile. Palatul face parte dintr-un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Palazzo Madama, care a fost un castel, este o vizită obligatorie.

Sardinia – obiective turistice

Alghero

Italia - turism

Situat pe coasta de nord-vest a Sardiniei, Alghero este un oraș fermecător pe litoral, care încă mai prezintă urme ale trecutului său catalan.

Originile sale spaniole sunt încă evidente în arhitectura și în viața de zi cu zi din Alghero, unde se vorbește un dialect catalan, iar orașul este numit "mica Barcelona".

Acest oraș fortificat elegant, cu climă mediteraneană, are un centru istoric frumos, înconjurat de ziduri puternice, intercalate cu bastioane și turnuri înalte care oferă priveliști splendide asupra mării.

Printre locurile de interes din centru se numără Piazza Civica, înconjurată de clădiri medievale, cartierul evreiesc, Catedrala Santa Maria, Palazzo Guillot, Biserica San Francesco din secolul al XIV-lea și Muzeul Coral.

O mare parte din meșteșugurile locale sunt legate de prelucrarea coralului, deoarece cea mai mare colonie de corali din Sardinia trăiește de-a lungul coastei Alghero.

În apropiere de Alghero există multe locuri de interes care nu trebuie ratate: faimoasa Grotta di Nettuno (Peștera lui Neptun), una dintre cele mai impresionante peșteri din Italia, stâncile din peninsula Capo Caccia, frumoasele plaje și golfulețe din Riviera del Corallo (Riviera Coralilor) și Nuraghe di Palmavera.

Arhipelagul La Maddalena

Italia - turism

Arhipelagul Maddalena, declarat parc național în 1994, este una dintre cele mai frumoase și mai neatinse zone din Sardinia. Este situat în largul Costa Smeralda, pe coasta de nord a Sardiniei, și este compus din șapte insule majore (La Maddalena, Caprera, Budelli, Santo Stefano, Santa Maria, Spargi, Razzoli) și nenumărate insule mai mici, toate cu plaje frumoase și ape cristaline.

Insula La Maddalena este singurul centru locuit al arhipelagului. Feriboturile spre insulă pleacă zilnic din Palau și, odată ajuns pe insulă, poți vizita satul și frumoasele plaje cu nisip fin.

Orgosolo

Italia - turism

În inima provinciei Nuoro, în centrul Sardiniei, în așa-numita "Barbagia di Ollolai" se află Orgosolo.

Satul, situat la aproximativ 620 de metri deasupra nivelului mării și scufundat în peisajul spectaculos al Supramonte, are aproximativ 4500 de locuitori și este definit ca fiind un oraș-muzeu pentru picturile murale care decorează casele din centrul istoric și pentru tradițiile sale străvechi.

Plimbându-te prin centrul istoric, poți admira un patrimoniu de 150 de lucrări realizate de artiști locali și internaționali, care vorbesc despre politică, cultură, disidență și lupte populare, justiție socială, viața de zi cu zi și tradiții.

Orgosolo este, de asemenea, patria "canto a tenore", un stil de cântat coral din Sardinia de mare importanță în tradiția locală și un patrimoniu cultural imaterial UNESCO.

Există, de asemenea, câteva evenimente culturale interesante, cum ar fi sa Vardia 'e mes'Austu, o cursă de cai sălbatici care are loc la mijlocul lunii august și Gustos e Nuscos, un eveniment de produse tipice și artizanat local, care are loc la mijlocul lunii octombrie.

Golful Orosei

Pe coasta central-estică a insulei, la jumătatea distanței dintre Olbia și Arbata se află frumosul Golf de Orosei. Această zonă, care timp de secole a fost accesibilă doar pe mare, este caracterizată de plaje de nisip și golfulețe, surpate de ziduri de calcar impunătoare. Aici trăiesc multe specii rare de animale și plante, motiv pentru care zona este protejată de Parcul Național al Golfului Orosei și Gennargentu, o rezervație naturală bogată în situri arheologice, care merită o vizită specială pentru extinderea sa. Plajele din Golful Orosei sunt toate minunate.

Cagliari

Italia - turism

Cagliari este cel mai mare oraș de pe insulă și centrul vieții politice, economice, turistice și culturale a Sardiniei. Orașul oferă cartiere istorice interesante de descoperit. În primul rând, vechiul cartier medieval Castello, situat pe dealul de deasupra orașului și gardian al istoriei și tradiției milenare a orașului Cagliari.

Aici se află Bastionul San Remy, unul dintre simbolurile orașului, cu Terasa Santa Caterina, de pe care se poate admira o priveliște frumoasă asupra orașului și a portului.

Destinații turistice în Italia la mare – Coasta Amalfi

Coasta Amalfi, situată de-a lungul coastei de sud-vest a Italiei, este renumită pentru peisajele de coastă uimitoare, orașele pitorești și istoria sa bogată.

Coasta Amalfi se caracterizează prin stâncile sale dramatice, coasta accidentată, apele cristaline și vegetația luxuriantă. Coasta se întinde pe o distanță de aproximativ 50 de kilometri de-a lungul Peninsulei Sorrentine, oferind priveliști uluitoare asupra Mării Tireniene. Frumusețea regiunii i-a adus un loc pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Mai multe orașe și sate fermecătoare împânzesc Coasta Amalfitană, fiecare cu caracterul și atracțiile sale unice.

Amalfi

Italia - turism

Numele regiunii, Amalfi este cunoscut pentru centrul său istoric, catedrala sa uimitoare și cadrul frumos de pe malul mării.

Positano

Celebru pentru casele sale colorate care coboară în cascadă de pe faleză, Positano este un sat de carte poștală cu străzi înguste, buticuri și plaje minunate.

Ravello

Cocoțat la înălțime deasupra coastei, Ravello este renumit pentru priveliștile sale panoramice, grădinile elegante (cum ar fi Villa Cimbrone și Villa Rufolo) și moștenirea sa muzicală.

Praiano

Un sat mai liniștit, Praiano oferă o atmosferă mai relaxată și priveliști splendide de coastă.

Vietri sul Mare

Acest oraș este cunoscut pentru ceramica și olăritul său, pe care le poți găsi în magazinele și studiourile locale.

Coasta Amalfi are plaje mici și golfulețe ascunse, unde te poți relaxa și înota în apele azurii.
Spiaggia Grande, Positano este o plajă mare și frumoasă și una dintre cele mai populare din Positano.

Fornillo Beach, Positano este o plajă mai mică se află în apropierea Spiaggia Grande, oferind o atmosferă mai liniștită și relaxantă.

Arienzo Beach, Positano este o plajă mai izolată și mai puțin aglomerată, care poate fi accesată fie cu barca, fie pe jos printr-o scurtă plimbare.

Marina Grande Beach, Amalfi oferă o vedere impresionantă a orașului și a stâncilor înalte care-l înconjoară.

Spiaggia di Minori este o plajă liniștită și relaxantă în orașul Minori, perfectă pentru o zi de relaxare la soare.

Spiaggia di Maiori este una dintre cele mai mari plaje de pe coasta Amalfi, oferind mult spațiu pentru a te bucura de soare.

Spiaggia di Erchie este o plajă mică și frumoasă într-un cadru natural minunat, ideală pentru relaxare și înot.

Coasta Amalfi este accesibilă prin Napoli sau Salerno. Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional din Napoli. De acolo, puteți călători cu mașina, autobuzul sau feribotul pentru a ajunge pe coastă.

Cel mai bun moment pentru a vizita Coasta Amalfi este la sfârșitul primăverii (aprilie-iunie) sau la începutul toamnei (septembrie și octombrie), când vremea este plăcută, iar aglomerația este mai redusă.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor
„Străinilor le place mămăliga. Sunt grămadă pe ceaun”. Stâna de la Transalpina este atracția favorită a turiștilor

S-a redeschis Transalpina, cea mai înaltă și spectaculoasă șosea din România. Se circulă cu mașina sau motocicleta pe tronsonul de 150 de kilometri ce trece prin cinci județe.  

Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării
Palatul Elisabeta – clădirea în care s-a scris o parte din istoria țării

Vizitarea unui vechi palat regal, situat chiar în inima Bucureștiului, este o experiență deosebită, mai ales pentru cei care vor să aibă parte de liniște în weekendurile din sezonul estival, când toată lumea se înghesuie la mare sau la munte.

Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii
Cele mai bune parcuri de distracție și aventură din România, pentru un 1 iunie perfect alături de copii

Ziua Internațională a Copilului, celebrată pe 1 Iunie, este prilejul perfect pentru familii de a petrece timp de calitate împreună, oferind copiilor experiențe memorabile și pline de veselie.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit
Scandal electoral și bătăi de stradă la Belciugatele. Echipa PSD s-a confruntat dur cu cea a PNL. Poliția a intervenit

Primarul și viceprimarul PSD din comuna Belciugatele au fost implicați într-un scandal electoral care s-a lăsat cu intervenția Poliției și a Ambulanței.