Patiseriile au copt mii de cozonaci înainte de Crăciun. Au avut comenzi și din străinătate

×
Codul embed a fost copiat

Rumeniți și pufoși, cu nucă, mac și ciocolată, cozonacii nu lipsesc din meniul de sărbătoare.

Patiseriile au copt mii de bucăți în aceste zile, ca să poată onora toate cererile de Crăciun. Au venit comenzi și din străinătate, de la românii cu dor de casă.

Cuptoarele unei patiserii din Buzău au funcţionat fără oprire câteva zile, atât de multe comenzi au fost.

Un cozonac bun se cunoaşte după umplutură, care trebuie să aibă jumătate din greutatea lui. Apoi, coacerea este foarte importantă pentru cozonaci. Bucătarii îi verifică mereu, ca să îi poată scoate la timpul potrivit.

Preţul este de 35 de lei pe kilogram. Cei mai mulţi clienţi i-au comandat din timp şi merg doar să îi ridice, în timp ce alţii vin direct la magazin.

Citește și
Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor primită de acasă pentru Sărbători
Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor mâncarea primită de acasă pentru Sărbători
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Nicoleta Cornovac, administrator de patiserie: „Cozonacii noştri sunt tradiţionali, lucraţi manual cu ingrediente de cea mai bună calitate, să zic aşa secretul nostru este că au foarte multă umplutură”.

Cozonacii dintr-o altă patiserie, din Sebeş, au ajuns chiar şi în străinătate, în comunităţile de români. Aici, la reţeta tradiţională, bucătăresele adaugă şi coajă de lămâie, pentru savoare.

Înainte să ajungă în cuptor, cozonacii sunt unşi cu gălbenuş, pentru a prinde o crustă aurie.

Maria Straulea, proprietară: „În Spania avem cerinţe. Fac comenzi de sute de cozonaci, chiar mii, şi în Germania”.

Client: „Sunt făcuţi cu ingrediente naturale şi calitete-preţ e foarte bun. E foarte multă nucă şi zahăr şi mai nou am văzut că au făcut şi cu mac”.

Cozonacul umplut din belşug cu nucă sau cu mac are în jur de un kg si costa 18 lei.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
iLikeIT. Rețetele de Crăciun sunt și pe Instagram. Recomandări de ”food bloggeri” români
iLikeIT. Rețetele de Crăciun sunt și pe Instagram. Recomandări de ”food bloggeri” români

Pentru că este ajunul Crăciunului, la iLikeIT vorbim despre ”food blogger-ii”, care, în această perioadă sunt foarte activi pe rețelele de socializare, în special pe Instagram.

Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor mâncarea primită de acasă pentru Sărbători
Motivul pentru care francezii le-au confiscat românilor mâncarea primită de acasă pentru Sărbători

VIneri, polițiștii și vameșii din Nisa au confiscat și distrus în total 1,2 tone de alimente, mâncare gătită și băuturi primite de românii din oraș de acasă pentru sărbători. 

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.