Mesajul unui polițist rănit de un individ cu HIV: "Eu trag greu, iar bombardierul se plimbă liber pe stradă"

politia, politist
Agerpres

Un polițist din București a povestit, pe Facebook, un incident în urma căruia a fost expus infectării cu HIV, el susținând că, în urma întâmplării, "a fost umilită o întreagă instituție, o întreagă breaslă neputincioasă".

Potrivit unui comunicat al Poliției, la data de 10 mai, în jurul orei 21:00, doi polițiști aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe o stradă din sectorul 2, au intervenit pentru dispersarea unui grup de tineri, moment în care s-a apropiat un bărbat, care în urma discuțiilor a devenit recalcitrant și a recurs la amenințări la adresa polițiștilor.

Incidentul a fost povestit de unul dintre polițiștii implicați, pe pagina de Facebook, mesajul său fiind distribuit de alți colegi.

"Ghid cum poți să-ți nenorocești viața în câteva minute și nimănui să nu-i pese: fă-ți meseria!". Aflându-mă în patrulare cu "LoganSpeciala" pe o stradă mai puțin circulată din Sectorul 2, am observat un grup de 10-15 tineri care jucau tenis de picior, spărgeau semințe și ascultau muzica la una din mașinile parcate (lucru absolut normal pe timp de pandemie). Nu aveam de gând să dau amenzi, oricum se pare că sunt inutile, voiam doar să-i legitimăm și să-i îndepărtăm din zonă. Colegul meu de la volan a oprit echipajul și a coborât primul, eu am mai stat câteva secunde până să-mi pregătesc agenda și pixul. În acel moment de undeva de peste strada, se îndrepta către colegul meu un "#ceafălată" încordat, plin de tatuaje și pus pe făcut scandal. Ne-a întâmpinat cu clasicul "Ce p*a mea faceți mă, ați venit să dați amenzi?" și a continuat cu "să vă iau familiile în p*a, vă omor, vă dezbrac și vă violez aici de față cu toată lumea pe capota mașinii" și altele greu de reprodus", a scris polițistul, potrivit unei postări a unui alt coleg, care a distributi mesajul acestuia.

Polițistul implicat a povestit, apoi, că individul a încercat să-l lovească, iar pe colegul său l-a îmbrâncit, astfel că s-a folosit de spray-ul lacrimogen pe care îl avea în dotare.

Citește și
Bulibașa ”Imperialul”, cercetat pentru înșelăciune cu aur și ceapă
Bulibașa ”Imperialul”, cercetat pentru înșelăciune cu aur și ceapă
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

"A încercat să ne lovească cu pumnul, pe colegul meu chiar l-a #îmbrâncit, moment în care i-am pulverizat în fața stâlcita de bombardier, jumătate de tub de "Armani" din dotare, care a avut efect mai mult la noi, decât la el (probabil el servea la micul dejun așa ceva). Se adunase lumea ca la bâlci și toți strigau să-l lăsăm în pace și să avem grijă că are HIV, hepatita și alte chestii care îți provoacă fiori. Între timp ne-au venit alți #colegi în ajutor și am pus la pământ bombardierul care se zbătea din toate puterile sa scape, iar în timpul incatușării forțate, eu m-am ales cu 2 zgârieturi la nivelul mâinilor. Împachetat în "cușcă" și livrat la secție", se mai arată în mesaj.

Polițistul a ajuns la spital

 

După ce persoanele aflate în zonă i-au confirmat că individul avea HIV, polițistul a mers la spital pentru analize.

"Panică! Mă uitam la zgârieturi și simțeam cum mă lasă picioarele. De urgență la Institutul Matei Balș pentru investigații, luat sânge, consultat și introdus în fund un morcov cu tot cu iepure pentru următoarele 6 luni, alături tratament consistent. Eram pierdut, mă durea sufletul și mă gândeam la riscul care și în procent de 0,1 înseamnă enorm, îmi venea să plâng de nervi și neputință și speram din tot sufletul că individul care m-a expus acestui risc să-și petreacă noaptea în arest", a povestit polițistul

Potrivit acestuia, însă, persoana care s-a opus arestării a fost eliberată fără a fi audiată.

"Dar, cum ultrajul nu este o faptă gravă, și polițiștii reprezintă doar un indicator, doamna procuror nici măcar nu s-a obosit să se deplaseze la secție pentru atâta lucru, nu mai vorbim de reținere care era obligatorie (într-o țară cu apa caldă), bombardierul plecând liber acasă fără măcar sa fie audiat. Și acum îi văd #rânjetul satisfăcut în timp ce ieșea din secție și spunând "Acum vă cunosc, data viitoare vă trag în curte". A fost umilită o întreagă instituție, o întreaga breaslă neputincioasă. Eu stau și ma gândesc ce se va întâmpla cu viata mea dacă eu voi dezvolta virusul HIV sau hepatita B și mai stau și ma gândesc unde voi mai găsi motivația să-mi fac meseria cu determinare și curaj. Mie cine-mi plătește suferința? Cine le alină suferința părinților mei? Eu trag greu ca și mulți alți colegi iar #bombardierul se plimbă liber pe stradă, demonstrând încă o dată ca oricine poate sa agreseze un organ al legii ca oricum nu pățește nimic. Vreți siguranță și încredere? Și noi vrem, dar suntem singuri!", a încheiat agentul de poliție.

Potrivit comunicatului Poliției, în cauză, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, cercetările fiind continuate de această unitate de parchet sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Chef cu șampanie la o primărie, în plină pandemie. S-a dat vina pe Greșală
Chef cu șampanie la o primărie, în plină pandemie. S-a dat vina pe Greșală

Mai mulți funcționari ai unei primării din Vaslui au petrecut cu șampanie, în plină pandemie, chiar în sediul instituției. Cheful a fost spart de polițiștii chemați la fața locului de un cetățean nemulțumit că a găsit primăria pustie.

Bulibașa ”Imperialul”, cercetat pentru înșelăciune cu aur și ceapă
Bulibașa ”Imperialul”, cercetat pentru înșelăciune cu aur și ceapă

Bulibașa comunității rome din Iași este cercetat în două dosare de înșelăciune, după ce a prejudiciat mai multe persoane cu zeci de mii de euro.

Interlopul Gâgă ar putea fi eliberat. De ce este acuzat
Interlopul Gâgă ar putea fi eliberat. De ce este acuzat

Interlopul ieșen Gâgă, un apropiat al temutului clan Corduneanu, află marți dacă va fi eliberat arest. Bărbatul este acuzat de infracțiuni rutiere.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.