Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Bugetarii ar putea avea in acest an mai multe zile libere. Vacanta de 6 zile propusa pentru Paste

Embed:

Cu putin noroc, bugetarii se pot trezi cu o vacanta adevarata de Inviere, pentru ca asociatiile din turism le propun oficialilor prelungirea sarbatorii de 1 Mai pana la Pastele Ortodox, care va fi anul acesta pe 5 mai.

 

Astfel, angajatii de la stat ar putea avea o saptamana libera, cu mentiunea ca trebuie sa recupereze cele 2 zile in urmatoarea perioada. Proiectul va fi discutat, cel mai probabil, marti in sedinta de Guvern.

La fiecare 11 ani, crestinii ortodocsi spun "Hristos a Inviat" pe 5 mai. Cu alte cuvinte, peste 2 luni si jumatate, aceasta sarbatoare a crestinatatii va fi sarbatorita dupa ziua de 1 mai, cand toti tinerii merg la mare.

Concret, va fi liber pe 1 mai, pe 2 si pe 3 s-ar lucra iar pe 5 ar fi Pastele. N-are sens, spun asociatiile operatorilor din turism care propun guvernului prelungirea vacantei la 6 zile. 

Si asta pentru ca la malul marii sarbatoresc ziua muncii aproape 30 de mii de romani.

Cat priveste ofertele, la un hotel de 4 stele din statiunea Mamaia cei care isi fac rezervarile pana la 1 martie beneficiaza de o reducere de 25%. In pret intra doua mese, acces la spa si piscina, iar in noaptea de Inviere oua rosii, cozonac si vin.

Pentru cei care viseaza deja la cateva zile de distractie dar nu vor sa cheltuiasca prea multi bani exista bineinteles si varianta cazarii la vile de vacanta. La Vama Veche si 2 Mai, preturile sunt cuprinse intre 60 si 120 de lei pe noapte

Oferte similare exista si la munte, destinatie preferata de alti 15 mii de turisti.

Daca proiectul devine realitate, vom afla cel mai probabil marti. Ce-i drept guvernul ar trebui sa ia in considerare si faptul ca in 2013 multe dintre zilele libere prin lege, 12 la numar, cad in weekend, In final, doar 8 sunt cu adevarat libere. Se poate insa si mai rau. In 2016, de pilda, Pastele pica exact pe 1 mai.

 

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 18 Februarie 2013
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed