Crin Antonescu a fost reales presedinte al PNL.1434 de voturi "pentru", 40 "impotriva"
Lista propusa de Crin Antonescu, candidat pentru un nou mandat la sefia PNL, cuprinde 31 vicepresedinti cu atributii executive si alti vicepresedinti care urmeaza a fi alesi in congres, alaturi de prim-vicepresedintele PNL si secretarul general.
ORA 18:20 Crin Antonescu a fost reales, sambata, in functia de presedinte al PNL, delegatii la Congresul partidului exprimand in favoarea motiunii si echipei propuse de acesta 1434 de voturi "pentru" si 44 "impotriva", 50 de voturi fiind nule.
UPDATE ORE 16:00
Votul pentru validarea noii conduceri a PNL a inceput in cadrul Congresului partidului, care are loc la Palatul Parlamentului, cei peste 1.400 de delegati fiind asteptati sa voteze grupati pe filiale pe un singur buletin de vot, in favoarea sau impotriva candidaturii si echipei lui Crin Antonescu.
Lista propusa de Crin Antonescu, candidat pentru un nou mandat la sefia PNL, cuprinde 15 vicepresedinti cu atributii executive si alti 16 vicepresedinti care urmeaza a fi alesi in congres, alaturi de prim-vicepresedintele PNL si secretarul general.
UPDATE ORA 13:00 Lista lui Antonescu:
- Klaus Iohannis pentru functia de prim-vicepresedinte; - Eduard Hellvig - secretar general; - Daniel Chitoiu -vicepresedinte executiv cu atributii privind coordonarea activitatii guvernamentale si a comisiilor de specialitate ale PNL; - Radu Stroe - vicepresedinte executiv cu atributii de aplicare a Statutului si a hotararilor partidului; - Eugen Nicolaescu - vicepresedinte executiv cu atributii privind resursele umane; - Norica Nicolai - vicepresedinte executiv cu atributii in domeniul afacerilor europene, relatiile cu ALDE si Internationala Liberala si coordonarea grupului parlamentar din PE; - Mihai Voicu - vicepresedinte executiv cu atributii in domeniul comunicarii; - Relu Fenechiu - vicepresedinte executiv cu atributii privind relatia cu partidele politice; - Varujan Vosganian - vicepresedinte executiv cu atributii privind programele si politicile sectoriale; - Puiu Hasotti - vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a activitatii grupurilor parlamentare; - Dan Motreanu - vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a retelei electorale; - Rares Manescu - vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului Bucuresti; - Marcel Vela - vicepresedinte executiv cu atributii privind administratia publica; - Tudor Chiuariu - vicepresedinte executiv cu atributii privind afaceri constitutionale, politici legislative, drepturi si libertati fundamentale; - Mircea Diaconu - vicepresedinte executiv cu atributii privind relatiile cu societatea civila si minoritati; - Ovidiu Silaghi - vicepresedinte executiv cu atributii privind relațiile externe; - Florin Alexe - vicepresedinte executiv cu atributii de coordonare a organizatiilor speciale (TNL, OFL, CSL). Cei 16 propusi pentru functiile de vicepresedinte sunt: - Cristian Adomnitei, - Cristinel Bigiu, - Ilie Bolojan, - Aristotel Cancescu, - Ciprian Dobre, - Raducu Filipescu, - Sorin Frunzaverde, - Mircea Molot, - Marian Petrache, - Cornel Popa, - Nicolae Robu, - Dan Radu Rusanu, - Marius Stan, - Romeo Stavarache, - Florin Turcanu, - Horea Uioreanu.
UPDATE ORA 11:10 Congresul ordinar al PNL a inceput, sambata dimineata, la Palatul Parlamentului, delegatii urmand sa aleaga presedintele partidului, functie pentru care exista o singura candidatura, cea a actualului lider liberal, Crin Antonescu.
UPDATE ORA 10:41 Lista propusa de Crin Antonescu Congresului PNL pentru cei 15 vicepresedinti executivi
Antonescu il propune pe Klaus Iohannis pentru pozitia de prim-vicepresedinte, iar pe Eduard Hellvig pentru cea de secretar general al PNL, potrivit listei obtinute de Mediafax.
De asemenea, liderul PNL propune o lista de 15 vicepresedinti executivi, care vor fi alesi de Congresul PNL.
Acestia sunt: Daniel Chitoiu - vicepresedinte executiv cu atribuții privind coordonarea activitații guvernamentale și a comisiilor de specialitate ale PNL; Radu Stroe - vicepresedinte executiv cu atribuții de aplicare a Statutului și a hotararilor partidului; Eugen Nicolaescu - vicepresedinte executiv cu atribuții privind resursele umane; Norica Nicolai - vicepresedinte executiv cu atribuții in domeniul afacerilor europene, relațiile cu ALDE și Internaționala Liberala și coordonarea grupului parlamentar din PE; Mihai Voicu - vicepresedinte executiv cu atribuții in domeniul comunicarii; Relu Fenechiu - vicepresedinte executiv cu atribuții privind relația cu partidele politice; Varujan Vosganian - vicepresedinte executiv cu atribuții privind programele și politicile sectoriale; Puiu Hasotti - vicepresedinte executiv cu atribuții de coordonare a activitații grupurilor parlamentare; Dan Motreanu - vicepresedinte executiv cu atribuții de coordonare a rețelei electorale; Rares Manescu - vicepresedinte executiv cu atribuții de coordonare a Consiliului de Coordonare a Municipiului București; Dan Radu Rusanu - vicepresedinte executiv cu atribuții privind administrația publica; Tudor Chiuariu - vicepresedinte executiv cu atribuții privind afaceri constituționale, politici legislative, drepturi si libertați fundamentale; Cristian David - vicepresedinte executiv cu atribuții privind relațiile externe; Florin Alexe - vicepresedinte executiv cu atribuții de coordonare a organizațiilor speciale (TNL, OFL, CSL); Mircea Diaconu - vicepresedinte executiv cu atribuții privind relațiile cu societatea civila si minoritati.
Congresul PNL a adoptat, vineri, modificarile propuse la Statutul PNL de catre Delegatia Permanenta, cu 1424 de voturi "pentru" si 3 "impotriva", iar amendamentele formulate de fostul lider PNL Calin Popescu Tariceanu nu au mai fost supuse votului.
Calin Popescu Tariceanu a solicitat vineri modificarea Statutului PNL prin introducerea votului uninominal in cazul alegerii conducerii partidului si a organizarii alegerilor interne pentru desemnarea prezidentiabilului.
Cele doua amendamente propuse vineri de Tariceanu nu au fost supuse votului Congresului de catre presedintele PNL, Crin Antonescu.
Conducerea PNL s-a reunit, joi seara, in Delegatia Permanenta si a adoptat proiectul de Statut care a fost propus Congresului.
Propunerea pentru noul Statut al PNL prevede infiintarea functiei de prim-vicepresedinte, cresterea numarului de vicepresedinti pana la 31 si alegerea pe lista inclusiv a secretarului general.
"Proiectul prevede sa existe trei organisme de conducere, in conformitate si cu cerințele Legii partidelor politice – Congresul, Delegatia Permanenta, care conține Biroul Politic National si grupurile parlamentare in principiu, precum si unii alesi locali ai partidului, si un Biroul Politic Național, format din unii membrii de drept, cum ar fi presedinții filialelor teritoriale, presedintii Consiliilor Judetene, primarii municipiilor resedința de județ, presedinții unor organizatii speciale ale partidului – de tineret, de studenti, de femei – precum si un numar de membri alesi de Congres si anume: presedintele partidului, prim-vicepresedintele, secretarul general si 31 de vicepresedinti", a declarat joi Mihai Voicu, purtatorul de cuvant al PNL.
In Delegatia Permanenta au fost respinse amendamentele la Statut sustinute de Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman si Ludovic Orban care prevedeau alegerea uninominala a membrilor Biroului Permanent Central al PNL si desemnarea candidatului PNL la functia de presedinte al Romaniei prin votul tuturor liberalilor.
Antonescu: Cand PSD spune ca PNL da prezidentiabilul, e un castig pe care PNL nu-l mai pierde
Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, vineri, la Congresul partidului, ca in momentul in care PSD angajeaza faptul ca este nevoie de sustinerea unui candidat liberal la presedintie, PNL nu mai pierde acest "castig", indiferent daca acel candidat ajunge sau nu sef de stat.
"In momentul in care PSD, ale carui dimensiuni, istorie, caracteristici, gusturi le cunoastem, pe toate, ajunge sa angajeze impreuna cu PNL ca Romania are nevoie de unirea unor mari forte politice, ca are nevoie de sutinerea unui candidat, si ca acel candidat e liberal, asta e un castig pe care PNL nu il mai pierde, chiar daca acel candidat va ajunge sau nu sa fie presedinte", a spus Antonescu.
El a aratat ca sansa acestui "castig" pentru PNL nu a fost obtinuta prin noroc sau conjunctural, ci ca urmare a asumarii de riscuri, a curajului si a muncii.
"Eu asta cred, eu cred ca e sansa pe care ne-am obtinut-o nu prin noroc, conjunctura, cum spun unii, ci prin incredere, asumare de riscuri, curaj, munca", a spus Antonescu.
El a aratat ca aceasta echivaleaza cu sansa PNL de a deveni pentru totdeauna un partid de dreapta suficient de mare incat sa se bata pentru castigarea oricaror alegeri in Romania.
"Asta cred, cu asta vin eu si asta spun eu, candidat Crin Antonescu", a conchis liderul PNL.
Antonescu: "Nu e groaznic sa pierzi, e groaznic sa nu existi"
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a transmis, vineri, la Congresul PNL, un mesaj celor care din partid care s-au pozitionat ca si oponenti, aratand ca, in loc sa se vaicaresca, mai bine ar candida, intrucat nu este groaznic sa pierzi, ci este groaznic sa nu mai existi.
"Domnilor, suntem in PNL, unde in loc sa ne vaicarim, mai bine candidam. (...) Ceea ce cred ca este atributul liberalismului, fara a fi apanajul sau, e ca trebuie sa stim sa ne luptam. In viata si in politica si in PNL uneori pierzi, uneori castigi. Nu e groaznic sa pierzi, e groaznic sa nu existi. Eu exist, PNL exista", a spus Antonescu.
El a aratat ca nu intelege de ce trebuie sa asculte doar discursuri despre clisee prezentate drept principii.
"Nu inteleg de ce, daca eu si dumneavostra ne-am luat riscuri mult mai mari, altcineva crede ca PNL trebuie sa spuna acum «Noi nu avem candidat la Presedintia Romaniei; nu, domnilor pesedisti, mai stati pana la primavara viitoare, vara viitoare, cand o sa vedem noi exact cati membri avem, dupa o consultare - ce frumos suna! - si un vot cu toti membrii, o sa vedem noi cine e candidatul nostru»", a aratat Antonescu.
Potrivit liderului liberal, candidatura la Presedintia Romaniei nu este o operatiune de intelegere intre partide, ci e o "afacere cu multe milioane de romani" care au dat un vot in acest moment stiind "unele lucruri" despre PNL.
"Dar daca vrem sa le schimbam (aceste lucruri, n.r.)? Eu candidez cu aceasta strategie, cu o echipa, altcineva de ce nu candideza, pentru ca esenta democratiei e alegerea? Altcineva de ce nu spune clar «Nu e bine, asa e bine!» Impiedica cineva pe altcineva in acest partid sa o faca?", a spus Antonescu.
El i-a intrebat, totodata, pe delegatii la Congres daca este posibil de acceptat doar parerea "unora dintre ai nostri" care au "enorme responsabilitati fata de partid" si care pun partidul sub discutie din punct de vedere al vietii democratice.
Sinteza declaratiilor presedintelui PSD, Victor Ponta:
- "Ieri am incercat sa reprezint Romania, guvernul USL in Franta si bineinteles acasa ma uitam pe presa, era o singura problema "A venit Iohanis sa-mi ia locul". Vreau sa va spun ca va invidiez pentru ca aveti un asemenea coleg. Si ca daca voi gasi pe cineva sa pacalesc curand sa pun premier in mod sigur nu va fi primarul Iohannis."- "As vrea sa spun ca daca altii nu ne lauda trebuie sa ne laudam singuri."
- "N-as vrea sa va imaginati cum as arata la guvernare cu domnul Diaconescu, domnul Blaga sau doamna Udrea."
- "Am fost foarte multumit si vreau sa multumesc colegilor dvs care au facut sau fac parte din echipa guvernamentala."
- "Cred ca daca ne respectam si suntem fiecare mandri de ceea ce reprezentam putem sa avem succes impreuna."
- "USL-ul va continua sa existe si sa conduca Romania, nu ma deranjeaza, ba dimpotriva, sa vad comentariile unor analisti care spun in fiecare seara cum se rupe USL-ul, ne face mai mult bine. Cred insa ca noi trebuie sa stim ca USL-ul va merge mai departe. USL-ul trebuie sa existe in continuare pana vom atinge si ultimele doua obiective politice. Primul este de a pune capat a tot ceea ce a mai ramas din regimul pe care-l detestam impreuna."
- "USL a reusit sa schimbe o majoritate parlamentara, sa schimbe un Guvern."
- "Un mesaj un pic mai personalizat, socialistii sunt mai sentimentali. N-am venit la congresul dvs sa spun pe cine sustin la functia de presedinte, acum ma preocupa cine candideaza la sefia PDL. Si sa stiti ca nu e usor sa o sustin pe doamna Udrea sa ajunga sub 10%, pe domnul Blaga sa ajunga sub 5%, la dumneavoastra e mai usor."
- "Sa spun ca alaturi de Radu Stroe si Edi Helvig, si de Liviu Dragnea, sigur ca da, am reusit sa concretizam o idee pe carr foarte multi poate ca o aveau, aceea a formarii Uniunii Social Liberale, sa spun ca alaturi de domnul Chitoiu, viceprim-ministru, lucrez cat putem de bine la Guvern, sa spun ca alaturi de domnul Tariceanu suntem prieteni de familie si oameni care ne respectam si care mi-a spus prima data 'Stai sa vezi ce o sa patesti cu Basescu'."
- "Il consider pe domnul Antonescu nu doar un coleg, ci si un prieten".
- "Cred ca domnul Antonescu va fi un presedinte foarte bun al Romaniei, cu care nu va fi nevoie sa semnez un acord de coabitare."
Sinteza declaratiilor lui Calin Popescu Tariceanu
- "Propunerea pe care o fac este aceea de a inlocui actuala formula, alegerea vicepresedintilor partidului in ordinea descrescatoare a numarului voturilor."- "A doua propunere este ca viitorul candidat la functia de presedinte al Romaniei din partea PNL sa fie desemnat in urma unui scuritn intern al PNL in care sa poata vota toti membrii liberali. Va avea menirea sa dea sentimentul puternic fiecarui liberal ca este parte a deciziei pentru viitorul Romaniei."
- "Vom vedea oameni care la inceput cu timiditate isi vor incerca fortele. Daca ne uitam la partidele de pe scena politica vom vedea ca asemenea lucruri s-au intamplat, datorita lipsei unor lideri cu credibilitate."
Votarea noului Statut urmeaza sa aiba loc, vineri, iar sambata este programata alegerea conducerii partidului. La lucrarile Congresului va fi prezent, vineri, de la ora 13:30, si premierul Victor Ponta, copresedinte al USL.
In Congres se va decide si pozitia detinuta de proaspatul membru al formatiunii, Klaus Iohannis, candidat pentru postul de prim-vicepresedinte. Primarul Sibiului a declarat, joi seara, ca se afla in cursa pentru pozitia de prim-vicepresedinte al PNL, pe lista sustinuta de liderul PNL Crin Antonescu.
Kelemen Hunor i-a inmanat lui Antonescu un steag secuiesc ca gest simbolic impotriva dezbinarii
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a inmanat presedintelui PNL, Crin Antonescu, la congresul liberalilor un steag secuiesc ca "dar simbolic", precizand ca gestul sau inseamna faptul ca liderii UDMR sunt gata sa puna capat "pseudo-conflictului" privind acest subiect."Nu am venit cu mana goala, fiind oaspetele dumneavoastra am adus un dar simbolic, la propriu si la figurat. Daca ma uit asa in jurul meu darul meu ca si cromatica se aseamana foarte mult cu culorile PNL. Este un dar simbolic si un gest simbolic prin care as vrea sa transmitem un mesaj puternic pentru toata lumea. Suntem gata sa stopam acest pseudo-conflict al steagului secuiesc, sa transmitem prin gestul nostru un semnal ca suntem cu totii oameni normali si nu credem ca societatea noastra, tara noastra ar avea ceva de castigat din dezbinare", a explicat Kelemen Hunor.
Presedintele PNL a primit steagul secuiesc multumindu-i liderului UDMR. "Sunt culori minunate, galben si albastru...o clipa am crezut ca doriti sa-mi oferiti un steag sasesc", a comentat Antonescu.
"Este binevenit si acesta atata vreme cat sta in bratele dumneavoastra sau in bratele mele si nu pe institutiile oficiale din statul roman", a completat presedintele PNL, gestul liderului UDMR fiind aplaudat de catre delegatii la Congresul PNL.
Constantin: Am reusit sa facem dintr-un iceberg portocaliu cateva cuburi de gheata intr-un pahar
Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat ca USL a reusit sa-si asume doua lucruri imposibile pe care a reusit sa le realizeze, unul dintre acestea fiind reducerea "icebergului portocaliu" la doua cuburi de gheata intr-un pahar."USL si-a asumat, din punctul meu de vedere, imposibilul, si l-a asumat de doua ori, atunci cand a vrut sa puna la un loc o forta de stanga, o forta de centru si o forta de dreapta intr-un proiect nu pe termen scurt, nu pe termen mediu, ci pe termen lung (...) A doua oara ne-am asumat imposibilul atunci cand am inceput o lupta cu un sistem, un sistem care era reprezentat la momentul acela de Guvern, de Parlament si de Presedintie. Astazi, dintr-un iceberg portocaliu, asa cum era acel sistem politic se pare ca nu a mai ramas decat cateva cuburi de gheata, si acelea intr-un pahar, si cu siguranta paharul nu este de apa", a spus Constantin.
De asemenea, presedintele PC a afirmat ca singura forta politica din Romania care apara valorile de dreapta este PNL si ACD, lucru care se va confirma inca o data cu procesul de regionalizare si reforma constitutionala.
Noul Statut al PNL prevede infiintarea functiei de prim-vicepresedinte
Conducerea PNL s-a reunit, joi seara, in Delegatia Permanenta si a adoptat proiectul de Statut care va fi propus Congresului. Propunerea pentru noul Statut al PNL prevede infiintarea functiei de prim-vicepresedinte, cresterea numarului de vicepresedinti pana la 31 si alegerea pe lista inclusiv a secretarului general.
"Proiectul prevede sa existe trei organisme de conducere, in conformitate si cu cerintele Legii partidelor politice – Congresul, Delegatia Permanenta, care contine Biroul Politic National si grupurile parlamentare in principiu, precum si unii alesi locali ai partidului, si un Biroul Politic National, format din unii membrii de drept, cum ar fi presedintii filialelor teritoriale, presedintii Consiliilor Judetene, primarii municipiilor resedinta de judet, presedintii unor organizatii speciale ale partidului – de tineret, de studenti, de femei – precum si un numar de membri alesi de Congres si anume: presedintele partidului, prim-vicepresedintele, secretarul general si 31 de vicepresedinti", a sustinut Voicu.
Antonescu, deranjat de unii jurnalisti dupa sedinta Delegatiei Permanente: "Ce nesimtiti"
In Delegatia Permanenta au fost respinse amendamentele la Statut sustinute de Calin Popescu Tariceanu, Andrei Chiliman si Ludovic Orban care prevedeau alegerea uninominala a membrilor Biroului Permanent Central al PNL si desemnarea candidatului PNL la functia de presedinte al Romaniei prin votul tuturor liberalilor.
Chiliman nu participa la congres, Tariceanu este "ingrijorat" si "deceptionat"
Primarul PNL al Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, joi, ca este foarte dezamagit de noul Statut adoptat de Delegatia Permanenta si ca, in consecinta, nu va participa la Congres, dar nici nu va face parte din vreun organism in care, eventual, potrivit acestei reglementari, ar avea dreptul sa fie.Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, la finalul sedintei Delegatiei Permanente a partidului, ca va lua parte la Congresul PNL, insa este "ingrijorat" si "deceptionat" de atitudinea din partid si de "somnolenta democratica".
Presedintele PNL, Crin Antonescu, le-a spus, joi, jurnalistilor care il asteptau, dupa Delegatia Permanenta, ca au exagerat in privinta subiectului Chiliman, ca este ridicol sa creada ca un partid intreg se gandeste sa-i faca rau primarului Sectorului 1, el adaugand: "V-ati distrat cred destul".
Pe de alta parte, el a spus ca primarul Sectorului 1 a "tradat" in campania pentru referendum preluand o tema "mincinoasa la adresa PNL" si "isi bate joc zilnic repetand marsavia" si acum.
Intrebat daca Andrei Chiliman a tradat la referendum, Antonescu a raspuns: "Andrei Chiliman a tradat in timpul campaniei. (...) Eu am vorbit despre faptul ca Andrei Chiliman a preluat in acele zile o tema mincinoasa, pe care o continua pana in ziua de azi si anume ca PNL, adica Chitoiu, care avea drept de semnaturi, Ponta - domnul Chiliman, fiind las din fire niciodata nu a suflat un cuvant de domnul Ponta dar asta este, despre asta e vorba - ar fi semnat un document in care se angajau sa desfiinteze, in Romania, institutii ale statului de drept".
Antonescu a precizat ca acest lucru nu s-a intamplat niciodata, documentul semnat de Chitoiu, Ponta si Daniel Constantin nefiind unul care sa contina nici cel mai mic angajament de desfiintare a institutiilor. "Chiliman isi bate joc zilnic repetand aceasta marsavie despre PNL. Dupa Congres nu se mai poate intampla asta, nici cu Chiliman, nici cu altcineva", a spus Antonescu.
Intrebat daca va propune excluderea lui Chiliman, Antonescu a precizat: "Stiu ca v-ati simtit un pic incurcati in aceste zile ca nici nu le-am raspus, daramite sa-i exclud".Antonescu a precizat ca in partid este loc pentru toate parerile, dar dupa Congres nu va mai fi loc pentru "tradatori, pentru circari si pentru oameni care batjocoresc in fiecare zi imaginea partidului".
"De pilda, cu minciuna despre un document in care PNL s-ar angaja sa distruga institutiile statului... Astfel de oameni nu mai au ce cauta in partid. Ei isi pot organiza pe persoana fizica spectacolul, dar ma tem insa ca nu va vor mai avea de clienti, ca persoane fizice doar", a mai spus Antonescu.
Ramane de vazut daca disputele dintre conducerea partidului si contestatarii acesteia vor fi rezolvate la Congres sau daca se va ajunge la o ruptura intre cele doua tabere.
Dobre catre Antonescu: Fiti presedintele tuturor si al celor care critica sau nu stiu sa laude
Deputatul PNL Victor Paul Dobre a facut, vineri, la Congresul PNL, un apel catre liderul Crin Antonescu, solicitandu-i sa fie presedintele tuturor liberalilor, si al celor care critica, si al celor care nu stiu sa laude.
"Fac un apel sa fiti presedintele tuturor liberalilor, si al celor care critca, si al celor care nu stiu sa laude. E un exercitiu bun pentru atunci cand veti fi presedintele tuturor romanilor", a spus Victor Paul Dobre, de la tribuna Congresului PNL.
"Va asigur ca m-am straduit, ma straduiesc si ma voi stradui din toate puterile sa fiu presedintele tuturor liberalilor, cu exceptia situatiei in care - Doamne fereste! - fac parte dintr-un grup infractional organizat", i-a replicat Crin Antonescu, de la prezidiul Congresului.
Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut in august 2012 Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Administratiei Victor Paul Dobre care alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea au inaintat Curtii Constitutionale o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori de la referendumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
Victor Paul Dobre ii spunea unui anume "Vlad" ca "Vela, ala de la Prahova si Fenechiu m-au facut zob" si ca se pregateste "o nebunie intreaga", iar acesta il intreba daca nu ar fi mai bine sa fuga "din acest grup infractional organizat".
Fostul ministru delegat pentru Administratie ii spunea lui "Vlad", intr-o discutie telefonica din seara zilei de 3 august, ca a vorbit cu Daniel Chitoiu, iar acesta l-a anuntat ca Victor Ponta si Crin Antonescu au hotarat ca este mai bine sa isi dea demisia, potrivit referatului prin care procurorii cereau avizul de urmarire penala pentru Victor Paul Dobre.
Vosganian: Este prima oara cand pot sa spun că PNL are opinii, nu are tabere
Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, la Congresul partidului, ca este prima oara cand poate spune ca in PNL nu mai sunt tabere, ci doar opinii si de aceea sustine Statutul propus de Crin Antonescu.
"Este pentru prima oara cand eu pot sa spun ca PNL are astazi opinii, dar nu are tabere. Nu vorbim de tabere, de pericole de sciziune, pentru ca nimic nu uneste mai mult oamenii decat proiectele", a afirmat Vosganian de la tribuna Congresului.
El a adaugat ca proiectele PNL in prezent sunt guvernarea, consolidarea pozitiei de partid de dreapta si obtinerea Presedintiei Romaniei.
"Il sustin pe Crin Antonescu, pentru ca el, ca si mine, este reprezentantul generatiei triste nascute dupa razboi, care a avut un privilegiu unic in istoria lumii, de a fi martor la trecerea intre doua secole, intre doua milenii, intre doua sisteme economico-sociale diferite", a spus Vosganian.
El a aratat ca Statutul PNL propus de Antonescu scoate partidul "din obsesia ciclurilor electorale" si "captivitatea orizontului pe termen scurt".
De asemenea, Vosganian arata ca Statutul propus de Antonescu ofera PNL si perspectiva de a fi "sinteza doctrinara a dreptei din Romania" in cadrul guvernarii comune cu PSD.
"Acest statut reprezinta pentru prima data expresia guvernamentala intr-o formula distincta, expresia de administratie locala intr-o formula distincta. Faptul ca suntem parte a Guvernului inseamna sa lucram impreuna cu PSD, inseamna in acelasi timp sa avem prioritatile noastre ca partid de dreapta si sa urmarim in actiunea larga a Guvernului amprenta de dreapta", a spus ministrul Economiei.
El a adaugat ca PNL trebuie sa prezinte electoratului de dreapta la scrutinurile din 2014 si 2016 si realizarea propriilor prioritati in cadrul guvernarii.
"Faptul ca noi avem ministri este o mare responsabilitate, dar avem o mare responsabilitate si pentru ministerele unde nu avem ministri. De aceea cred eu ca trebuie sa avem structuri profesionale la nivelul PNL si care sa functioneze, sa dimensioneze aceasta perspectiva de care vorbeam adineauri", a mai spus Vosganian.
Sursa: Mediafax, Pro TV
Etichete: PNL, congres, Călin Popescu Tăriceanu, liberali, Crin Antonescu, statut, andrei chiliman,
Dată publicare:
22-02-2013 10:54