Reportaj BBC de pe cel mai mare vas de croaziera din lume. Cum arata in interior ambarcatiunea de un miliard de dolari

Ultimul update: Duminica 22 Mai 2016 07:09
Data publicarii: Joi 19 Mai 2016 09:38
Categorie: Internaţional

Jurnalistii britanici au fost invitati la bordul celui mai mare pachebot din lume. "Harmony of the seas" a ajuns zilele trecute intr-un port din Marea Britanie si se pregateste pentru voiajul inaugural catre Barcelona.

De acolo, ambarcatiunea de un miliard de dolari va face saptamanal croaziere pe Marea Mediterana. Cel mai mare vas de croaziera din lume a fost inspectat minutios de un reporter BBC.

Aron Heslehurts, reporter BBC: "Puntea cu numarul 17 este una dintre puntile distractiei. Are mai multe piscine, jacuzzi, tobogane cu apa. Poti sa faci pana si surf la bordul acestui vas. In total, are 23 de piscine."

Nu se vor plictisi nici pasionatii de golf. Marea atractie este insa cel mai inalt tobogan instalat vreodata pe un pachebot.

Aron Heslehurts, reporter BBC: "Toboganul acesta te duce de la puntea cu numarul 17 la cea cu numarul 6 in doar 10 secunde. Este o alunecare de 10 etaje. UItati-va in jos! Credeti ca nu am curajul sa il incerc? Ne vedem jos."

La bord se afla zeci de restaurante, baruri si cafenele care sa-i multumeasca pana si pe cei mai pretentiosi dintre calatori.

Aron Heslehurts, reporter BBC: "Gasiti aici de toate: de la mancaruri fine, la restaurante stil bufet pana la restaurante mexicane cu un bar plin cu tequila sau restaurante tip fast-food sau cafenele. Pentru mine lupta se da intre cheeseburger si tequila. Gata! M-am decis! Bineinteles ca nu veti face setea pe cel mai mare vas de croaziera din lume. Gasiti la bord 42 de baruri si 127 de tipuri de cocktail. Eu, ca un bun jurnalist ce sunt si in numele stiintei, trebuie sa testez macar o bautura, iar in acest bar nici macar nu trebuie sa vorbesc cu barmanul. Este un bar robotizat!"

Vasul a fost comparat cu un oras plutitor. Poate primi la bord 6360 de pasageri. Are 20 de sali de masa, dar si un parc cu zece mii de plante si 50 de copaci.

 

Cel mai mare vas de croaziera din lume este pregatit pentru voiajul de inaugurare. Ce ofera pasagerilor

Cel mai mare vas de croaziera din lume este pregatit pentru voiajul de inaugurare. Ce ofera pasagerilor

avion_pista

Atentat dejucat: bomba care urma să doboare un avion, ascunsă în păpusă

Șoferul dubei care a intrat în mulțime în Barcelona, împușcat mortal de poliție

Coreea de Nord amenință din nou SUA, cu un ”atac nemilos”

barcelona

Nouă alertă în Barcelona. Poliţia a evacuat Piața Catalunya

O mașină a intrat în două staţii de autobuz, la Marsilia. O persoană a murit

Percheziţii la sediul Guvernului de la Chişinău, într-un dosar de corupţie