Intalnire secreta intre Sean Penn si lordul drogurilor, "El Chapo". O actrita de telenovele a facut posibila intrevederea

×
Codul embed a fost copiat

VIDEO. Sean Penn s-a intalnit in secret cu baronul mexican al drogurilor ''El Chapo'', inainte ca acesta sa fie arestat, pentru a realiza un interviu care a aparut sambata in revista Rolling Stone. Guvernul mexican stia despre intalnirea celor doi.

Intalnirea a avut loc in jungla mexicana, in octombrie 2015 si a fost pusa la cale de Sean Penn, actrita mexicana Kate del Castillo si un intermediar, cu permisiunea cartelului de droguri SINALOA, condus de „El Chapo”.

Articolul a fost publicat la o zi dupa anuntul privind capturarea lui "El Chapo" Guzman in apropiere de Los Mochis, localitate de coasta situata in statul Sinaloa, in nord-vestul Mexicului, de unde este originar. Guzman a fost arestat ca urmare a unei operatiuni a fortelor armate mexicane, dupa sase luni de la evadarea lui spectaculoasa dintr-o inchisoare de maxima securitate.

Sean Penn a declarat ca s-a dus in octombrie 2015 in padurea mexicana pentru ''a avea o intalnire de sapte ore'' cu celebrul traficant, urmata de interviuri prin telefon si inregistrari video.

Citește și
El Chapo - GETTY
Ca in filme! Paznicii inchisorii ii spuneau "Lord" gangsterului El Chapo si il tratau "cu mare respect": "Nu era arogant"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Guvernul mexican stia ca actorul mexican si ''El Chapo'' s-au intalnit anul trecut, in timp ce traficantul era dat in urmarire, a declarat sambata pentru AFP o sursa a guvernului federal.

In timpul discutiei, Guzman i-ar fi marturisit actorului: "Am mai multa heroina, metamfetamina, cocaina si marijuana decat orice alt traficant de droguri din lume. Am incarcaturi in submarine, avioane, camioane si barci".

Intalnirea din octombrie 2015 dintre Penn si Guzman face parte din elementele de ancheta care au permis sa se ajunga la arestarea, vineri, a celui mai cautat narcotraficant din lume, a precizat sursa, care a tinut sa-si pastreze anonimatul.

Guvernul mexican va incepe procedurile de extradare in SUA a baronului drogurilor

Guvernul mexican a anuntat sambata ca deschide calea extradarii in Statele Unite a baronului drogurilor "El Chapo" arestat cu o zi inainte dupa ce a evadat din inchisoare in urma cu sase luni.

"Odata cu recapturarea lui Guzman Loera, se vor angaja diverse proceduri de extradare", a declarat Ministerul Justitiei intr-un comunicat, fara a anunta o data pentru posibila extradare a liderului cartelului Sinaloa, noteaza AFP.

Autoritatile subliniaza ca procurorii au primit anul trecut doua mandate de arestare pentru extradare si ca avocatii lui Guzman au trei zile la dispozitie pentru a formula obiectii. Ele adauga ca "vor aduce elemente" pentru a combate orice strategie a apararii de a se opune extradarii.

Joaquin "El Chapo" Guzman a fost arestat vineri la Los Mochis, in statul Sinaloa (nord-vestul Mexicului), la sase luni dupa o evadare spectaculoasa din inchisoarea de inalta securitate din Altiplano, pe 11 iulie. Dupa arestarea lui Guzman in februarie 2014, presedintele Enrique Pena Nieto a refuzat ca el sa fie extradat in Statele Unite si a promis sa-l judece si sa-l incarcereze in Mexic.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
"Al Capone e mic copil pe langa El Chapo". Gafa care a dus la arestarea celui mai redutabil traficant de droguri din istorie

Baronul mexican al drogurilor, Joaquin El Chapo Guzman, fugar de sase luni, a ajuns din nou in arest. Americanii fac mari presiuni asupra guvernului mexican sa obtina extradarea lui Guzman.

Ca in filme! Paznicii inchisorii ii spuneau
Ca in filme! Paznicii inchisorii ii spuneau "Lord" gangsterului El Chapo si il tratau "cu mare respect": "Nu era arogant"

Un medic care a fost in inchisoarea din care a evadat gangsterul mexican El Chapo a dezvaluit faptul ca paznicii il tratau pe acesta "cu mare respect" si i se adresau cu apelativul "Lord".

Autoritatile americane vor sa ajute Mexicul pentru a-l gasi pe baronul drogurilor El Chapo
Autoritatile americane vor sa ajute Mexicul pentru a-l gasi pe baronul drogurilor El Chapo

Procurorul general al Statelor Unite, Loretta Lynch, le-a propus autoritatilor mexicane ajutorul pentru a-l gasi pe baronul drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman, evadat dintr-o inchisoare de maxima securitate din Mexic.

Recomandări
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate.
Rusia amenință Europa cu o ripostă violentă dacă îi vor fi confiscate activele îngheţate. "Va exista un răspuns foarte dur"

O aliată a lui Vladimir Putin, a avertizat, marţi, că Rusia este gata să riposteze dacă activele sale îngheţate, de aproape 300 de miliarde de dolari, vor fi confiscate de Occident şi folosite pentru a ajuta Ucraina.