COD ROSU de inundatii in judetul Constanta. Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile in toata Romania

×
Codul embed a fost copiat

VREMEA 20-23 iunie 2014. Hidrologii au instituit cod rosu pe mai multe rauri din jud. Constanta, unde se pot produce inundatii locale si eroziuni puternice ale plajelor din zona costiera.

METEOROLOG CONSTANTA: Litoralul romanesc este pana vineri seara sub incidenta unui ciclon mediteranean

VREMEA 20-23 iunie 2014. Potrivit avertizarii de cod rosu emise de Institutul National de Hidrologie si Golspodarire a Apelor, vineri, intre orele 12.00 si 20.00, inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albesti si pe alte rauri mici din jumatatea de sud a judetului Constanta.

PROGNOZA METEO. De asemenea, vineri, de la ora 12.00 pana la ora 20.00, raurile mici din Dobrogea aferente judetului Tulcea sunt sub avertizare cod portocaliu. Hidrologii au emis si o avertizare cod galben, valabila de vineri, ora 12.00, pana sambata, la ora 12.00, pe raurile din bazinul hidrografic Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman). Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul superior al raului Vedea si pe afluentul sau Teleorman.

Citește și
ploi, inundatii
Cod portocaliu in Constanta, Tulcea si Calarasi, de joi seara pana vineri dupa-amiaza
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

PROGNOZA METEO. Sub avertizare cod galben vor fi, de vineri, ora 20.00, pana sambata, la ora 12.00, raurile mici din judetele Constanta si Tulcea. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri, a precizat INHGA. Potrivit avertizarii emise de ANM, pana vineri la ora 15 avem cod galben si portocaliu. Vor fi averse cu fulgere si izolat caderi de grindina.

PROGNOZA METEO - VREMEA 20-23 iunie 2014

Vineri, in prima parte a zilei, va ploua torential in Dobrogea si in estul extrem al Munteniei si se vor strange local peste 50...60 l/mp, iar rafalele de vant, vor depasi 70 km/h pe litoral. In a doua parte a zilei, ploile vor veni in zonele montane si submontane, local in Maramures, Transilvania si Crisana si se pot depasi 15 litri de apa pe metrul patrat. Vantul se va inteti temporar iar maximele termice vor fi cuprinse intre 19 si 27 de grade Celsius. In Bucuresti, va ploua din cand in cand joi noapte, iar vineri vor fi conditii de ploaie slaba.

VINERI - 20 iunie 2014 - in tara: Vremea va fi in general instabila, iar in cea mai mare parte a tarii valorile termice, desi in crestere fata de ziua precedenta, se vor situa usor sub cele normale ale datei. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si vor fi averse, insotite si de descarcari electrice in zonele montane si submontane, local in Maramures, Transilvania si Crisana si pe spatii restranse in rest. Vor fi posibile cantitati de apa de peste 15 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare.

In prima parte a zilei in Dobrogea si in estul extrem al Munteniei va ploua torential, cumulandu-se local peste 50...60 l/mp, iar rafalele de vant, in special pe litoral, vor depasi 70 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 27 de grade, iar cele minime intre 9 si 16 grade. Presiunea atmosferica va fi usor variabila, la valori scazute.

VINERI - 20 iunie 2014 - in BUCURESTI: Vremea se va ameliora. Cerul va avea innorari temporare si vor fi conditii ca trecator sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima, in crestere fata de ziua anterioara, va fi de 25...26 de grade, iar cea minima de 12...14 grade. Presiunea atmosferica va fi usor variabila, la valori scazute.

SAMBATA - 21 iunie 2014 - in taraVremea va fi racoroasa, cu maxime termice intre 18 si 25 de grade. Instabilitatea atmosferica se va manifesta prin innorari temporar accentuate si ploi locale la munte, in Transilvania, Muntenia si Dobrogea si pe spatii restranse in restul teritoriului. Vor fi mai ales averse, insotite de descarcari electrice, iar izolat cantitatile de apa pot depasi 15...20 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate. Temperaturile minime se vor incadra intre 7 si 17 grade. Presiunea atmosferica va creste.

SAMBATA - 21 iunie 2014 - in BUCURESTI: Vremea va fi racoroasa si in general instabila. Temporar innorarile vor fi accentuate si vor fi averse, insotite de descarcari electrice si posibil de intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 20...22 de grade, iar cea minima de 11...13 grade. Presiunea atmosferica va creste.

DUMINICA - 22 iunie 2014 - in taraVremea va deveni in general frumoasa si se va incalzi mai ales in regiunile sudice si sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, averse si descarcari electrice pe arii restranse in Moldova si in zona Carpatilor Orientali si izolat in Dobrogea si in Muntenia. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua la munte, dar izolat si in regiunile vestice si centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 28 de grade, iar cele minime intre 8 si 17 grade, mai coborate in depresiuni, spre 4...5 grade.

DUMINICA - 22 iunie 2014 - in BUCURESTI: Vremea va deveni frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 26...27 de grade, iar cea minima de 12...14 grade.

LUNI - 23 iunie 2014 - in taraVremea se va mentine in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare dupa-amiaza in estul, nord-estul tarii si la munte unde izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sud-vestul teritoriului si in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 si 29 de grade, iar cele minime intre 8 si 17 grade, mai coborate in depresiuni, pana la 4...5 grade.

LUNI - 23 iunie 2014 - in BUCURESTI: Vremea se va mentine frumoasa, cu cer variabil si vant slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade, iar cea minima va fi de 13...15 grade.

Sursa foto: Mediafax foto/ Pro Tv Constanta

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Localitatea din Dambovita, inundata pentru a sasea oara in ultimele luni din cauza unui canal de scurgere infundat
Localitatea din Dambovita, inundata pentru a sasea oara in ultimele luni din cauza unui canal de scurgere infundat

80 de gospodarii din Rascaeti, Dambovita, au fost inundate, vineri dimineata.

Cod portocaliu in Constanta, Tulcea si Calarasi, de joi seara pana vineri dupa-amiaza
Cod portocaliu in Constanta, Tulcea si Calarasi, de joi seara pana vineri dupa-amiaza

Avem parte de zile ploioase si mohorate, inclusiv in weekend. Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi si vijelii, incepand joi seara, pentru judetele Constanta, Tulcea si Calarasi, iar tot sudul tarii se afla deja sub cod galben.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.