Ghiţă: Voi fi audiat în dosarul lui Kovesi. Dacă îmi cer, voi da poza cu fosta şefă DNA

Laura Codruța Kovesi
Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat joi seară că va fi audiat din Serbia de Secţia privind infracţiunile comise de magistraţi, în dosarul care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi.

El a spus că, dacă procurorii îi vor cere, le va da fotografia în care apare şefa DNA la o petrecere la el acasă, despre care el a vorbit, dar pe care nu a prezentat-o public, relatează news.ro.

"Acea poză va ajunge la Secţia de investigare a magistraţilor. Dacă procurorii îmi vor cere. Eu urmează să fiu audiat. Voi fi audiat de aici. Am depus o plângere şi am explicat de ce eu cred că doamna Kovesi, dirijând pe Onea şi Negulescu, acest grup infracţional organizat, am explicat acolo cum, pentru că ştiam două-trei lucruri de doamna Kovesi, că mi-a fabricat dosare, a falsificat probe. Sunt obligat de lege să dau fotografia", a declarat Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a relatat în numeroase dăţi despre prezenţa Laurei Codruţa Kovesi la petreceri, susţinând că are şi o fotografie în care apare fosta şefă DNA, făcută în crama locuinţei lui din Ploieşti. Ghiţă a refuzat însă să facă publică fotografia.

În martie 2018, el afirma că imaginea cu Laura Codruţa Kovesi este un stop-cadru dintr-un film şi că nu este singura imagine în care aceasta apare.

Citește și
De ce nu mai poate statul român să recupereze nimic de la Dan Voiculescu, Ovidiu Tender și Puiu Popoviciu. Sentințele care le-au salvat milionarilor peste 250 de milioane de euro

Şi socrul fostului deputat i-a susţinut afirmaţiile declarând că petrecerea la care a participat Kovesi a avut loc, aproximativ, în noiembrie 2012 şi că Laura Codruţa Kovesi a stat la acea petrecere circa şapte ore şi "nu s-a plictisit".

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi a vrut să facă poze, Sebastian Ghiţă a explicat: "Eram mai relaxaţi, mai deschişi. Sunt poze, filme. Aici, la acest evenument mai erau nişte persoane. Nu cred că demiterea unui demnitar, mai ales a zeiţei anticorupţie, poate fi făcută scurgând poze. Această poză este de la mine de acasă, din Ploieşti".

Ghiţă a anunţat în 9 decembri că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea lui Nicolae Popa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
NEWS ALERT Tragedie! Un fotbalist român a murit la doar 19 ani
Citește și...
Sebastian Ghiţă a anunţat că a primit azil politic în Serbia
Sebastian Ghiţă a anunţat că a primit azil politic în Serbia

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a anunţat joi seară că a primit azil politic în Serbia, după ce au fost audiaţi mai mulţi martori, printre care Vlad şi Andreea Cosma.

Recomandări
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș
Greșeala fatală făcută de Bianca, Patrizia și Cristi. S-ar fi putut salva, probabil, din calea torentului ucigaș

Au fost găsite, duminică, trupurile celor două fete din România luate de ape vineri, în Italia, după o viitură pe râul Natisone.

După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă
După ani de întârzieri și miliarde pierdute, în România se lucrează pe toate tronsoanele de autostradă lipsă

„Pe drum spre Europa” partea I. Uniunea Europeană ne-a pus la dispoziție peste 20 de miliarde de euro din 2007 și până în prezent ca să ne modernizăm infrastructura.

Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”
Cum percep tinerii din Generația Z îmbătrânirea. „După 40 încolo deja este gata”

Într-o lume în care vârsta este privită de multe ori ca o barieră, un nou studiu aduce în discuție ideea că bătrânețea reprezintă, de fapt, mai mult o problemă de percepție.