Afacere paguboasa: crescatorii de porumbei si pasari rare merg in pierdere
Chiar si pe timp de criza cei care au pasiuni inedite, dar costisitoare, nu renunta sa investeasca in hobby-urile lor. Ele nu mai reprezinta demult si o afacere. In aceasta categorie intra crescatorii de porumbei si pasari rare.
Ei continua sa cheltuiasca sume importante pe exemplare si sa le prezinte in diverse expozitii, chiar daca foarte rar mai si vand cate unul.
Ingrijirea acestor specii rare costa. Si nu putin. Spre exemplu stapanul unor inaripate le hraneste cu un amestec de opt seminte.
Cumparatori pentru astfel de exemplare sunt din ce in ce mai putini. Un porumbel argintiu, pe cale de disparitie, se vinde cu 100 de euro. In timp, ca sa-l faca mare si sa-l poata vinde, un crescator cheltuieste tot cam atat.
La expozitia de la Targoviste, crescatorii de porumbei pentru competitii nu si-au pierdut inca speranta ca pot face banii de pe urma pasarilor.
Sute de columbofili din toate colturile tarii au venit la Targoviste. Ei spun ca fie criza cat de rea nu renunta la pasiunea lor pentru pasari
Cu gandul ca poate vor vinde ceva au venit crescatorii de porumbei si la o expozitie deschisa in Bistrita. Gusati, gulerati, cu penaj cret, jucatori sau zburatori, acesti porumbei costa intre 30 si 100 de euro bucata.
Expozitiile de porumbei si pasari rare din Targoviste, Pitesti si Bistrita vor fi deschise pentru vizitatori si duminca.