Vremea azi, 23 octombrie 2020. Prognoza meteo în București și în țară

23-10-2020 08:55

Vineri, în primele ore, se anunţă ceaţă în Oltenia, Transilvania şi Moldova, însă peste zi vom avea vreme frumoasă şi caldă pentru această dată.

Maximele termice pleacă de la 15 grade în zonele cu ceață persistentă şi vor ajunge până la 24 de grade în sud-est.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăganul se anunţă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin şi temperaturi în uşoară creştere, însă de dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă. După prânz se ating 24 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, nu prea zărim norii, vântul va sufla slab iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi 21 de grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, este puţină ceață dimineaţa. Peste zi vor fi perioade cu soare, mai apar şi câţiva nori însă doar la noapte s-ar putea să picure puţin.

În ţinuturile vestice, ne-aşteaptă o zi însorită şi mai caldă decât ieri. În primele ore ale zilei, apare ceața, iar temperaturile vor ajunge până la 21 de grade.

În Transilvania, dimineaţă este ceață şi frig, mai ales în depresiuni. Ceața se risipeşte treptat, apare soarele şi se ating 20 de grade la Sibiu şi Braşov.

Şi în zona Olteniei, este ceaţă în primele ore ale zilei dar mai târziu se arată soarele şi o să avem o zi plăcută.

În sudul ţării, atmosfera va fi însorită, după ce se risipeşte ceața matinală şi se încălzeşte uşor. Temperaturile ajung pe la 24 de grade şi se vor situa peste normalul perioadei.

Vremea în Bucureşti


În Bucureşti, astăzi avem vreme frumoasã, vântul va sufla slab iar în termometre se ating 23 de grade Celsius. La noapte revin condiţiile de ceaţă, se încălzeşte uşor şi minima va ajunge pe la 8 grade.

Vremea la munte


În zonele de munte, va predomina vremea frumoasă şi abia la noapte e posibil să plouă slab în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va avea intensificări pe creste iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Prognoza pentru zilele următoare


Sâmbătă, norii se adună în jumătatea de nord-vest a ţării, pe unde o să plouă destul de mult. În celelalte zone, găsim vreme frumoasă şi câteva ploi sporadice, spre seară în Moldova, Oltenia şi prin Muntenia. Temperaturile se menţin peste limitele normale.

Duminică se răceşte şi o să avem vreme caldă doar prin sud-est. Norii se înmulţesc şi vor aduce ploi consistente, în majoritatea zonelor iar vântul va sufla mai tare în sud şi în sud-est.

Luni vremea se îmbunează şi mai apar câteva ploi doar în regiunile estice. Spre seară, norii se mai împrăştie iar maximele termice vor ajunge până la 21 de grade în sudul ţării.


VIDEO PROTVPLUS.RO