Vremea 22 mai 2019. Ploi abundente cu vânt puternic și grindină. Zonele afectate


Ultimul update: Miercuri 22 Mai 2019 09:40
Data publicarii: Miercuri 22 Mai 2019 08:01
Categorie: Vremea

Miercuri va ploua mai consistent în zonele înalte dar şi în interiorul Arcului Carpatic. În rest se anunţă vreme bună şi câteva ploi în nord-est şi pe litoral.

Joi nu scăpăm de ploi şi vor veni tot prin vest, nord, centru, la deal şi la munte şi mai pot lăsa cantităţi însemnate de apă în nord-vest şi în Munţii Apuseni.

Vineri scad uşor temperaturile şi o să plouă serios prin est şi sud-est. Vor fi din nou averse cu fenomene electrice şi se menţin condiţiile de grindină.

Sâmbătă vin averse în prima parte a zilei în nordul, centrul, estul şi sud-estul tãrii dar şi în zonele înalte. Vântul se înteţeşte în sud-vest dar şi în timpul ploilor!

Vremea în fiecare regiune

Miercuri, instabilitatea persistă în zonele de deal şi de munte, dar şi în regiunile intracarpatice, pe unde vor veni ploi consistente, în mai multe reprize, cu fenomene electrice, vânt puternic şi grindină. În rest se anunţă vreme bună şi câteva ploi prin nord-est şi pe litoral. Maximele termice se vor situa între 18 grade în depresiuni şi 26 de grade în sudul şi în sud-estul ţării.

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi însorită şi doar în zona litoralului s-ar putea să plouă puţin. Se încălzeşte şi maximele ajung la 26 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, aşteptăm vreme frumoasă şi temperaturi plăcute. Norii vor fi rari, iar la amiază termometrele vor indica 25...26 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, pe spaţii mici, vor fi averse, mai ales după-amiază, dar vom vedea şi soarele pe parcursul zilei. Se face mai cald decât marți şi vom avea maxime de la 22 la 25 de grade.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş se anunţă mai multe serii de averse cu vijelii şi grindină. Se pot strânge cantităţi mai mari de apă şi se încălzeşte uşor.

În vestul ţării aşteptăm ploi consistente, însoţite de tunete, fulgere, fenomene electrice şi grindină.Temperaturile, în creştere uşoară faţă de ziua trecută vor ajunge până la 22 de grade Celsius.

În ţinuturile centrale găsim înnorări şi averse care pot fi mai abundente. E posibil să apară vijeliile şi grindină, iar la munte se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă. Se încălzeşte şi la amiază vor fi 22 de grade în vestul provinciei.

Până la ora 9 este cod galben de ceaţă densă pentru câteva localităţi din judeţul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută.

În sud-vestul ţării vin ploi zgomotoase în zonele înalte, dar în rest vom avea vreme frumoasă şi temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

În sudul ţării, atmosfera va fi plăcută cu mult soare şi valori termice agreabile. Vântul va avea unele porniri mai ales în prima parte a zilei.

BUCUREȘTI

În Bucureşti, miercuri, vom avea vreme frumoasă, un vânt mai activ şi 26 de grade în termometre. Joi se face mai cald. Prindem o zi plăcută, cu mult soare, dar în noaptea de joi spre vineri, se adună norii de ploaie.

Vineri, temperaturile scad şi vor fi mai multe reprize de ploi în aversă. Sâmbătă se anunţă vreme bună în ansamblu, dar mai sunt posibile ploi de scurtã duratã şi vântul se activează. Se încălzeşte uşor şi după prânz vor fi 24 de grade Celsius.

Vremea la munte

În zonele de munte, miercuri, nu scăpăm de instabilitate şi ploi. Izolat se vor strânge cantităţi mai însemnate de apă, vântul se înteţeşte şi se încălzeşte uşor. Ziua de joi ne-aduce averse locale destul de consistente, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Vremea se menţine instabilă şi vineri. O să plouă din când în când; vântul se va înteţi pe timpul ploilor şi s-ar putea să cadă grindină. Sâmbăta nu scăpăm de instabilitate iar ploile vor veni mai ales în prima parte a zilei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

25 de localităţi, sub ape din cauza fenomenelor meteo extreme. Imaginile dezastrului
25 de localităţi, sub ape din cauza fenomenelor meteo extreme. Imaginile dezastrului
VIDEO PROTVPLUS.RO
Alerta de vreme severa
Alertă de vreme severă. Cod portocaliu de ploi și vijelii în următoarele ore
Avertizare meteo. Cod galben de ploi torențiale și vânt puternic, în aproape toată țara
Meteorologii anunţă ploi în toată ţara, dar şi temperaturi caniculare. Prognoza meteo
Cod portocaliu de furtună în 10 judeţe. Zonele afectate
Cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină până miercuri seară. Județele vizate
Vremea 17 iunie 2019. Temperaturi care provoacă stres termic major, în mai multe regiuni
strand arad
Ștrandul luat cu asalt de români, pentru a scăpa de temperaturile de 40 de grade
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torențiale și grindină în nouă judeţe
Atenționare meteo. Cod galben de ploi torenţiale și grindină în 32 de judeţe
Vremea 16 iunie. Maximele urcă spre pragul caniculei, în minivacanța de Rusalii
Atenționare meteo. Cod galben de averse şi vijelii în 32 de judeţe
Vreme caniculară în minivacanța de Rusalii. Zonele în care vor fi 35 de grade Celsius