Maraton pentru elevii destepti. Un timisorean porneste o campanie umanitara pentru a acorda burse

Ultima actualizare: 18-04-2013 06:55
Remus Sime, in tricou albastru

Un inginer IT din Timisoara, porneste o campanie caritabila pentru a ajuta mai multi elevi cu rezultate notabile din judetul Bihor.

Remus Sime are 32 de ani si este un inginer IT, care in momentul de fata locuieste in Timisoara. A copilarit in orasul Beius, din judetul Bihor, acolo unde a invatat la Colegiul National Samuil Vulcan. Nu a uitat locurile natale, asa ca, pentru a premia elevii din localitate, care au rezultate foarte bune la invatatura dar provin din familii modeste, Remus a demarat o campanie caritabila. Inca de anul trecut, a initiat proiectul “Alerg pentru o cauza”, si, pentru acest lucru, a participat la maratonul de la Viena.

Anul acesta, Remus porneste un nou proiect. El va alerga din Timisoara pana la Beius, cu scopul de a colecta fonduri pentru elevii buni la invatatura de la Colegiul National Samuil Vulcan. Prin acest demers, inginerul doreste sa ii incurajeze pe adolescenti sa invete cat mai bine si sa ii motiveze pe viitor.

Am inceput sa alerg ca sa ma dezmortesc dupa statul la birou, pe scaun si intre patru pereti. Am gasit un refugiu in alergare, iar acum e viciul care ma ajuta sa traiesc frumos. Am simtit nevoia sa dau sens partii sportive din viata mea si am hotarat sa alerg cu un scop. Asa a aparut ideea de a alerga in scop caritabil. Cred ca este datoria fiecaruia dintre noi sa incercam sa dam ceva inapoi comunitatii in care am crescut si care ne-a format”, a transmis Remus Sime.

Inginerul va porni in cursa peste o luna, la data de 15 mai, iar cei 200 de kilometri are de gand sa-i parcurga in trei zile. Banii stransi, vor fi donati elevilor sub forma de burse. Anul trecut, opt copii au primit timp de noua luni cate o bursa in valoare de 200 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO