FOTO.Descoperire epocala: un schelet de 6.000 de ani "vorbeste" despre un obicei sexual controversat

Ultima actualizare: 05-11-2012 09:24
arheologi, sapaturi, ruine

Arheologii au facut o descoperire surprinzatoare langa Praga, capitala Cehiei. Ce au gasit in ruinele unei localitati vechi de 6.000 de ani i-a uimit pe istorici.

Echipa de arheologi a scos la iveala ruinele unei localitati si scheletul unui barbat, ingropat intr-o pozitie foarte ciudata, conform ritualului de inhumare destinat femeilor.

Concluzia specialistilor este clara: au descoperit cea mai veche dovada a homosexualitatii.

Barbatul fusese ingropat in pozitie de fetus, cu capul orientat spre est si inconjurat de obiecte casnice, ritual aplicat in cazul femeilor.

Intra intr-un tur VIDEO la Antipa si vezi o lume disparuta! Uite ce spectaculos arata Muzeul dupa modernizare

Barbatii din perioada respectiva (neolitic) erau inhumati alaturi de arme sau cutite de vanatoare si intotdeauna culcati pe partea dreapta, cu capul spre vest.

Cercetatoarea Kamila Remisova Vesinova declara ca nu poate fi vorba de vreo greseala facuta in ritualul funerar, pentru ca acesta era foarte important in perioada neolitica, nu puteau exista abateri de la regula.

“Mai mult ca sigur era un barbat cu o alta orientare sexuala, homosexual sau travestit”, declara ea, citata de Daily Mail.

Scheletul a fost adescoperit anul trecut, dar abia acum arheologii au putut trage o concluzie clara, oficiala, privind identitatea lui.

Descoperire incredibila intr-un parc acvatic din Anglia! Cum arata fosila veche veche de 160 de milioane de ani gasita de o fetita

Istoricii cehi au mai avut parte recent de surprize similare: o alta echipa a gasit scheletul unei femei din perioada mezolitica, ingropata ca un barbat razboinic.

Daca in acest caz putea fi vorba de o comunitate de amazoane, scheletul barbatului ingropat ca o femeie nu poate insemna decat un singur lucru: era vorba de un travestit sau de o persoana considerata ca apartinand “celui de-al treilea gen".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO