"Sunt o legenda, sunt cel mai mare atlet in viata". Cum a sarbatorit Usain Bolt victoria de la JO


Ultimul update: Joi 27 Septembrie 2012 17:03
Data publicarii: Vineri 10 August 2012 20:23
Categorie: Stiri Sport
Usain Bolt

"Fulgerul " Bolt a castigat cursa de 200 de metri la Jocurile Olimpice, dupa ce a luat aurul si la 100 de metri. Cel mai rapid om din lume si-a celebrat victoria in stilul sau inconfundabil.

Acesta este momentul in care Usain Bolt a bifat cea de-a 5-a medalie olimpica de aur si a devenit primul atlet care a castigat cursele de 100 si 200 de metri la doua editii consecutive ale Jocurilor Olimpice.

Si-a luat revansa in fatza lui Yohan Blake, cel care l-a invins la calificarile nationale. L-a "pupat" din mers, ducandu-si degetele la buze, chiar inainte sa treaca linia de sosire, chit ca asta l-a costat un posibil nou record mondial.

Semn ca alergarea nu l-a obosit catusi de putin, Bolt a facut si cateva flotari, inainte sa declare: "Sunt o legenda acum, sunt cel mai mare atlet in viata"

Si asta ii asigura nu doar locul in istoria sportului, ci si foarte multi bani. In ultimul an, i-au intrat in conturi 20 de milioane de dolari numai din contracte de publicitate si sponsorizari. Intr-un documentar despre performantele sale incredibile, atletul de 25 de ani explica tactica din timpul cursei.

"Dupa faza de "acomodare" ma inalt, ma indrept, ridic genunchii si cobor umerii.. Atunci prinzi viteza maxima.. La jumatatea cursei, ma uit in stinga si in dreapta sa vad unde ma situez in cursa.. Aud multimea, incurajarile.. Pe ultimii 10 metri, nu ma mai poti prinde. Indiferent cine esti , ce faci, cit esti de concentrat sau de pregatit.. nu ma prinzi"

Tripleta jamaicana care a ocupat podiumul la 200 de metri a scos mii de oameni pe strazile din capitala Kingston.

Performantele lui Bolt l-au inspirat pe unul dintre angajatii jamaicani ai metroului londonez, care le da "startul" calatorilor, la urcarea in vagoane.
 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO