Roland Garros 2022: Simona Halep a suferit un atac de panică în timpul partidei cu Zheng. "Mi-a fost greu după meci"

Roland Garros 2022: Simona Halep a suferit un atac de panică în timpul meciului cu Zheng.
Getty

Simona Halep, 30 de ani, locul 19 WTA, a declarat că a suferit un atac de panică în timpul meciului pierdut în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, cu 2-6, 6-2, 6-1, joi, în turul al doilea al turneului Roland Garros.

Fostul lider mondial a solicitat intervenția medicului în setul al treilea al partidei de la Paris şi a acuzat vizibile probleme respiratorii.

''A fost doar un atac de panică, se mai întâmplă'', a declarat după meci fosta campioană de la Roland Garros (2018).

''Nu am ştiut ce să fac, pentru că nu le am des. Nu înţeleg de ce s-a întâmplat, deoarece conduceam şi jucam bine. Mi-am pierdut cumpătul, nu mă puteam concentra. Mi-a fost greu după meci, însă acum sunt bine. Mi-am revenit şi mi-am învăţat lecţia după acest episod. Nu a fost nimic periculos, după părerea mea'', a mai spus Simona Halep.

Românca a concluzionat că, probabil, a pus prea multă presiune pe ea şi din acest motiv a avut reacţia aceasta: "Este doar un meci de tenis, aşa că trebuie să îl tratez mai relaxată. Probabil am pus prea multă presiune pe mine, deoarece doream foarte mult să joc bine. Mă simt bine, mă antrenez, muncesc din greu. Însă nu mi-a ieşit şi probabil m-am panicat un pic gândind prea mult la astea".

Citește și
Simona Halep
Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. Victorie dificilă pentru româncă
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

''Asta este, s-a întâmplat, trebuie să accept acest lucru. E ceva normal, toate lumea are atacuri de panică. Va fi mai bine data viitoare, cu siguranţă. Nu mi se întâmplă de obicei aceste lucruri, aşa că a fost ceva nou pentru mine'', a adăugat Halep.

Probleme fizice și emoționale în ultimul an și jumătate

În cursul nopții, constănțeanca a revenit cu o postare pe Instagram în care a precizat că ultimele 18 luni au fost foarte dificile din punct de vedere fizic şi emoţional.

''Salutare tuturor! Vă scriu aceste cuvinte deoarece simt nevoia să le împărtăşesc cu cei cărora le pasă. Ca de obicei, am simţit o mare susţinere din partea fanilor mei şi aş vrea să vă mulţumesc tuturor! (...) În general nu sunt o persoană dramatică şi sper că nici nu voi arăta ca una prin aceste cuvinte. Ultimele 18 luni au fost foarte dificile, din punct de vedere emoţional şi fizic. După ce am pierdut la Doha (4-6, 3-6 cu Caroline Garcia, în februarie), mesajul meu către oamenii apropiaţi a fost că nu mai pot să continui, că am terminat cu tenisul. Însă, cumva am reaprins focul şi am început din nou să simt dragostea faţă de tenis, a decis să muncesc din greu şi să fac schimbări semnificative. Sunt mândră de mine pentru ce am reuşit în ultima vreme. Am făcut asta doar cu ajutorul lui Patrick (Mouratoglou) şi vreau să îi mulţumesc că a fost alături de mine'', a transmis Simona Halep.

''Rezultatele sunt dificile, bineînţeles, pentru că aşteptările sunt mari. Sunt câştigătoare de Mare Şlem, fost număr unu mondial şi toată lumea se aşteaptă să câştig. Însă nimic nu trebuie luat de-a gata. Pentru a putea escalada cel mai înalt munte din tenis din nou am nevoie de timp şi de multă muncă. Nu există în personalitatea mea să renunţ, aşa că mâine este o nouă zi şi voi fi pregătită să o iau de la capăt! Apropo, acum ştiu cum e să ai un atac de panică; nu e uşor de gestionat, dar l-am depăşit şi zâmbesc din nou!'', a concluzionat fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros
Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros

Simona Halep a fost învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng, cu 2-6, 6-2, 6-1, joi, la Paris, în runda a doua a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros.

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. Victorie dificilă pentru româncă
Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roland Garros. Victorie dificilă pentru româncă

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 19, s-a calificat marți în turul al doilea al turneului de la Roland Garros.

Simona Halep, dezvăluirea momentului în tenis:
Simona Halep, dezvăluirea momentului în tenis: "Am vrut să mă retrag". Cum a reușit Patrick Mouratoglou să o salveze

Simona Halep, 30 de ani, locul 19 WTA, va debuta la ediția din acest a turneului Roland Garros, marți, 24 mai, împotriva germancei Nastasja Schunk, 18 ani, locul 165 WTA.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.