Număr record de sportivi la un stagiu de perfecționare de taekwondo, organizat în Baia Mare


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 11:05
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 10:56
Categorie: Stiri Sport

Peste 300 de puști, dar și maeștri cu experiență, se întrec pentru a demonstra că sunt cei mai buni.

Disciplină, perseverență și autocontrol - sunt cei trei piloni importanți care îi ajută pe sportivi să cucerească podiumurile la competițiile de taekwon-do încă de la vârste fragede. 

Un sportiv a început să îndrăgească artele marțiale încă de la vârstă de 4 ani și se laudă deja cu o vastă experiență.

Copil practicant: „Fac de 3 ani jumate. Îmi place taekwondo pentru că te învață să fii disciplinat și te învață să te aperi”.

Și fetele sunt extrem de pasionate de acest sport și vor să demonstreze că prin muncă multă pot ajunge și la performanță.

Sportivă: „Învățăm să ne apărăm și este pasiunea mea. Am 8 medalii. Să învăț mult și să fiu bună. Dacă vine cineva, tu te poți apăra”.

Mulțumiți de rezultate, părințîi îi susțin cu tot sufletul pe micii sportivi.

Părinte: „Și sportul face parte din educația copiilor. Se vede foarte mult pe organizarea timpului liber și se vede și pe învățământ, adică nu neapărat un sport îți răpește timpul de la învățat”.

În cele trei zile de antrenamente, sportivii vor exersa tehnicile de lupta alături de maeștri cu experiență și se pregătesc pentru cele patru competiții importante care vor avea loc în cursul acestui an.

Dan Goron, antrenor: „Campionatul European din Bratislava, Slovacia, în luna aprilie, și Cupa României, în luna mai, care va fi la Târgu Mureș. Mai avem anul acesta Cupa mondială, în Slovenia, și campionatul de la Timișoara”.

Alexandru Mureșan, director tehnic: „Ridicăm și standardizăm toată tehnica din taekwondo pentru toată lumea. Ca federație, am dori să ajungem pe podium, pe locul 1 în Europa ca lot național. Suntem foarte bine clasați în Europa și mondial”.

La Baia Mare au ajuns peste 340 de sportivi de la 13 cluburi din țară.

Tags: taekwondo,

VIDEO PROTVPLUS.RO