Marko Grilc, unul dintre cei mai mari snowboarderi din lume, a murit în Austria. Sportivul avea 38 de ani

Ultima actualizare: 25-11-2021 07:32
marko grilc
Getty

Marko Grilc, unul dintre cei mai buni snowboarderi sloveni, a murit într-un accident de snowboard în stațiunea de schi austriacă Sölden.

Presa a relatat că acesta făcea parte dintr-o echipă de filmare care inspecta un loc pentru filmări, dar a căzut și s-a lovit la cap de o stâncă acoperită de zăpadă într-o zonă închisă a stațiunii, potrivit Total Slovenia News.

În timp ce poliția austriacă a raportat marți doar că un snowboarder sloven a fost ucis în apropiere de Sölden, portalul web 24ur al televiziunii comerciale slovene POP TV a spus că este vorba despre Grilc.

Potrivit agenției de presă austriece APA, snowboarderul a căzut în timp ce cobora o pantă în zăpadă adâncă, în timp ce echipa de filmare se pregătea să filmeze o scenă, suferind un traumatism fatal la cap.

Poliția a declarat că sportivul de 38 de ani din Ljubljana nu purta cască de protecție. El și-a pierdut echilibrul și s-a lovit cu fața sau cu capul de o stâncă acoperită de zăpadă.

Echipajul de însoțire a încercat să-l resusciteze, dar prima echipă medicală care a intervenit nu a putut decât să constate decesul la sosirea la fața locului, a precizat marți APA.

Publicația austriacă Kronen Zeitung a relatat că regretatul snowboarder și echipa de filmare se aflau în turneu în Sölden pentru a inspecta terenul pentru noi filmări.

Grilc este considerat unul dintre cei mai buni snowboarderi freestyle din lume. El a bifat patru podiumuri în Cupa Mondială, singura victorie fiind obținută la Londra, în 2010.

Accidentat grav în 2016

În ultimii ani, el a filmat videoclipuri de snowboarding și a promovat acest sport în rândul tinerilor, făcând totodată reclamă la mai multe mărci comerciale.

Grilc s-a accidentat în 2016, în timp ce făcea snowboarding în Austria. El a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Schladming după ce a suferit o accidentare la spate. El a spus la momentul respectiv că "făcea snowboarding cu îngeri".

Soția sa Nina este însărcinată cu al treilea copil, precizează portalul N1.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO