Un roman si-a luat sotia si a refacut traseul din "Toate panzele sus". Aventurile prin care a trecut in calatoria sa

Dată publicare: 12-01-2016 18:45
Dată actualizare: 15-01-2016 01:39


Un roman curajos a refacut traseul din "Toate panzele sus". Marius Albu a pornit impreuna cu sotia intr-o calatorie cu destinatia Tara de Foc.

Nava nu se numeste "Speranta", ca in romanul lui Radu Tudoran, ci "Phoenix" si e un velier de 10 metri, construit chiar de Marius. Ambarcatiunea cu care a pornit la drum ca sa isi indeplineasca un vis din copilarie i-a tinut loc de casa 7 ani, vreme in care s-a minunat de frumusetile pamantului.

La 60 de ani, Marius Albu a infruntat marile si a avut parte de numeroase peripetii, la fel ca personajul sau preferat, Anton Lupan, capitanul echipajului "Speranta". Cu un velier construit chiar de el, botezat "Phoenix", Marius a parcurs in realitate traseul imaginar, descris in "Toate panzele sus".

Marius a ridicat ancora din Sulina, la fel ca echipajul din "Toate panzele sus". A strabatut Marea Neagra, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Rosie si Marea Mediterana, apoi a traversat Atlanticul si a coborat pe coasta Americii de Sud, in Tara de Foc.

La bord s-au aflat capitanul Marius Albu si doi "secunzi": sotia lui si pentru o luna si jumatate un prieten, Ciprian.

Craciunul i-a prins pe traseu si au sarbatorit cu mamaliga si sarmale la ... conserva, tot la bordul velierului. Traseul a luat sfarsit in sud-ul Tarii de Foc.

Marius Albu: "Mergand pe urmele expeditiei scriitoricesti, am ajuns pana la urma in apele Canalului Beagle, unde nu am gasit aurul. Am gasit bucati imense de gheata, am vazut privelisti uimitoare."

Echipajul "Phoenix" se intoarce acum acasa. In 2003, Marius si sotia lui au cucerit cel mai inalt vulcan activ din lume, Ojos del Salados.


VIDEO PROTVPLUS.RO