Reacția managerului unui spital cu condiții jalnice, când este întrebat dacă s-ar interna acolo

07-11-2018 19:26


Pacienţii internaţi la secţia TBC a Spitalului judeţean din Focşani acuză că sunt trataţi în condiţii de Evul Mediu. Saloanele sunt pline de igrasie şi au găuri în pereţi, iar băile nu au lumină, după cum arată şi o filmare făcută de ruda unui bolnav.

Spitalul a fost sancţionat în trecut de la Direcţia de Sănătate Publică din Vrancea, care miercuri a început o nouă verificare după apariţia imaginilor revoltătoare.

Pacienţii suspecţi sau bolnavi de TBC sunt internaţi într-o secţie exterioară a spitalului din Focşani, care funcţionează într-un bloc de garsoniere, ridicat în 1978. Clădirea nu a fost modernizată niciodată.

Bolnavii sunt ţinuţi ca într-un lagăr.

Angajaţii îşi duc şi ei cu greu zilele aici, alături de suferinţele bolnavilor.

Dumitra Dumitru, asistentă medicală secția TBC: - Condițiile sunt aşa cum le-aţi văzut şi dumneavoastră, 100% adevărate.

Reporter: - Ce şanse are bolnav să se facă bine aici?

Dumitra Dumitru, asistentă medicală secția TBC: - Ne bazăm pe imunitate şi pe rezistența pe care ne-au dat-o părinţii de acasă.

Eu vin de cinci ani aici, condiţiile sunt aceleaşi. Nu ni se pun şi nouă nişte geamuri de termopan, uşi, păturile, lenjeriile, trebuie să se schimbe ceva în spitalul ăsta. Nu s-a făcut nimic niciodată pentru noi bolnavii", spune o pacientă.

Pe de altă parte, deşi imaginile arată mizeria din saloane, managerul spitalului pare surprins.

Reporter: - În spital este igrasie?

Constantin Mândrilă, manager Spitalul de Urgenţă Focşani: - Toate camerele care au avut igrasie au fost curăţate.

Reporter: - Am văzut acum.

Constantin Mândrilă, manager Spitalul de Urgenţă Focşani: - Ați fost la faţa locului?

Reporter: - Da și am văzut camere cu igrasie, care este cel mai mare duşman al bolnavilor de TBC.

Constantin Mândrilă, manager Spitalul de Urgenţă Focşani: - Nu ştiu dacă este camera cu igrasie, vom vedea şi vom constata, că asistenta şefă este aici.

Reporter: - Dumneavoastră v-aţi interna aici să vă trataţi?

Constantin Mândrilă, manager Spitalul de Urgenţă Focşani: - Ferească Dumnezeu, să nu fim bolnavi!

Direcţia de Sănătate Publică a sancţionat unitatea medicală şi în trecut după ce a impus conducerii spitalului să asigure măcar condiţii minime de igienă. Lucru care nu s-a întâmplat.

"Acum avem o echipă de inspecţie la faţa locului şi se vor da sancţiuni contravenţionale pentru cei responsabili de această situaţie", a transmis Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea.

Miercuri seară, inspectorii DSP au închis pentru igienizare trei saloane, pacienţii au fost mutaţi, iar asistenta şefă a fost sancţionată cu 5000 de lei. În ultimii ani, secţia TBC a raportat mai multe infecţii spitaliceşti.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO