Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni

Dată publicare: 12-05-2021 17:52
Dată actualizare: 12-05-2021 19:33


Chiar dacă rata îmbolnăvirilor de Covid-19 a început să scadă, medicii ne îndeamnă la prudență pentru că pericolul nu a trecut. Mulți au renunțat la măști, în spațiul public, deși măsura este în vigoare, iar masca îi protejează de pericolul nevăzut.

În București, după două zile consecutive de scădere a infectărilor, oficialii le-ar putea permite oamenilor să participe de vineri la concerte în aer liber, cu 300 de persoane, și în cinematografe drive-in. Iar restaurantele ar putea fi deschise la jumătate de capacitate în interior.

Rata de incidență a îmbolnăvirilor de covid a ajuns la 1,42 la mia de locuitori. Joi vor decide oficialii relaxarea anumitor restricţii, iar măsurile ar putea fi aplicate de vineri. Unii s-au relaxat însă înainte de vreme şi nu mai poartă masca de protecţie.

Joi, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă s-ar putea întruni la prefectura, pentru a stabili măsurile de relaxare. Printre ele se numără şi deschiderea sălilor de spectacol la o capacitate mai mare, de 50 la sută.

Alin Stoica, prefectul Capitalei: „Vom avea spectacole drive în, cu trei persoane în maşină, concerte sau spectacol cu 300 de persoane.”

O altă măsură prevede redeschiderea restaurantelor în interior la jumătate din capacitate. Ar putea fi o veste bună pentru cei care ies în oraş şi se pot muta rapid de la terasă în interior când începe ploaia.

Am ajuns în acest punct graţie ratei tot mai mari de vaccinare, la care Bucureştiul este oraş fruntaş. În toată ţara s-au vaccinat până acum peste 2 milioane 500 de mii de persoane cu ambele doze.

Pe locul doi în topul imunizării se afla judeţul Cluj, urmat de Sibiu.


VIDEO PROTVPLUS.RO