Acuzatii extrem de grave la adresa unui preot din Giurgiu. O batrana de 80 de ani sustine ca parintele a agresat-o sexual

Dată publicare: 14-02-2015 19:22
Dată actualizare: 17-02-2015 07:01


Acuzatii extrem de grave vizeaza un preot dintr-o comuna din judetul Giurgiu. O batrana de 80 de ani sustine ca parintele a agresat-o sexual atunci cand l-a chemat acasa s-o impartaseasca.

Femeia a depus o plangere la politie impotriva fetei bisericesti.

De partea ei sunt si alte femei din localitate, care au declarat ca preotul nu ar fi la prima fapta de acest fel. Sunt insa si multi cei care sustin ca totul este o inscenare la adresa parintelui si spun ca, in zecii de ani in care a slujit, comportamentul sau a fost ireprosabil. Am ales protejam identitatea parintelui pana cand anchetele politiei si arhiepiscopiei Giurgiului vor arata daca acuzatiile sunt reale.

Maria, presupusa victima: "Si-mi zice, pune-te pe pat pe burta si mi-a ridicat camasa. Si am ramas cu spatele gol. Si ma ia la frectionat cu mainile. Eu n-am mai zis nimic. Zici ca avea pe Satana in el si n-am mai putut sa zic nimic. Si in rest despuiata. Zici ca era medic d-ala care opereaza. El cica ... descracara picioarele. Si eu n-am vrut sa le descracar. Zic de ce parinte? El mi-a luat picioarele si mi le-a facut asa si eu atunci am zis pana aici."

Totul s-ar fi intamplat acum 2 zile, cand femeia a chemat acasa preotul comunei, s-o impartaseasca. Ar fi revenit si a doua zi.

Maria, presupusa victima: "Ieri a venit din nou la mine, cred ca sa imi aduca uleiul. N-a mai apucat sa mai zica nimic, ca am luat matura si i-am dat in cap. Hal de popa. Pai eu n-am putut sa dorm toata noaptea de joi spre vineri, de ce mi-ai facut tu mie
asa hal de popa. Hal de popa de biserica si cu femeie."

Batrana a depus o plangere la politie pentru tentativa de viol. Si alte consatence sustin ca preotul ar fi abuzat de ele in trecut.

O presupusa victima: "M-a luat, m-a dus in sala de mese, m-a pus jos, mi-a facut  ... m-a pus cu mainile pe chiuveta, m-a pus cu mainile asa si m-a luat... Nu mi-e frica de nimic, decat de Dumnezeu. Asta nu e popa."

Dar cu toate astea, femeia nu a depus nicio plangere la politie. De altfe niciuna din presupusele victime nu a facut-o. La niciuna din faptele acum pomenite nu au existat martori si nimeni nu a cerut ajutorul autoritatilor. Tocmai de aceea, unele enoriase sunt de parere ca aceste abuzuri ar fi de fapt simple inventii.

Omul slujeste de peste 30 de ani in aceasta biserica. De sambata mortilor, a lipsit insa de la slujba si a transmis ca este internat in spital.

Primar: "Oamenii sunt deja revoltati, nu mai au incredere in preot, ieri deja mi-au spus cateva femei sa facem ceva pentru ca ele nu mai au incredere sa-l cheme pe preot sa slujeasca."

IPJ Giurgiu a anuntat inceperea unei anchete. Cercetari face si Arhiepiscopia Giurgiului. Pana la finalizarea ei a mentionat ca: "Ne exprimam surprinderea fata de cele relatate in legatura cu acest preot, ctitor de manastire, mai ales ca stim cat de multe actiuni de sprijinire a acelei comunitati a intrepins".

In ultimul sau mesaj, preotul vorbeste despre iertare ca despre cuvantul aducator de pace:

"IERTARE as dori sa fie cuvantul aducator de pace. Cu orice va voi fi gresit vreodata, va rog sa ma iertati toti acum pentru ca nu voi mai supara deoarece surghiunul la care m-am supus singur ma va tine departe de dumneavoastră pana la sfarsitul zilelor mele.

Si pentru ca rugaciunea nu mi-o poate lua nimeni, ma voi ruga si pentru cei care acum se bucura de raul meu ca sa aiba parte de mantuire si de un sfarsit bun, crestinesc. Iertati-ma si uitati-ma. Ajunge zilei rautatea ei. Va rog sa ma iertati toti acum pentru ca nu voi mai supara deoarece surghiunul la care m-am supus singur ma va tine departe de dumneavoastră pana la sfarsitul zilelor mele."


VIDEO PROTVPLUS.RO