Zeci de oi, sfasiate dupa ce o haita de lupi a atacat o stana. Cioban: "Nu am vazut niciodata asa ceva"

Ultima actualizare: 25-02-2017 07:03

Lupii au dat atacul marti noapte la o stana de oi din zona montana a judetului Gorj.

Aproape 30 de mioare au fost omorate de fiarele salbatice. Proprietarul turmei isi inventariaza acum pagubele si spera ca statul sa il ajute sa isi acopere macar o parte din pierderi.

Lupii au venit la stana dupa miezul noptii. Ciobanul a fost trezit de latratul cainilor, dar, fiind singur, nu a avut cum sa apere mioarele.

Alin Tudor, cioban: A venit o haita de lupi, nu pot sa spun cati, vreo sapte am vazut eu, de abia i-am gonit cu cainii, au intrat au omorat - eram singur.  Va spun, nu am vazut in viata mea, am 20 de ani de ciobanie, asa ceva nu am vazut

Ca sa scape de lupi, ciobanul a facut focul si l-a chemat in ajutor si pe proprietarul turmei.

Proprietarul turmei este si paznic de vanatoare si, legal, are obligatia sa protejeze aceasta specie. El spune ca de anul trecut lupii sunt ocrotiti si nu mai pot fi impuscati, ceea ce a dus la inmultirea lor.

Vasile Turtoi, proprietarul turmei: Eu am ordin ca sa ii respect, sa ii protejez. Ne- au tot atacat, dar am stiut sa ii indepartam, in schimb azi noapte ne-au pacalit si ne -au facut paguba.

La munte a anins zilele trecute si, cel mai probabil, animalele salbatice au ramas fara hrana. Proprietarul turmei spera acum ca autoritatile sa il despagubeasca. O comisie formata inclusiv din medici veterinari si reprezentanti ai Garzii Forestiere urmeaza sa inventarieze pagubele si sa decida cum pot fi ajutati ciobanii.


 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO