Violatorul in serie prins in Capitala este suspectat ca siluia trei femei pe saptamana

inchisoare

Violatorul in serie prins in Bucuresti, la inceputul lunii octombrie, este suspectat de anchetatori ca, in ultimele trei luni, ar fi comis cel putin trei violuri pe saptamana, insa victimele, toate femei de conditie buna, s-au ferit sa depuna plangere. 

Surse apropiate anchetei in care este inculpat Laurentiu Cristea - in varsta de 36 de ani, retinut la 3 octombrie si arestat preventiv pentru un viol, o talharie si doua tentative de talharie - au declarat, pentru Mediafax, ca una dintre ipotezele de lucru consta in aceea ca barbatul ar fi comis cel putin cate trei violuri si talharii pe saptamana.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au studiat comportamentul lui Cristea si modul in care isi alegea victimele. Acesta alegea numai femei sau adolescente de conditie buna, pe care, dupa ce le talharea, le supunea, sau cel putin incerca sa le supuna, la perversiuni sexuale. Ca urmare, fie de rusine, fie pentru a nu-si destrama familiile, victimele au renuntat sa depuna plangere. La dosarul lui Cristea exista, deocamdata, o sigura reclamatie pentru viol, formulata de o femeie in varsta de 29 de ani.

Laurentiu Cristea a executat zece ani de inchisoare, pentru viol si talharie, iar de la data de 16 iunie a acestui an, cand a fost eliberat si pana la inceputul lui octombrie, cand s-a intors dupa gratii, nu a muncit nici macar o zi, fapt care ii face pe politisti si procurori sa suspecteze ca, in toata aceasta perioada, a trait exclusiv de pe urma banilor si bijuteriile luate de la victimele sale.

Anchetatorii care l-au audiat pe Cristea sustin ca acesta este un om "inspaimantator" care iesea pe strada, in cautare de femei pe care sa le violeze si sa le jefuiasca, cu naturaletea si calmul omului care pleaca la serviciu. "Victimele pe care le-am audiat au povestit despre Cristea ca era un om calm, sigur pe el si foarte dur. Le lua de par, le punea cutitul la gat si, pe un ton foarte convingator, le spunea ca le omoara. Apoi le ducea catre zone cu vegetatie cat mai deasa, pentru a fi ferit de ochii eventualilor trecatori", au relatat sursele citate.

Citește și
suspect crima japoneza
Ucigasul tinerei din Japonia e considerat oficial violator si criminal in serie. Cum actiona
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

In pofida faptului ca este considerat un individ deosebit de periculos, Laurentiu Cristea a fost la un pas sa scape. Barbatul a fost retinut, pentru prima oara, in 2 octombrie, dupa ce a atacat, pe strada Puietilor din Sectorul 2 al Capitalei, la interval de numai cateva minute, o femeie de 21 de ani si o adolescenta de 15 ani, care au scapat, insa, ca prin minune. Descris de victime, Cristea a fost reperat, doua ore mai tarziu, de o patrula a Sectiei 7 Politie in apropierea unei case de amanet. Politistii l-au luat la intrebari, iar Cristea a recunoscut nonsalant ca a iesit de curand de la inchisoare, unde a executat o pedeapsa pentru viol si talharie.

Acesta a fost urcat in masina si dus la sediu. Asupra lui s-a gasit un cercel din aur cu toarta rupta, despre care se banuieste ca a apartinut uneia dintre acele femei care nu au dorit sa depuna plangere. Barbatul nu si-a recunoscut faptele, iar spre seara, in urma deciziei procurorilor, a fost lasat sa plece. intr-un moment de inspiratie, insa, unul dintre politisti i-a cerut sa-i predea telefonul mobil, pentru a verifica daca nu este furat si l-a invitat sa revina a doua zi, pentru a-si recupera aparatul.

In timp ce Cristea se afla acasa, judiciaristii Sectiei 7 i-au contactat pe colegii lor de la Sectia 2, despre care stiau ca au un dosar cu autor necunoscut pentru viol si talharie, al carui autor descris de victima semana izbitor cu Laurentiu Cristea. Ancheta s-a limpezit si mai mult dupa ce reclamanta, o femeie in varsta de 29 de ani violata si talharita pe soseaua Kiseleff, langa Muzeul Satului din Capitala, l-a recunoscut.

A doua zi, la fel de sigur pe el, violatorul in serie s-a prezentat la sediul Sectiei 7 ca sa-si recupereze telefonul mobil. Politistii l-au retinut, insa, din nou, iar victima violului l-a recunoscut din grup. Retinut pentru 24 de ore, Cristea a fost audiat, insa, obisnuit cu interogatoriile, acesta s-a ferit sa ofere prea multe informatii.

Printre altele, suspectul le-a declarat judiciaristilor ca dupa cele doua tentative de viol din data de 2 octombrie, de pe strada Puietilor, s-a dus acasa, a mancat, s-a uitat la un meci de fotbal, dupa care a iesit din casa, fiind retinut de politisti in apropierea casei de amanet. intrebat din ce a trait de cand a iesit din inchisoare, acesta a afirmat ca a fost "intretinut de familie", dar marturia lui nu s-a dovedit a fi una falsa, fapt care i-a indemnat pe politisti sa presupuna ca acesta s-a intretinut aproape exclusiv de pe urma bunurilor luate de la victime.

Oficial, Laurentiu Cristea este acuzat de Parchetul Capitalei ca, la 21 septembrie, in jurul orei 22.00, in timp ce se afla pe soseaua Kiseleff, in zona Muzeului Satului, a acostat-o pe C.L., in varsta de 29 de ani, pe care, dupa ce a amenintat-o cu un cutit, a deposedat-o de 26 de lei si a obligat-o sa intretina cu el acte sexuale orale.

In 2 octombrie, in jurul orei 12.00, in timp ce se afla in zona strazii Puietilor din Sectorul 2, recidivistul a acostat-o pe G.F.A., in varsta de 21 de ani. Dupa ce a scos cutitul, Cristea i-a cerut acesteia sa ii dea banii si telefonul. Victima a inceput sa tipe, iar agresorul a fugit, spun procurorii. Un sfert de ora mai tarziu, aflandu-se in aceeasi zona, in apropierea caii ferate Bucuresti-Constanta, barbatul a atacat-o pe N.A., in varsta de 15 ani. Acesteia i-a cerut, amenintand-o cu cutitul, sa mearga cu el in apropierea caii ferate, precizandu-i ca daca nu face asta, o va taia.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 1 Bucuresti si Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului 2 Bucuresti cele trei cauze privind savarsirea unor infractiuni de catre Laurentiu Cristea, dosarele conexandu-se.

In 3 octombrie, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea inculpatului lui Cristea pentru 24 de ore, retinandu-se ca acesta comitea, prin modalitati similare, infractiuni de talharie si viol. Acesta a fost, ulterior, arestat preventiv pentru 29 de zile. Potrivit anchetatorilor, infractiunile pentru care Cristea a stat zece ani la inchisoare au fost comise la fel ca cele pentru care este acuzat in prezent.

Cercetarile in acest caz sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti - Sectia 2, Sectia 7 si Serviciul Omoruri.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Noi acuzatii pe numele lui Nicolae Vlad, cel care a violat si ucis o studenta japoneza
Noi acuzatii pe numele lui Nicolae Vlad, cel care a violat si ucis o studenta japoneza

Procurorii il acuza acum de savarsirea a trei crime, 4 violuri si o talharie. Ei au inceput verificarile in ceea ce priveste trecutul lui Vlad si ar putea aparea noi dosare legate de talharii asupra femeilor, cazuri ramase cu autor necunoscut.

Ucigasul tinerei din Japonia e considerat oficial violator si criminal in serie. Cum actiona
Ucigasul tinerei din Japonia e considerat oficial violator si criminal in serie. Cum actiona

Astazi, Nicolae Vlad a fost pus sub acuzare de procurorii parchetului general in 6 dosare in care a actionat dupa acelasi tipar: si-a talharit, violat si sugrumat victimele.

Barbatul suspectat ca a asasinat o tanara studenta din Japonia ar putea fi un violator in serie
Barbatul suspectat ca a asasinat o tanara studenta din Japonia ar putea fi un violator in serie

Nicolae Vlad este banuit de autoritati ca a comis si alte agresiuni. Ca o bruta s-a purtat si cu fata gasita fara suflare in apropierea Drumului National 1.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”
Adolescent francez de 16 ani, arestat pentru pregătirea unui atac terorist la Jocurile Olimpice. Voia să moară ”ca un martir”

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost arestat la Marignier, în Haute-Savoie, suspectat de pregătirea unei acţiuni jihadiste în timpul Jocurilor Olimpice (JO) la La Défense, în Hauts-de-Seine, potrivit Parchetului Naţional Antiterorist (PNAT).

 

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.