Vijeliile au făcut ravagii. În Mureș, o fetiță a murit, după ce a fost lovită de un brad smuls de furtună

Ultima actualizare: 01-08-2021 19:45

Furia naturii a provocat o tragedie în județul Mureş. O fetiță de 6 ani și-a pierdut viața, lovită de un brad uriaș smuls de furtună.

Au fost rănite, în acest incident, și o femeie, de 34 de ani și copila ei. Mureșul, aflat sub cod portocaliu de vreme rea, a fost răvășit de vijelii, urmate de grindină, fulgere şi ploi puternice.

Tragedia s-a produs pe Valea Ilvei, din Munţii Călimani, unde câteva familii au mers într-o excursie de weekend. Din păcate, oamenii şi-au instalat corturile într-o zonă neamenajată, deşi, ceva mai jos, exista un camping. Brusc, vremea s-a schimbat şi s-a pornit o vijelie.

În acel moment, oamenii au încercat să-şi adune copiii, care se jucau în apropiere. Fetiţa de 6 ani se afla împreună cu o femeie şi cu copila acesteia, în vârstă de 5 ani. Un brad uriaş, cu diametrul de aproape un metru, a fost rupt de vânt şi a căzut peste ele.

Din nefericire, pentru fetiţa de 6 ani nu s-a mai putut face nimic.

Femeia de 34 de ani are o fractură la mână, iar fetiţa ei a fost rănită la cap şi la şold. Ambele au fost transportate de urgenţă la spital.

Bradul uriaş se afla şi acum la locul morţii, căzut peste două corturi. Au mai rămas şi câteva lucruri ale familiilor care au vrut să petreacă un weekend liniştit.

Gyorfy Zoltan, Salvamont Mureș: "Era un cod portocaliu, vijelie şi cantităţi mari de apă, furtuna a ajuns cu un val/de vânt care a doborât mai mulţi copaci/era un brad mare, după cum am observat la faţa locului era îmbătrânit."

Turiştii care erau în zonă şi au auzit despre moartea copilei sunt îngroziţi. Spun că vântul a avut şi aspect de tornadă.

De altfel, judeţul Mureş s-a aflat sub cod portocaliu de femomene extreme. Un nor uriaş, filmat în timp ce se forma, prevestea parcă, furia cu care avea să lovească furtuna.

Şi în Dej au fost probleme. Vântul a luat pe sus acoperişul unor clădiri şi a rupt mai mulţi copaci. Pompierii au primit peste 100 de solicitări în urma fenomenelor meteo extreme.

Iar în Bistriţa, pe o stradă din oraş, un brad înalt a fost rupt şi a ajuns să se sprijine de un bloc. Poliţiştii au oprit temporar accesul pe stradă până când pompierii au tăiat copacul. Tot în Bistriţa, mai multe localităţi au rămas fără curent electric.

O ploaie în zona de munte a judeţului Gorj a lăsat o comună fără sursa de apă potabilă.

Iar în Satu-Mare şi Harghita, cerul a făcut spectacol.

Şi în două localităţi din sudul ţării, Giurgiu şi Călăraşi, care zile în şir s-au topit sub caniculă, fulgerele au brăzdat cerul, iar străzile au fost măturate de o ploaie rece, cu grindină.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO