VIDEO. Activist din Buzău, bătut de față cu 2 polițiști: ”Mor cu poliția, nu se poate așa ceva”

Ultima actualizare: 13-06-2021 21:31

Un activist din județul Buzău a fost bătut de câțiva indivizi de față cu poliția, care se afla acolo tocmai ca să îl protejeze.

Victima se numește Robert Gabriel Nițu și a ajuns să fie ținta atacurilor după ce a făcut fotografii unor vânzători ilegali de păsări

În prezent, măsurile dispuse la nivel național de ANSVSA pentru a preveni răspândirea gripei aviare interzic comerțul ambulant cu păsări, iar vânzările pot fi făcute doar de către fermele comerciale autorizate, cu păsări a căror stare de sănătate este atestată.

Însă activistul a observat că unii indivizi nu țin cont de aceste prevederi și a încercat să îi fotografieze, pentru a sesiza public neregulile din județul Buzău.

Bineînțeles, activitatea sa nu a fost pe placul comercianților ilegali de păsări, care au început să-l agreseze.

”A fost o urmărire că în filmele de western. Sau nici acolo nu cred că .. Exact ca în cartelele de Medelin din Columbia, unde traficanții n-au nicio frică nici de lege, nici de poliție, nici de nimeni.” - spune bărbatul.

Aceștia, nu doar că i-au spart geamul lateral și i-au lovit mașina, dar l-au și bătut cu pumnii și picioarele.

”M-au așteptat acolo. Momentul când am venit, au ocupat cu duba singura bandă de circulație care puteai să treci, și ceilalți cu Volvo care m-au alergat în trafic, m-au bușit în lateral, și în stânga și în dreapta, exact ca în filmele de acțiune. Deci urmărire ca în filme. Și în acel moment, acei cu Volvo s-au dat jos, aici mi-au spart și geamul, au dat și în mine ...” - povestește Nițu.

Imediat, bărbatul a sunat la 112, cerând ajutorul poliției. Iar poliția a venit, însă bărbatul a fost bătut din nou de acei indivizi, chiar de față cu organele legii.

Polițistul ”nu a auzit” strigătele de ajutor, deși se afla la 4 metri de victimă

 

Ba mai mult decât atât, în timp ce era bătut și striga în gura mare după ajutor, polițistul care se afla la câțiva metri de el ... nu auzea nimic, pentru că stătea de vorbă cu unul dintre agresori.

În momentul când a venit poliția, i-am văzut, le-am făcut semn pe geam, fiind și geamul spart. Le-am făcut semn, au oprit domnii de la poliție, m-am poziționat în spatele mașinii de poliție. S-a dat jos o polițistă și un polițist. Eu m-am liniștit, am zis că sunt cu poliția, dar de abia de aici încolo începea calvarul. Din fața noastră, practic, a mea și a poliției, veneau cei cu Mercedesul, care mă blocase, acel blocaj, și nu au reușit să mă omoare acolo, erau 5 persoane - o polițistă care era în fața lor și polițistul care era în spatele mașinii, când au venit ăștia cu Volvo, polițistul stătea de vorbă cu acel individ.

Nu știu ce să mai înțeleg, probabil că se cunoșteau, pentru că polițistul nu mă auzea. Nu știu, nu știu ce să zic ..După aia, din informațiile mele am înțeles că se cunosc pe acolo .. Nu știu ce să mai cred. Deci eu strigam după domnul polițist, că vin ăștia să mă lichideze, și el nu mă auzea. O să vedeți imaginile, cât am putut să țip, să urlu, deși era la 4 metri de mine, 3 metri .. Tot discuta cu acea persoană.

Au venit ăștia de aici, 3 persoane. Unu s-a urcat pe mașină, pe parbriz, altul, aici mi-a aplicat lovituri, s-a dus după aceea să ia o piatră. Și chiar și acesta care discuta cu polițistul a venit și mi-a dat aici, în ... De față cu polițistul! După care a luat-o prin spatele mașinii, mi-a deschis portiera din dreapta și acolo mi-a dat cu picioarele. Aici, ăștia dădeau cu pumnii, cu pietre, cu tot ce au vrut să dea în mine.” - a povestit activistul din Buzău.

Activistul din Buzău: ”Mi-am dat seama că poliția nu mă proteja cu nimic”

 

În aceste condiții, singura soluție pentru cel care era bătut de față cu poliția a fost ... fuga.

”Mașina fiind cu motorul pornit, am accelerat, să ies de acolo. Eu cu poliția acolo luam bătaie, nu putea să-i stăpânească. Ăștia erau și mari, făcuți, hotărâți, adică. N-au venit să .. Nu conta că poliția era acolo. Și mi-am dat seama că poliția nu mă protejează cu nimic. Să fug.” - mai povestește Gabriel Nițu.

Activistul se mai întreabă de ce polițiștii nu au folosit armele din dotare pentru a-i proteja viața.

”Trebuie să înțelegeți un lucru. Noi nu suntem în România siguri. România a devenit deja o țară în care poliția a pierdut controlul. Nu este prima dată când mi se întâmplă chestia asta. Cum adică, să te duci la poliție, poliția să te protejeze, și nici polițista, nici polițistul n-au scos pistolul. Știau că vin din față, i-au văzut că vin 3-4 agresori, din spate la fel. Mă, frate, stau cu pistolul în mână să pot să protejez pe omul ăsta, că ei sunt 7 și noi suntem 2.” - a mai spus el.

Polițiștii au identificat persoanele în cauză, stabilind că este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani. Cei trei suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore.

"În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 27 şi 44 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Buzău, urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Precizăm faptul că în ziua de 12 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Beceni, au fost sesizaţi prin apel SNUAU 112, de către un buzoian, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, pe raza localităţilor Săpoca şi Cernăteşti, ar fi fost agresat de către trei persoane", a precizat IPJ Buzău.

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO