VIDEO. O fetiță a murit după ce a căzut din mașină în urma unui accident, în Prahova

Ultima actualizare: 29-01-2020 07:50

Accident îngrozitor în Prahova, unde o copilă de 8 ani, care nu purta centura de siguranţă, a căzut din maşină când portiera s-a deschis în urma impactului cu o altă maşină.

Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere și atrage din nou atenția asupra respectării unor norme de siguranță în autovehicul.

Camerele de supraveghere au surprins momentul în care autoturismul condus de un bărbat de 58 de ani, în care se aflau fetița, fratele ei și mama lor, nu oprește la indicatorul STOP și înaintează cu viteză.

În acel moment, o altă mașină care circulă regulamentar îi izbește puternic, iar în urma impactului vehiculul se rotește, portiera se deschide și fata este proiectată pe trotuar.

Împreună cu mama și fratele ei erau în mașina unui vecin. Băiatul fusese luat de la aeroport după ce se întorsese din Anglia.

În localitatea Băicoi, șoferul, fost polițist, și-a dat seama că a încurcat drumul spre casă și a deviat de la traseu. Fetița, pe care o chema Maria, s-a lovit puternic la cap și câteva ore mai târziua murit la spital.

Dragoș Bogdan, fratele fetiței: „A deviat de la drum, a vrut să întoarcem și într-o fracțiune de secundă am fost loviți. Noi în față n-am avut nimica, am avut centură. Toți din spate nu au avut centură, a fost o greșeală mare. Nici n-am apucat să o iau în brațe să vorbesc cu ea. Era un copil, cum să va spun, plin de viață”.

Pentru familia fetiței, totul este un coșmar.

Cristian Bogdan, tatăl fetiței: „Chiar avea experiență, la 58 de ani bun, făcea trasee lungi, om de încredere.”
Reporter: „Vă vine să credeți?”
Cristian Bogdan, tatăl fetiței: „Nu, mi se pare un vis.”

Unchiul fetei: „Necaz mare, asta este, neatenție în condus. Șofer cu experiență, a fost și în poliție și la rutier.”

Specialiștii spun că fetița ar fi avut o șansă dacă ar fi purtat centura de siguranță.

Adrian Plăcintă, inspector principal Poliția Rutieră Prahova: „Pasagerii minori cu înălțimea de 135 de cm trebuie să fie fixați în dispozitive de retenție omologate iar cei peste această înălțime pot ocupa locurile adulților cu condiția că centură de siguranță să fie adaptată dar astfel să nu ajungă în zona fetei sau a gâtului."

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Pentru familia Mariei însă, această tragedie va rămâne mereu o rana dureroasă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO