VIDEO. Cal lovit cu bestialitate după ce căruța s-a blocat într-un şanţ. Cum se apără proprietarul

Ultima actualizare: 11-08-2020 17:38

Două cazuri groaznice, în care animalele au căzut victime furiei nejustificate a omului, s-au petrecut în Buzău și Tulcea. 

În primul dintre ele, stăpânul unui cal l-a lovit atât de tare încât bietul de el a căzut la pământ. Bătaia a continuat și mai abitir! În cel de-al doilea, indivizi încă neidentificați omorât și tranșat o vacă bolnavă, pe care veterinarii se pregăteau să o salveze. Poliția a deschis anchete.

Imaginile revoltătoare au fost suprinse de localnicii din satul Vâlcele, judeţul Buzău. Stăpânul animalului a început să-l lovească în momentul în care atelajul s-a blocat într-un şanţ. Istovit, calul s-a prăbușit.

Filmarea a ajuns la membrii unor asociaţii pentru protecţia animalelor, care au cerut intervenția poliției.

Ane Marie Vrapciu, IPJ Buzău: „Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii de rănirea sau schingiuirea animalelor.”

Proprietarul bătăuș are 22 de ani și le-a spus oamenilor că era băut. Dacă va fi găsit vinovat, riscă să stea chiar și un an după gratii.

În Tulcea, o femeie a sunat la 112 și a anunțat că o vacă bolnavă zace abandonată într-o lizieră. Până când s-au mobilizat voluntarii de la o asociaţie pentru protecţia animalelor, a fost ucisă și tranșată.

Corina Grigore, preşedinte asociaţie pentru protecţia animalelor: "Aveam soluţii: să merg cu un medic, să o aducem la noi la adăpost, să putem să o ajutăm aşa cum trebuie. Evident că lucrul acesta putea fi făcut cu acceptul proprietarului, pentru ca văcuţa avea crotal. Am sesizat autorităţile locale. Lucrurile nu s-au desfăşurat aşa cum ne-am dorit."

Agent principal Amalia Samoschi, IPJ Tulcea: "În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept."

Veterinarii spun că, din cauza infecției, carnea animalului tranşat nu este recomandată consumului. Poliția îi caută atât pe făptaș, cât și pe stăpânul animalului.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO