Un urs a murit in timp ce era transportat cu un elicopter. Ce s-a intamplat cand animalul s-a trezit in aer. FOTO

Ultima actualizare: 06-03-2017 07:10
urs

Un urs negru tranchilizat a murit in Thailanda dupa ce a cazut de la mare inaltime, in timp ce era transportat cu un elicopter.

Incidentul nefericit a avut loc cand animalul era transportat in zbor catre un parc national din Prachinburi, oras situat la 160 de kilometri de capitala Bangkok, conform Metro

Activistii care militeaza pentru drepturile animalelor au fost consternati de faptul ca ursul a murit din cauza faptului ca a alunecat din plasa speciala cu care era transportat.

Unii sustin ca ursul si-a revenit dupa efectul tranchilizantului, iar cand s-a trezit a inceput sa intre in panica. Totusi, un membru al echipajului a infirmat aceasta supozitie, sustinand ca animalul salbatic ar fi putut sa cada din cauza turbulentelor.

Membrul unei asociatii pentru animale a cerut ca cei care se aflau in fruntea acestei operatiuni de salvare sa fie sanctionati conform legii, pentru neglijenta.

Ursul a murit pe 11 februarie, fiind transportat pe cale aeriana, nu intr-o cusca. In noiembrie el a fost ranit, dar intre timp isi revenise si autoritatile au declarat ca urma sa duca o viata indelungata.

Se pare ca tranchilizantul folosit nu a fost destul de puternic pentru a calma animalul.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO