Un turist și-a dat viața pentru a-și salva fiul și o nepoată. Salvamarii lipsesc de pe plaje

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 28 Mai 2018 16:39
Categorie: Şocant

Tragedie pe litoral. Un turist de 43 de ani din Bucureşti şi-a pierdut viaţa luni după amiază la Eforie Nord, după ce a reuşit să-şi salveze băieţelul şi o nepoată, care s-au avântat în marea furioasă.

Bărbatul i-a auzit pe cei mici cum strigau după ajutor şi nu a mai stat pe gânduri, mai ales că plaja unde s-a petrecut tragedia nu este supravegheată de salvamari. A reuşit să-i aducă la mal pe amândoi, ajutat şi de un alt turist, însă el nu a mai avut putere să se opună curenţilor şi s-a înecat.

Martor: "S-a dus să salveze 2 copii, a salvat 2 copii şi a reuşit de i-a scos din apă şi l-a terminat pe el . Erau şi 2 copii, poate dacă era unu era uşor să vină la mal."

Când le-a auzit strigătele de ajutor, omul a sărit în valuri şi cu mare greutate a reuşit să-i aducă pe cei mici la mal.

Martor: "Erau 2 familii, abia veniseră pe plajă. Aveau 3 copii, doi mici de 7-8 ani au intrat în apă la 20 de metri de mal şi au început să strige ”ajutor, ne înecăm”. Domnul i-a auzit şi a fugit după ei. A încercat să-i scoată, i-au adus pe copii aproape de mal şi apoi l-am văzut în mare pe burtă."

Eforturile făcute de salvator se pare că l-au epuizat. Când copiii au fost preluaţi la mal de alţi turişti, omul a cedat şi a fost tras de curenţii puternici. Din păcate, şi-a găsit sfârşitul în mare.

De altfel, pe întreg litoralul a fost arborat steagul roşu, care interzice scăldatul. Însă puţini sunt cei care ascultă şi respectă indicaţiile salvamarilor.

Martor: "Ştiţi cum? Salvamarul îi atenţionează şi ei îl înjură pe salvamar. Că domne am venit în concediu, ce eu stau după tine?

Grav este și că plajele din Eforie Nord şi Sud nu sunt supravegheate de salvamari, pentru că primăria nu s-a ocupat de încheierea contractelor. Primăria Eforie nu a comentat subiectul menționând doar că luni ”este liber de la Guvern”.

Administratorul plajei unde s-a produs tragedia spune că, în lipsa salvamarilor, angajaţii lui au început să difuzeze anunţuri audio pentru a avertiza turiştii să nu intre în apă.

Marius Ioan, fost salvamar: "Este foarte periculoasă zona. Sunt curenţi de fund şi cei care nu ştiu când se formează valul din larg şi îi trage în larg. Aici se formează cula. Îi ridică efectiv de pe picioare, unde se formează taluzul de apă. Asta s-a întâmplat.

Alţi opt oameni au fost salvaţi luni din situatii limită.

Un bucureștean a murit înecat în Eforie Nord. Steagul roșu, arborat în toate stațiunile
Un bucureștean a murit înecat în Eforie Nord. Steagul roșu, arborat în toate stațiunile
VIDEO PROTVPLUS.RO
elev batut
Un elev ar fi fost umplut de sânge de profesor, pentru că a refuzat să facă semnul crucii
Încălzirea globală scoate la suprafață cadavrele de pe Muntele Everest
Imagini revoltătoare. Ce a găsit o mamă într-un ou de ciocolată. VIDEO
O femeie a fost desfigurată în bătaie de partener. Bărbatul este un fost soldat
26 de morţi după ce un autocar cu turişti a luat foc în mers. Şoferii au fost arestaţi
Ce a pățit un cunoscut artist, după ce a ameninţat într-un live că se automutilează
preot, injughiat, canada,
Momentul în care un preot este înjunghiat în timpul slujbei. Atacul, transmis live
Cântăreț mort în timp ce filma un videoclip după un accident sinistru
Descoperirea făcută de un bărbat într-o cutie de suc. VIDEO
Piloți acuzați că au drogat și au violat însoțitoarele de zbor. Răspunsul companiei
A născut 3 copii pe care i-a lăsat să moară. Pedeapsa primită de bistrițeancă
Un bărbat de 37 de ani din Slatina a agresat sexual un minor într-un fast-food