Un asistent medical din Italia și-a ucis iubita. „M-a infectat cu coronavirus”. Ce au descoperit anchetatorii

Dată publicare: 02-04-2020 22:28
Dată actualizare: 02-04-2020 22:40


Lorena Quaranta si Antonio De Pace

Un tânăr asistent medical din Italia și-a ucis iubita într-un acces de furie, fiind convis că tânăra l-a infectat cu coronavirus, relatează La Stampa.

Lorena Qaranta, avea numai 27 de ani și doar ce absolvise facultatea de medicină și lucra alături de iubitul ei, Antonio De Pace, într-un spital din Messina, unde tratau bolnavi de Covid-19.

Tânăra a fost găsită moartă, după ce a fost strangulată de iubitul ei. De pace a sunat la poliție, înainte să încerce să se sinucidă.

Bărbatul a fost dus la spital, iar ulterior și-a recunoscut crima în fața procurorilor. „Am ucis-o pentru că m-a infectat cu coronavirus”.

Cu câteva zile înaintea tragediei, Lorena postase un mesaj pe Facebook în care vorbea despre provocările cu care se confruntă medicii din Italia, ţara cea mai afectată de coronavirus.

„Acum, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi iubire pentru viaţă. Trebuie să arătăm respect pentru sine, pentru familie şi pentru ţară. Trebuie să ne amintim de cei care şi-au dedicat viaţa să îngrijească bolnavii“, scria doctoriţa.

Încă 760 de oameni au murit în ultimele 24 de ore în Italia din cauza noului coronavirus, cifră în uşoară creştere faţă de cele 727 de decese înregistrate miercuri, bilanţul deceselor provocate de COVID-19 în această ţară ajungând la 13.915, transmite Reuters.

Numărul cazurilor noi de infectare a crescut în acest timp cu 4.668, faţă de 4.782 în intervalul de 24 de ore precedent, astfel că numărul total al infecţiilor cunoscute cu virusul SARS-CoV-2 a ajuns în Italia la 115.242.

Dintre acestea s-au vindecat până joi 18.278, în timp ce la terapie intensivă se află 4.053 de pacienţi, faţă de 4.035 miercuri.

Sursa: La Stampa.it


VIDEO PROTVPLUS.RO