Un tânăr a murit agățat în gardul ghimpat al unui centru de recuperare din Satu Mare

Ultima actualizare: 07-01-2019 14:03

Sfârșit îngrozitor pentru un tânăr de 21 de ani, internat într-un centru pentru persoane cu handicap din Satu Mare.

Acesta a fost găsit în șoc hipotermic, agăţat în gardul din sârmă ghimpată ce împrejmuia clădirea. Se pare că băiatul voia să plece din centrul de recuperare pentru a petrece sărbătorile cu familia, dar a rămas captiv o noapte întreagă în gardul înalt de aproape 2 metri. Câteva ore mai târziu s-a stins la spital.

Două anchete sunt acum în desfăşurare în localitatea Carei, din judeţul Satu Mare.

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, cea în subordinea căreia se află centrul de recuperare neuropsihiatrica, dar şi poliţiştii, trebuie să afle cum a reuşit tânărul de 21 de ani să părăsească incinta. El a fost descoperit în jurul orei 8.00 dimineaţa, de angajaţii centrului, prins în sârmă ghimpată a gardului ce împrejmuia clădirea, în şoc hipotermic. A fost dus de urgenţă la spital, însă, cu toate eforturile medicilor, la câteva ore, a murit.

Se pare că nu e prima dată când acesta a reuşit să iasă din centru, iar la mijlocul anului trecut a fost găsit în judeţul vecin, în Bihor. De această dată ar fi vrut să ajungă la mama şi surorile lui pentru a petrece cu ele sărbătorile.

În urmă cu 2 ani, din cauza problemelor psihice de care suferea, mama lui a cerut să fie luat în grija statului. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO