Un soldat american care a ramas fara maini si picioare in Afganistan a devenit un exemplu. "Nu vreau sa fiu tipul fara brate"

Ultima actualizare: 25-06-2017 07:07

Un soldat american, care si-a pierdut mainile si picioarele intr-o explozie, in Afganistan, a reinvatat sa traiasca, ajutat de proteze. Travis Mills conduce masina si barca si se da cu caiacul.

Mai mult, acesta ii ajuta, cu exemplu sau, si pe alti veterani mutilati sau paralizati pe front.

Reabilitarea are loc la o proprietate, pe malului unui lac, donata de fostul magnat al cosmeticelor Elizabeth Arden. Totul a fost amenajat, desigur, astfel incat sa fie accesibil celor cu handicap.

O noua realitate, naucitoare, a descoperit sergentul Travis Mills, cand si-a revenit, din anestezie, la un spital militar, in 2012. A aflat ca a supravietuit dupa o explozie in Afganistan, cu pretul amputarii mainilor si picioarelor.

Travis Mills, militar: "L-am intrebat (pe cumnatul meu) daca sunt paralizat. Mi-a raspuns ca nu. Am insistat:

In zilele urmatoare, i-a cerut sotiei sa o ia pe fiica lor si sa-l paraseasca, pentru ca nu va mai fi niciodata sotul si tatal pe care ele il stiau. Dar, recunoaste acum Mills, sprijinul familiei a fost esential pentru recuperare si noua viata pe care a invatat s-o traiasca, dupa cumplita experienta.

Travis Mills, militar: "Am 30 de ani. Sunt casatorit de 9 ani cu sotia mea, Kelsey, avem o fiica de cinci ani, Chloe, si inca un copil pe drum."

Fundatia pe care a creat-o Travis Mills, in Maine, SUA, sprijina acum alti veterani mutilati sau paralizati pe front. Ii ajuta sa invete din nou sa traiasca, inconjurati de altii ca ei, singurii care pot sa le inteleaga cu adevarat calvarul. Mills a devenit un admirabil motivator. Si isi foloseste propria drama sa-i incurajeze si sa-i motiveze pe altii.

Travis Mills, militar: "Bratul si piciorul drept au fost complet sectionate. Nici nu le-au mai gasit."

14 ore a fost in operatie si a au fost necesare 30 de transfuzii de sange, pentru a-i fi salvata viata. Dupa doua zile, i-au fost amputate si celelalte membre, care s-au necrozat. Soldatul s-a trezit din anestezie dupa alte 48 de ore, chiar in ziua cand implinea 25 de ani. Atunci voia sa moara. Acum e convins ca viata trebuie traita.

Travis Mills, militar: "Nu vreau sa fiu considerat tipul fara brate si picioare. Cand ma intalnesc cu cineva, ma prezint, in gluma:

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO