Un şef al organizaţiei Cosa Nostra a secţionat cu dinții şi a înghiţit degetul unui gardian

08-09-2020 13:56


Deținut

Un şef al mafiei siciliene, Cosa Nostra, a secţionat cu dinţii şi apoi a înghiţit degetul unui gardian în timpul unui incident care s-a produs în această vară într-o închisoare din Roma, a dezvăluit cotidianul italian Il Messagero, citat de AFP.

Giuseppe Fanara, în vârstă de 60 de ani, condamnat la închisoare pe viaţă, trăia de nouă ani în penitenciarul Rebibbia din Roma sub incidenţa regimului special prevăzut în articolul "41 bis" din Codul Penal italian, rezervat mafioţilor.

Potrivit informaţiilor dezvăluite de Il Messagero, deţinutul a agresat în luna iunie şapte gardieni ai închisorii care au pătruns în celula sa pentru a face un control.

În timpul luptei corp la corp care a urmat în acea celulă, mafiotul a lovit un gardian cu pumnul în zona feţei, apoi l-a muşcat de degetul mic de la mâna stângă. Degetul nu a mai fost găsit, fapt care l-a determinat pe un procuror din Roma să ajungă la concluzia că deţinutul l-a înghiţit, precizează acelaşi cotidian italian.

În urma incidentului, deţinutul s-a aruncat apoi asupra celor şase colegi ai gardianului, folosind o mătură pe post de armă.

"Vă tai gâtul ca la porci", ar fi strigat mafiotul, care a fost în cele din urmă transferat în închisoarea de maximă securitate Sassari din Sardinia.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO